Prof. Chavannes en zijn websites: drie opties.

Professor Marc Chavannes (Journalistiek met speciale leeropdacht internet) gaat binnenkort een lezing houden, en wel op de Dag van de Persvrijheid in de Rode Hoed. Dan zullen we hem en masse gaan bestoken met vragen, vooral die ene brandende vraag: professor, u surft gemiddeld een uur per dag op internet. Welke sites bezoekt u? Welke sites raadt u uw studenten aan? Welke sites zijn journalistiek-wetenschappelijk in orde en welke niet? Eergisteren belde ik hem maar weer eens om hem dit te vragen, maar hysterisch gillend (‘ik praat niet met u!’) smeet de professor de hoorn op de haak. Een mooie boel. Maar in de Rode Hoed zal Chavannes toch met de billen bloot moeten. Intussen opper ik drie opties waarom Chavannes niet gewoon wil of kan zeggen welke internetsites bij bezoekt. Aan u, waarde lezer, mede de taak een van deze opties als de meest waarschijnlijke te selecteren.
1. Hij kijkt alleen maar naar de sites www.tieten.com, www.tienermeisjes.nl en www.bumsenbitte.de. Chavannes is een eerlijk man, een gentleman, en wil niet jokken, maar het is voor hem ook pijnlijk de waarheid te zeggen. Daarom kan hij niet anders dan zijn mond houden en hysterisch de verbinding verbreken.

2. Chavannes weet qua internet van toeten noch blazen en kent alleen de sites van de reguliere kranten. Hij beseft dat hij geen verhaal heeft als hij zegt: ik kijk vooral op www.nrc.nl. www.nyt.com en www.lemonde.fr. Immers: deze sites bieden nauwelijks meer dan de gewone kranten. Daarom weigert hij een antwoord te geven op de vraag.

3. Chavannes weet wel wat er leeft en speelt op internet en is enthousiast bezoeker van www.geenstijl.nl, www.klokkenluideronline.nl, www.volkomenkut.nl en www.maghreb.nl, maar dat durft hij niet te zeggen omdat hij dan het gevoel heeft dat hij zijn broodheer, NRC Handelsblad, afvalt. Dus houdt hij zijn mond maar.

Krijg nou wat! Blijkt die professor Chavannes een eigen website te hebben waarop hij helemaal los gaat! Dat hadden we nou nooit gedacht!

 • By academicus, 25 maart, 2006 @ 15:14

  ja we gaan die sjavannes daar in de Rode Hoed eens stevig aan de tanden voelen…volgens mij heeft ie in de volkskrant maar wat geroepen en weet ik de ballen van internet… hij is alleen maar prof geworden omdat hij van NRC is. NRC heeft bovendien al een prof in Rotterdam (oosterbaan) en die Beunders is ook sort of NRC… he is zum kotsen. Waarom heeft de Telegraaf eigenlijk geen professor? En die mogen ook al niet in de Raad voor de Journalistiek! het is een mooi zooitje. Wat een land! En dan de bedenken dat de NRc-journalisten ook nog eens alle subsidies opstrjken!

 • By Jasper., 26 maart, 2006 @ 21:46

  Wel leuk hoor dat linkje naar die site van Prof. Chavannes, maar als je wat beter had gekeken wist je dat een prof. er niet uit ziet als een man van ongeveer 30 jaren oud.
  Het is dus de site van een andere Chavannes.

 • By Micha Kat, 27 maart, 2006 @ 9:02

  ja jasper, hahaha….. natuurlijk is het de sita van een andere chavannes….

Other Links to this Post

WordPress Themes