Ex-rechter gearresteerd: geen nieuws voor NRC

rammenderechter.jpgOnvoorstelbare ontwikkelingen rond Wicher ‘de rammende rechter’ Wedzinga. Gisteren werd hij in zijn huis in Groningen door een arrestatieteam van de FIOD in hechtenis genomen. Hij wordt verdacht van ‘afpersing en bedreiging’. Een week daarvoor kwam Wedzinga in het nieuws omdat hij een eigen jurdisch adviesbureau was begonnen. Bij die gelegenheid schreef hij een column op de populaire weblog Geenstijl waarin hij keihard uithaalde naar met name het OM. ‘Een door machtmisbruik, onkunde en bedrog verziekt Openbaar Ministerie’ schreef de rammende rechter. Nou, dat OM heeft dus amper een week nodig gehad om terug te slaan. Het verhaal van Wedzinga is een thriller zonder gelijke in de Nederlandse juridische geschiedenis. In vogelvlucht: eerst mishandelt hij (in 2001) zijn eigen vrouw. Die doet daarvan aangifte, maar Wicher wendt zijn ‘invloed’ aan deze van tafel te krijgen. De dag na deze mishandeling kachelt hij naar het Hof om een labiele vrouw te veroordelen wegens moord. Vervolgens (eind 2004, je moet wat als man) importeert hij een trekpop uit de Oekraine die hij ook half dood slaat. Hij wordt hiervoor veroordeeld en verliest zijn baan.

Begin januari dit jaar weer een absurd bericht: een advocate eist in kort geding 3.333 Euro van Wedzinga omdat hij zijn rekening aan haar niet betaald heeft. Dan komt het nieuws dat Wedzinga een eigen adviesbureau begint, het moment ook waarop hij zijn gewraakte column schreef op Geenstijl. En nu is hij dus als een hond in een arrestatiewagen geworpen en afgevoerd. Smullen dus voor de journalistiek! Nou ja, niet voor Lux et Libertas natuurlijk. Eerder beschreef uw ombudsman al hoe NRC (de Nationale Rechters Krant) met deze affaire is omgegaan. NRC stelde de rubriek Hollands Dagboek open voor de rammende rechter om zichzelf vrij te pleiten! Maar nu Wedzinga zijn strijd glansrijk heeft verloren en in een laatste wanhoopsoffensief keihard uithaalt naar Justitie, kan Lux et Libertas niets meer voor hem doen en zwijgt de krant in alle toonaarden. Geen letter over de onthutsende arrestatie van deze week.

  • By Maarten, 22 januari, 2007 @ 1:08

    Inderdaad te zot voor woorden. Ze laten zich wel kennen zo bij het NRC, alle andere kranten berichtten hier uitgebreid over.

Other Links to this Post

WordPress Themes