NRC zoekt directe confrontatie met eigen ombudsman

justitia.jpgHet staat prominent op de voorpagina van de krant van dit weekeind: Justitie en Mediamacht, een discussie met Dato Steenhuis (oud-procureur generaal bij het Openbaar Ministerie) en Folkert Jensma (commentator NRC Handelsblad, oud-hoofdredacteur). Tijdstip: donderdag 1 februari. Plaats: Utrecht. Het kan niet anders of deze ‘advertentie’ op de voorpagina is een directe reactie op dit stuk van de hand van uw ombudsman alsmede op dit stuk waarin hij de bezoekers van dit ‘debat’ oproept spreker Jensma ‘een warm onthaal’ te geven. Zijn ze bij NRC bang dat ‘hun’ demonisator met pek en veren overgoten de Utrechtse Oude Gracht wordt ingekieperd of naar beneden stort op zo’n fameuze Utrechtse trap? Proberen ze daarom via hun eigen krant ‘sympathisanten’ van de demonisator op te trommelen? Hoe het ook zij, het is van een onvoorstelbare arrogantie en wereldvreemdheid dat NRC op de eigen voorpagina adverteert voor een lezing over ‘Justitie en Mediamacht’ waar twee criminelen het woord gaan voeren!

Peter Tak, de hoogleraar strafrecht van de Radboud Universiteit, krijgt een zware avond. Hoe kan hij als professor voor zijn rekening nemen dat deze twee malloten -anders kun je ze toch niet noemen- serieus worden genomen? Hoe kan demonisator Jensma die er door een gezaghebbende internationale auteur van wordt beschuldigd mede te hebben aangezet tot de moord op Pim Fortuyn, die een spoor van leugen, list en bedrog door journalistiek Nederland heeft getrokken, die zelfs zover ging informatie te vervalsen, hoe kan deze man wat te zeggen hebben over journalistiek, over Justitie? Hij hoort zelf achter de tralies! Hetzelfde geldt voor de gecorrumpeerde wegpiraat Steenhuis! Dus nogmaals een oproep zijdens uw ombudsman: hoon deze idioten weg! Confronteer ze met hun wandaden! Roep ze ter verantwoording!

Op de nieuwjaarsreceptie van NRC werd de huis-demonisator ook uitgebreid in het zonnetje gezet. “Folkert, we zijn enorm trots op je” zei Birgit Donker. “En we zijn ontzettend blij met de mooie stukken die je voor ons schrijft”. Het is bij NRC blijkbaar taboe en onmogelijk de waarheid onder ogen te zien: Jensma heeft de krant kapot gemaakt, op weerzinwekkende wijze uitgeleverd aan de macht. Er komen in den lande steeds meer mensen die nu ook zien dat NRC het bedrog van de eigen lezers heeft geinstitutionaliseerd. Maar Donker cs. blijven klappen. Klap maar rustig door! Applaudiseer vooral op 1 februari op het debat over Justitie en Mediamacht!

 • By JK Lancer, 21 januari, 2007 @ 19:49

  Steenhuis kwam in 2006 opnieuw in opspraak nadat de chauffeur van zijn dienstauto tegenover de Rijksrecherche had verklaard dat hij van Steenhuis wekelijks opdracht kreeg met 140 kilometer per uur over de vluchtstrook te rijden met de zwaailichten en soms zelfs de sirene ingeschakeld, als Steenhuis van zijn woonplaats in Drenthe naar Den Haag wilde reizen.

  Deze zaak kwam aan het licht nadat (in 2005) tientallen automobilisten melding hadden gemaakt van gevaarlijk rijgedrag (wild slingeren, gebruik van zwaailicht, jakkeren over de vluchtstrook) door een geblindeerde Mercedes, bestuurd door een geuniformeerd persoon. Het kenteken van deze auto bleek op naam van het OM te staan en in juli geeft datzelfde OM toe dat de chauffeur bij hen in dienst is. De suggestie wordt gewekt dat Steenhuis tijdens de escapades op de achterbank zit.

  Eind oktober 2005 maakt het OM bekend dat de chauffeur een boete krijgt van 180 euro met een proeftijd van twee jaar. Ook wordt gemeld dat tijdens een van de gewraakte ritten mevrouw Steenhuis werd vervoerd.

  Een van de “slachtoffers” van het rijgedrag meent dat het OM probeert de affaire onder het vloerkleed te vegen en stapt naar de rechter.

  In mei 2006 meldt De Volkskrant dat ze de hand hebben weten te leggen op het verhoor van de chauffeur door rijksrecherche. De man zegt dat Steenhuis hem herhaaldelijk heeft aangezet tot ongeoorloofd rijgedrag.

  Een meerderheid in de Tweede Kamer vond dat Steenhuis moest opstappen om het vertrouwen in het OM niet nog meer te beschamen.

  Vrijdag 14 juli 2006 besliste het gerechtshof in Arnhem dat Steenhuis niet zou worden vervolgd voor het aanzetten tot roekeloos rijgedrag.

  De aanklacht was ingediend bij het hof in Leeuwarden maar de zaak werd overgenomen door Arnhem omdat Steenhuis in Leeuwarden werkzaam is geweest.

  Het gerechtshof achtte niet bewezen dat Steenhuis in de wagen zat en zijn chauffeur instrueerde. Onderzoek wees uit dat niet Steenhuis, maar diens echtgenote in de wagen zat. De vrouw zei niets te weten van de capriolen van de chauffeur. Het hof concludeerde daarom dat het eerdere oordeel van justitie om Steenhuis niet te vervolgen juist is.
  —————————
  Bron: Wikipedia.

 • By JFK Lancer, 21 januari, 2007 @ 19:58

  1. Steenhuis zat niet in de wagen…
  2. Zijn chauffeur verklaart echter dat hij van STEENHUIS de opdracht kreeg om 140 te rijden.
  3. Zijn auto was geblindeerd
  4. Auto’s mogen niet geblindeerd volgens het voertuigregelement in Nederland
  5. Zijn vrouw zat in de wagen….
  6. Vraag hoe weet de rechter dit zo zeker als je niemand in de wagen ziet zitten?
  7. Sinds wanneer gaat de vrouw van Dato geregeld naar het werk van haar man?
  8. Waar zat Dato Steenhuis dan? Thuis te biljarten?
  9. Is dit geen ernstige aanwijzing dat Dato de boel heeft belazerd? Hij zegt immers niet naar zijn werk te zijn gegaan met 140 km/h, maar zijn vrouw.
  10. Eens een onderzoek doen naar de Urenstaat van Dato Steenhuis wegens fraude?
  11. En wie werden nog meer in deze geblindeerde wagen vervoerd naar een “bepaald” adres??
  12. Wordt het niet eens tijd voor een grondig onderzoek naar Dato Steenhuis?

 • By ronald, 22 januari, 2007 @ 14:01

  O ja Kat, je zit natuurlijk in Kazachstan.
  Stom van mij want dat wist ik eigenlijk wel.
  Jammer. Ik kan zelf ook niet, moet gewoon
  werken en om daar nou speciaal een dag voor
  vrij te nemen dat gaat me iets te ver.
  Maar hopelijk gaan er nog wel andere mensen
  die jouw oproep gelezen hebben.

Other Links to this Post

WordPress Themes