Jankende Broertjes: het is een samenzwering!

broertjespieter.jpgPieter Broertjes, nog steeds (je gelooft het bijna niet) hoofdredacteur van De Volkskrant heeft vandaag voor Radio 1 gezegd dat het gepest van zijn krantje ‘nu afgelopen moet zijn’ en dat Elsevier, het Ministerie van Defensie en De Telegraaf ‘een samenzwering zijn begonnen’ tegen zijn krant. Dit alles naar aanleiding van de gefalsificeerde berichtgeving van Jan ‘PvdA’ Hoedeman over de ‘martelingen’ in Irak en de rol daarin van Ton Heerts waarover de samenzweerders maar niet uitgepraat kunnen raken. Het doet sterk denken aan de uithaal van Wouter Bos toen duidelijk werd dat zijn partij de verkiezingen ging verliezen: CDA en VVD spannen samen om mij kapot te maken! Niet verwondelijk overigens nu we sinds kort dankzij HP/de Tijd weten dat Pieter en Wouter voortdurend met elkaat sms-sen. Het is het medelijkwekkende gejank van zelfverklaarde slachtoffers die het einde van hun imperia zien naderen. Hoe krijgt zo’n man het allemaal zijn strot uit als is vast komen te staan dat zijn eigen journalist de boel heeft vernacheld samen met PvdA-coryfee Ton Heerts? De enige ‘samenzwering’ die aan de orde is is die tussen De Volkskrant en de PvdA!

Ach, wat heeft het allemaal nog voor zin je dit soort dingen uberhaupt af te vragen? Het is toch weerzinwekkend hoe zo’n Ton Heerts in bescherming wordt genomen door de PCM-kranten in wat toch een van de grootste schandalen van de laatste jaren mag worden genoemd? Lux et Libertas bracht begin december een ‘portret’ van PVV-kamerlid Dion Graus. Zou het wellicht in journalistieke zin opportuun kunnen zijn de ‘onderzoeksjournalisten’ van NRC eens los te laten op deze Heerts? Me dunkt dat daartoe heel wat meer aanleiding is dan destijds met Graus, behalve dan natuurlijk dat de PVV moet worden gedemoniseerd en de PvdA aan de macht moet worden gebracht. Maar goed, terug naar Pieter. Hij wil dat het gepest en gesamenzweer tegen zijn krant nu ophoudt. “Het is genoeg geweest!” riep Pieter.

 • By Lux et Demonisator, 31 januari, 2007 @ 17:41

  Zoals Broertjes al ondervond in Australië….gooi de boemerang naar je vijanden en HEEEE je krijgt hem weer terug!! SABOTAGE!! (met de bekende linkse krokodillentranen natuurlijk)

 • By Ratu Adil, 31 januari, 2007 @ 18:51

  Pieter Broertjes was toch een zoon van een officier Broertjes die de adjudant van CGS Generaal Hasselman een notoire landverrader en deze familie Broertjes was goed bevriend met de andere landverrader wijlen SA , SS en oud lid NSDAP Prins Bernhard ja deze Broertjes moet zich maar heel koest houden met zijn Fascistoide connecties

  Pieter broertjes is een grote farizeeer die boeter op zijn hooofd heeft

  Gr van de Ratu Adil

 • By Ratu Adil, 31 januari, 2007 @ 18:56

  wat betreft de heer Heerts Oud Marechaussee officier dit is gewoon een grote NSB er . die had tijdens de wo II een zwart uniform van de WA aangetrokken . Ook binnen de marechaussee veel landverraders . Heerts kan in het rijtje gezet worden

  gr Ratu Adil

  leve de republiek der zeven verenigde nederlanden

 • By Ratu Adil, 31 januari, 2007 @ 19:00

  Volkskrant Opperhoofd Pieter Broertjes moet zich koest houden

  Uit Kleine Muurkrant de historie van Vader Broetjes Ritmeester Cavalerie “te paard te paard we zijn verraden ” rechterhand van Landverader Hasselman

  woensdag 11 februari 2004
  Als we ons niet vergissen maakte de vader van Volkskrant-opperhoofd Pieter Broertjes carrière bij de cavalerie. In de rang van ritmeester was hij in de jaren vijftig een tijdlang de rechterhand van generaal B.R.P.F. Hasselman. In die periode chef staf van de Nederlandse krijgsmacht en ook nog een paar jaar voorzitter van het Military Committee van de NAVO. Mogelijk dat in die periode de vriendschap ontstond tussen de ritmeester en de inspecteur generaal van de Nederlandse krijgsmacht, prins Bernhard. De Franse geheimagent en Légion d’Honneur-lid Jan Heitink gaf in 1992 als zijn mening dat vriend Hasselman voor WO II Nederlandsemilitaire geheimen had doorgesluisd naar Berlijn. En verder:
  “Ik kan mij voorstellen dat buitenlandse –geallieerde- inlichtingendiensten, zoals de Amerikaanse CIA of de Franse of Britse Inlichtingendienst, met nogal vreemde blikken de gang van zaken achter de Nederlandse schermen proberen na te gaan. En dan ben ik niet verbaasd wanneer een medewerker van zo’n inlichtingendienst -nu al lang niet meer in Nederland- op een goede dag mij opbelt vanuit Berlijn met de woorden: “Jan weet de regering bij jou wel dat er iemand tussen hen verblijft die hier in de registers van de Stasi voorkomt? Nog wel met een lijntje naar Frankfurt a.d. Oder!” Wat betekent dat hij ook contacten met de KGB onderhield. Nee, dan ben ik niet verbaasd. Hoogstens verdrietig. Want de ene zaak is officieel nog niet opgelost, of de volgende dient zich aan.” (*)
  Dat laatste heeft betrekking op het afsluiten van het onderzoek naar de vooroorlogse strapatsen van Hasselman door professor Lou de Jong dat deze in 1975 in opdracht van de Tweede Kamer had ingesteld en waarbij de generaal kosher werd verklaard. Case closed.
  Leuk hè, zo’n hype rond de prins. Kunnen we weer eens wat ouwe koeien aan de beademing leggen.

  (*) zie het artikel “De duistere wereld van generaal b.d. Hasselman” in Het Parool van zaterdag 29 augustus 1992.

  gr Ratu adil

  ——————————————————————————–

 • By Ratu Adil, 31 januari, 2007 @ 19:04

  Hou je koest Pietertje want we storten vuil over je heen over jou banden met facistoide vriendjes

  uit Kleintje muurkrant

  Kan u zich het interview van Broertjes en tropm nog herrinneren met SS Bernhard

  Paniek op de Basisweg
  woensdag 10 mei 2006
  Wat is er toch met de Telegraaf aan de hand? Ze waren al het lijntje met de laatste bewoner van Soestdijk kwijt. De Prins publiceerde zijn gefabuleerde memoires liever bij de zoon van militair Broertjes, ooit adjudant van generaal Hasselman. En daar zijn we gelijk bij een affaire -de generaal Hasselman zaak- die door toedoen van de aandeelhouder De Koster begin jaren zeventig de doofpot inging. Nu is een andere aandeelhouder die we kennen uit onze serie Octopussy, Jan Dirk Paarlberg, bezig zijn naam uit de kolommen van de wakkere krant te krijgen. Zo blijft de zaak Holleeder zich ontwikkelen waarbij de Telegraaf zwijgt en Broertjes Volkskrant opent met “Band Kroes en Paarlberg deels intact”. Zou de redactie van de Telegraaf al door de directie op influisteren van Paarlberg zwijgen als het graf? Broertjes ligt met 2-0 voor.

  Aan de Basisweg moet het toch al geen feeststemming zijn. Een ander vast lijntje van de Telegraaf waren altijd de inlichtingendiensten. Zo onthulde verleden jaar nog Must Magazine dat de vroegere adjunct-hoofdredacteur Heitink ingezworen agent van de Franse geheime dienst was geweest. Anno 2006 had Telegraaf-journalist Joost de Haas ook weer dergelijke goede contacten met het cloak and dagger wereldje. Maar wat lezen we op pagina drie van de krant? Joost de Haas door de rijksrecherche uren verhoort en hij moest DNA afstaan. Dat allemaal omdat De Haas met zijn collega Bart Mos geheime stukken van de AIVD over Mink Kok had gepubliceerd. Mink Kok zou de geheime dossiers hebben gekocht van de ex-BVD’er Paul H.. Het zoveelste lek binnen de sectie gleufhoed en regenjas. Overigens zou toen Paul H. nog agent van de BVD was hij op goede voet hebben gestaan met ene Rita Verdonk. Toen een lid van het BVD-all stars team. Al eerder melden we dat Joost de Haas samen met John van den Heuvel in 1995 door de politie in het snotje werd gehouden vanwege hun innige contacten met Etienne Urka (zie Riool 4 op deze site van vrijdag 25 november 2005).

  Aan de fantasie van Joost de Haas komt zoals het de Telegraaf betaamt geen einde. Samen met een andere collega Jan Kees Emmer volgt hij de affaire Margaritagate. Het was het Telegraaf-duo dat de term baron bedacht voor Edwin de Roy van Zuydewijn. De gehele vaderlandse pers typeerde toen na de desinformatiecampagne van De Haas en Emmer hem als ‘nepbaron’. Dat terwijl dus De Roy van Zuydewijn zich nooit die adelijke titel had aangemeten. Een rijke fantasie is noodzaak om je vlotjes te bewegen in de wereld van spionnen en ristelaars. Maar de Telegraaf lijkt in de war en is haar monopolie met Oranje en haar geheime clubjes kwijt geraakt.

  Voor meer Telegraaf-kluchten verwijzen we naar onze zoekmachine die met het trefwoord Telegraaf 129 gevonden artikelen geeft. Veel plezier!

  gr Ratu Adil

 • By Non Lux et Libertas, 31 januari, 2007 @ 20:00

  Tsja wat er gebeurd is. Ik weet één ding wél zeker: mijn familie waren trouwe vaderlanders in de Tweede Wereldoorlog. Mijn vader zat toen ondergedoken (omdat hij niet voor de Duitse bezetter wilde werken, bekend als de Arbeideinsatz) mijn moeder deelde illegaal Parool-blaadjes uit (voor beiden kon je de kogel krijgen).

  Maar hoe zit het eigenlijk met de familieleden van de Linkse kerk? Kunnen die sosm ook bewijzen in het verzet of in een knokploeg te hebben gezeten? Waar zaten jullie linkse rakkers precies? Wat deden jullie precies tijdens de Oorlog?? Of is de strijd tegen het “fascisme” alleen maar een camouflage voor kilo’s boter op jullie hoofden???

  Vooral Volkskrant demoniseerders worden opgeroepn te reageren!

  (PS: claims worden nagetrokken bij het NIOD!)

 • By Non Lux et Libertas, 31 januari, 2007 @ 20:28

  BROERTJES MAAKT BRON BEKEND!!! ZEGT HET VOORT!!! DE VOLKS(VERLAKKERS)KRANT BESCHERMT ZIJN BRONNEN NIET!!! TOEZEGGINGEN VOOR KLOKKENLUIDERS WAARDELOOS!!!

  ==========
  Hoofdredacteur van de Volkskrant Pieter Broertjes heeft de naam van de ‘klokkenluider’ onthuld die de bron vormde van het artikel over vermeende martelpraktijken van MIVD-officieren in Irak dat vlak voor de verkiezingen verscheen.

  In het Radio 1-journaal zei Broertjes woensdagochtend dat voormalig bevelhebber van de marechaussee Cees Neisingh de bron was van het artikel. ‘We hebben de journalistieke code om nooit over bronnen te spreken,’ aldus Broertjes, ‘maar Neisingh praat zelf, dat is het bizarre van dit verhaal.’

  Volgens Broertjes heeft Neisingh het aan zichzelf te wijten dat hij als bron bekend wordt. ‘Als alle codes worden doorbroken, als bronnen weglopen bij hun verhaal en de minister niet het hele verhaal vertelt, moeten we onze feiten maar op tafel leggen.’

  Bescherming
  Afgelopen zaterdag zei Broertjes nog in zijn eigen krant dat hij zijn bronnen altijd zal beschermen. ‘Dat mensen in gewetensnood bij een krant kunnen aankloppen met hun verhaal, is van belang voor de democratie. Klokkenluiders hebben bij de Volkskrant de zekerheid dat zij beschermd worden.’

  Broertjes reageerde op de radio op het interview dat Neisingh deze week geeft aan Elsevier. Daarin zegt de oud-bevelhebber dat hij PvdA-kamerlid Ton Heerts en Volkskrant-verslaggever Jan Hoedeman heeft geïnformeerd dat justitie had gekeken naar de mogelijk wangedrag van MIVD-officieren in Irak, en dat de zaak uit de wereld was. ‘Als er in 2003 uit een onderzoek zou zijn gebleken dat er strafbare feiten waren, dan had ik het geweten,’ aldus Neisingh.

  Door Bas Benneker

  Bron: Elsevier 31/1/2007

 • By academicus, 2 februari, 2007 @ 6:19

  Ik dacht toch begrepen te hebben dat Broertjes en Elsevier-hoofdredacteur Arende Joustra zulke dikke vrienden waren?

Other Links to this Post

WordPress Themes