PCM doet nu in schadeclaims, niet meer in kranten

aandestegge.jpgDie charismatische Ton aan de Stegge toch en zijn hoogbegaafde compaan Falende Philip! Wilden ze een gratis krant beginnen om (weliswaar veel te laat) ook een marktaandeeltje te krijgen in wat de toekomst wordt in krantenland (gratis kranten) maar krijgen daarvoor in de plaats een schadeclaim van tientallen miljoenen Euro’s! Wat een pech voor PCM! Uw ombudsman moet denken aan de pathetische uithaal van Wouter Bos toen duidelijk werd dat hij de verkiezingen ging verliezen: ‘Ze willen me kapotmaken!’. Dadelijk gaat charismatische Ton ook lopen jankebekken ‘ze willen PCM kapot maken!’. Blijkbaar is het feit dat Marcel Boekhoorn die de miljoenenclaim indient een ‘hele goede vriend’ van Aan de Stegge is geen reden PCM niet kapot te willen maken. Aan de Stegge: “Zelfs mijn beste vrienden willen PCM kapot maken! Kun je nagaan waartoe onze vijanden in staat zijn!” Elke keer constateert uw ombudsman opnieuw: steeds als hij denkt dat PCM het absolute dieptepunt qua wanbeleid en incompetentie heeft bereikt, blijkt het nog weer stompzinniger en erger te kunnen!

De claim van koekenbakker Boekhoorn is uitermate kansrijk, want beide partijen hadden al een persbericht doen uitgaan waarin de geboorte van het gezamenlijke project wereldkundig werd gemaakt. Dat betekent dus dat PCM meerderheidsaandeelhouder Boekhoorn een groot pakket aan toezeggingen had gedaan, zoals over het drukken van de nieuwe krant. Al die toezeggingen werden door charismatische Ton en Falende Philip van het ene op het andere moment ingetrokken omdat ze uit incompetentie niet voorzagen in voldoende rugdekking van hun raad van commissarissen. Een klassiek voorbeeld van wanbeleid waarvan Boekhoorn natuurlijk geen slachtoffer wil worden. Uiteraard kan Boekhoorn aantonen dat de onverwachte aftocht van PCM uit het project voor hem leidde tot grote financiele schade. Ach ja, het heeft verder weinig zin stil te staan bij het wanbeleid van PCM. Er is nog steeds geen uitzicht op een gratis krant, al meldde De Volkskrant laatst wel heel schattig dat er bij PCM wel nog altijd over wordt nagedacht. Het zou ‘iets multi-mediaals’ moeten worden in een samenwerkingsverband tussen PCM, KPN, Mona toetjes, Unox rookworsten, Yab Yum en de Provincie Flevoland.

  • By Orca, 17 januari, 2007 @ 14:18

    Jezus man, lees je stukje eerst ff door op taalkundige kromheden (wilden ze ’n gratis krant beginnen…(gratis krant)”, “elke keer constateert…opnieuw”, etc enz), je struikelt gewoonweg over je woede. Jij wilt toch hoofdredacteur worden? Nou, schuimbek dan niet zo!
    Ga verder gewoon door en trek je van kritiek, behalve uiteraard de mijne van mij uitgezonderd (vat je ‘m?), niets aan.

  • By NN, 17 januari, 2007 @ 18:59

    Kijk nou eens wat verder dan dat bord voor je kop. Als je NRC en de andere PCM-kranten echt zo beroerd vindt, dan lees je het toch niet. Tip van de dag: maak vanavond eens een ommetje. Gewoon, sleutels mee, deur achter je dicht, en drie, vier straatjes om. Zul je zien hoe anders dat voelt dan op je werkkamertje tussen de stapels met merkstift bestreepte NRC’s zitten navelstaren.

Other Links to this Post

WordPress Themes