Operette PCM, vierde bedrijf: PCM en KPN

kpnpcm.jpgPCM schrijft vandaag opnieuw geschiedenis en is baanbrekend bezig! De uitgever van qualiteitskranten gaat in zee met KPN om een gratis dagblad te ontwikkelen! Wacht effe…. Was het niet van oudsher een taboe om samen met commecieele marktpartijen media te gaan ontwikkelen? Was dat niet strijdig met de zo noodzakelijke journalistieke onafhankelijkheid? Is KPN niet een organisatie die voortdurend in het nieuws is en dus onbelast tegemoet moet kunnen worden getreden? Wat is het principiele verschil tussen ‘PCM in zee met KPN’ en ‘PCM in zee met PvdA?’ Ach, het maakt allemaal geen flikker meer uit want bij PCM is al sinds jaar en dag geen sprake meer van onafhankelijke journalistiek. Uit pure ellende en wanhoop levert het concern zich nu uit aan KPN waar men natuurlijk dubbel ligt van het lachen: nooit meer adverteren! Altijd for free op de eerste rij in alle publikaties van PCM! Merkwaardig is wel het moment waarop dit ‘grote nieuws’ naar buiten komt want er blijkt nog niets zeker of definitief. Fuck a duck… wat krijgt uw ombudsman nu weer door? KPN ontkent de plannen voor een gratis krant met PCM?

Wat een puinhoop! Scheepbouwer zegt dat er geen sprake is van een gratis krant van PCM en KPN! Wat een briljante move weer van Charismatische Ton en Falende Philip! Zou PCM nu een schadeclaim krijgen van KPN wegens het verspreiden van belastend nieuws over het concern? Weer een miljoentje erbij, zou uw ombudsman zeggen. Waarschijnlijk stonden Charismatische Ton en Falende Philip na het naar buiten komen van hun miljoenen-plundertocht door het concern zo onder druk met iets naar buiten te komen, dat ze zijn gaan roepen dat ze een gratis krant gaan beginnen met KPN! Dadelijk gaan ze roepen dat ze er een gaan beginnen met Mona Toetjes, met Ponypark Slagharen, met Yab Yum en met Easy Jet! Leve Ton en Philip ‘MBA’ Alberdingk Thijm! Zelfs het gratis weggeven van hun kranten aan een commerciele partij kunnen ze nog niet! In diep respect voor zoveel geconcentreerd falen doet uw ombudsman er voorlopig maar even het zwijgen toe.

  • By orca, 6 februari, 2007 @ 13:17

    Je moet ‘ns ’t linkje aanklikken over de balanspositie, van A. Hiddell, onder je stukje Update bij Poen voor Cash voor Management, dan weet je niet wat je leest. Als die getallen bij benadering kloppen (en d’r mag ’n foutmarge van >50% zijn op de goodwill) dan is het hele PCM gebeuren technisch failliet. Ik denk niet dat de banken PCM zullen laten vallen, is politiek onverkoopbaar, maar doet niets af aan ’t feit dat ze allang de afgrond zijn ingedoken. Leuk voor de medewerkers, not, maar ja, dat zijn toch voor 90% linkse knuffellulletjes.

  • By Uw Ombudsman, 6 februari, 2007 @ 22:57

    De link in het stuk met De Telegraaf waarin Scheepbouwer ontkent dat er sprake is van een nieuwe krant met PCM is weggehaald en nu is het nieuws weer: er komt toch een gratis krant van PCM en KPN. Wat zal hier achter de schermen allemaal wel niet gespeeld hebben?

Other Links to this Post

WordPress Themes