Lees het begin van het einde van NRC in L, L en L!

nrcboek.jpgMet het onluisterende bedrog van de De Volkskrant inzake de ‘martelkwestie’ en de zo mogelijk nog ontluisterender wijze waarop NRC hierin opereerde met opnieuw een liegende en bedriegende hoofdredacteur kunnen we zonder overdrijving het einde afkondigen van de periode van de ‘oude media’. Ze zijn uitgespeeld, totaal gecorrumpeerd, wereldvreemd, ridicuul en medelijwekkend geworden. We krijgen nu hetzelfde effect als met de Pravda in de hoogtijdagen van het communisme. Op straat gaven de mensen elkaar fluisterend het ‘nieuws’ door. “Wat zegt u daar? Is de zoon van Brezjnev overgelopen naar de Amerikanen? Nee, dat meent u niet!” Tot het moment dat het ‘nieuws’ op de voorpagina van de Pravda stond: ZOON BREZJEV LOOPT OVER NAAR VS. De burgers, teleurgesteld: “O, het stond in de Pravda! Dan is het dus allemaal weer niet waar!” Aldus een bekende mop uit de Sovjet-tijd, maar inmiddels realiteit in Nederland. Met het einde van de oude media durft uw ombudsman nog eens zijn boek Lux, Libertas en Leugens bij u onder de aandacht te brengen dat u hier kunt bestellen.

De voorgaande link was naar Bruna omdat het boek op Bol.com steeds maar weer (ook nu blijkbaar) ‘niet leverbaar’ blijkt te zijn. De uitgever heeft hiertegen al herhaaldelijk protest aangetekend en dan was het boek weer even wel leverbaar, maar nu is het dus weer niet meer leverbaar. Uw ombudsman durft te zweren dat we hier te maken hebben met de wanhopige machinaties van de bobo’s van de ‘oude media’ die langs deze weg proberen de waarheid over hun eigen wanprodukten uit de wereld te houden. Enfin, in dit boek uit 2004 wordt het morele en journalistieke verval van Lux et Libertas uitgebreid beschreven, de belangenverstrengelingen, de leugens van Jensma na de ‘demoniseringskwestie’, de intimidaties aan het adres van uw ombudsman, de ‘Jason Blair’-affaire rond Majon van Royen, weer de liegende en bedriegende Jensma, de functies van Maarten Huygen en Frank Kuitenbrouwer bij de rechterlijke macht, het hilarische optreden van Piet Hagen als ‘kranten-criticus’, smaakmaakster Tracy Metz, kampioen bijklussen, Amanda Kluveld, de affaire-Joris Luyendijk en de martelkampen in Irak… en nog veel meer! Het is een bijbel voor de liehebber van journalistiek over journalistiek en een mooi tijdsbeeld over het verval van de oude media. Lezen dat boek! En laat uw ombudsman weten wat u ervan vindt!

 • By joost, 26 januari, 2007 @ 13:52

  eur 28 voor een paperback ??
  ik wacht wel een paar weken, dan ligt ie voor eur 5 bij de slegte

 • By NN, 26 januari, 2007 @ 16:47

  Micha, je kunt natuurlijk ook uit bepaalde delen van je boek op het interet plaatsten, als dat gepest en gesar doorgaat….

 • By ronald, 29 januari, 2007 @ 13:55

  Nou nou Micha,
  de bijbel? Is dat niet een beetje overdreven.
  Ik bedoel, ik vind het een goed boek hoor,
  ben zelf nog op je presentatie geweest in dat Haagse
  cafe bij Het Plein. Ik begrijp best dat je je boek
  aanprijst maar het zou toch wel iets bescheidener kunnen.

  Aan de andere kant, de bijbel, daar vind ik eigenlijk
  geen r.. aan dus eigenlijk vind ik jouw boek dus beter
  dan de bijbel.
  Maar goed. Kopen dat boek! Het is best wel goed en je
  gelooft je ogen niet. Dat nrc nog bestaat vraag je je af.

 • By Uw Ombudsman, 29 januari, 2007 @ 15:45

  Haha, wat een grap… nu is het boek op BOL.COM dus opeens weer WEL leverbaar….

 • By Ernst Meijer, 3 februari, 2007 @ 19:52

  Kunt u uw bijtende energie niet eens beter richten op andere zaken dan bovengenoemde?
  A: het schiet toch niet op (aannemende dat u echt 100% gelijk hebt en niet alleen maar vooringenomen rancuneus reageert/ageert)
  B: wij als lezers krijgen schoon genoeg van uw gefulmineer, slechts van een aantal, zie de reacties, eveneens gefrusteerde lezers krijgt u de handen op elkaar.
  C: ik ben van mening dat u ervaring genoeg in huis hebt om zelfstandig zaken aan te kaarten en niet alleen maar te jennen naar de in uw mening zo linkse koek van VK,NRC en HP. Doe er gotverdorie zelf eens iets aan zonder steeds maar te herinnereen aan uw verleden. Of is de haat en de rancune zo groot dat die zaken uw vlammetje als enige laten branden.
  D: het lijkt wel een moslim-haat site; allemaal negatieve energie!!!

 • By ronald, 6 februari, 2007 @ 10:52

  @ernst meijer

  dan ga je toch lekker kijken op een andere site

Other Links to this Post

WordPress Themes