Verstand van De Volkskrant raakt ondergesneeuwd

sneeuwstorm.jpgIs het de spanning rond de ‘verdediging’ die De Zoon Van Bernhard morgen in zijn krant gaat geven voor diens handelwijze rond de totstandkoming van de ‘martelprimeur’? Wellicht. Maar voor wat De Volkskrant ons de laatste dagen allemaal aan waanzin weet voor te schotelen is zelfs dat geen excuses! Eerst proberen ze ons helemaal gek te maken via het schetsen van noodscenario’s over naderende sneeuwstormen, dan sturen ze allerlei verslaggevers het land in om de ‘rampen’ (‘op het Centraal Station van Utrecht is erwtensoep uitgedeeld!’) zo uitgebreid mogelijk te kunnen verslaan en als er dan niets de aan hand is moeten we dat ook weer uitgebreid lezen in De Volkskrant! Het is de complete hysterie van een medium dat van gecorrumpeerdheid en ellende niet meer weet waar het te zoeken! De oververhitte verslaggevers worden dus maar de sneeuw ingestuurd met blocnote en al om reportages te maken over sneeuwvlokken en erwtensoep! Wie roept deze imbecielen een halt toe? Dat kan uw ombudsman nooit in zijn eentje af! Het gaat nu wel erg rap met de ineenstorting van de PCM-qualiteitspers!

Maar effe terug naar de ‘martelverdediging’ van morgen. De spanning aan de Wibautstraat moet inderdaad te snijden zijn, logisch dus dat enige afkoeling in de sneeuw meer dan welkom is. Voor iedereen is het immers duidelijk dat de krant zich op sleeptouw heeft laten nemen door de PvdA en Ton Heerts! Wat uw ombudsman ongelofelijk vindt is dat Henk Kamp wel die arme ‘bron’ Cees Neisingh met een proces bedreigt, maar niet De Volkskrant/Jan Hoedeman die immers cruciale punten uit de verklaringen van Neisingh heeft verzwegen (namelijk het ontlastende onderzoek door het OM) om zo maar te kunnen openen met hun ‘martelprimeur’. Het positieve hiervan is dan wel weer dat De Volkskrant en de PvdA te maken krijgen met het ‘Toni Schumacher-effect’, genoemd naar de Duitse keeper die ooit ongestraft de carriere van een Franse spits mocht beeindigen: het is hem altijd veel zwaarder nagedragen dan als hij een rode kaart zou hebben gekregen. Zo zal het ook gaan met Heerts, de PvdA en De Volkskrant. Door hun ‘contacten’ en ‘lobby’s’ worden ze niet ‘officieel’ aangepakt, maar een ieder weet dat ze guilty zijn as hell waardoor ze langzaam doodbloeden en belachelijk worden gemaakt, een martelgang die de juiste beloning is voor de weerzinwekkende wijze waarop de partij, de politicus en de krant in een demonisch driemanschap hebben geprobeerd democratische besluitvroming te manipuleren en te frustreren. Een martelgang ook die een kopie zal zijn van de gang naar Canossa die NRC Handelsblad nog altijd bezig is af te leggen na de publikatie van het ‘demoniseringscommentaar’ van Folkert Jensma voor de verkiezingen van 2002. Hoe meer de krant Jensma de hand boven het hoofd houdt en ridicule ‘analyses’ van hem afdrukt op opiniepagina’s, hoe sneller de krant ten onder gaat aan hoongelach. Want iedereen weet en denkt: dat is de vuige demonisator die dat zegt en door ingewikkeld en overgenuanceerd taalgebruik zijn reputatie probeert te redden! Intussen vraagt uw ombudsman zich in gemoede af of de kranten van PCM de volgende verkiezingen zullen halen. Hij hoopt van wel. Want wat zullen we dan allemaal wel niet voorgeschoteld krijgen aan demoniseringen en manipulaties?

 • By P, 9 februari, 2007 @ 15:58

  In 1995 gebeurde iets soortgelijks in mijn buurt. Omdat de watersnood in Limburg in 1993 kennelijk nog vers in het geheugen van de journalistiek lag, kwam een cameraploeg naar de Maas om de “hoogte” van de waterstand te kunnen filmen. Ik zag na afloop dat ze met de camera (een fors uitgevallen schoenenedoos) in de hand terugkeerden.

  Hoewel het in mijn buurt droog bleef, mocht je toch wel aannemen dat er sprake was van een “ernstige situatie”, want wát bleek? De heren journalisten van de commerciële TV hadden inderdaad de Maas gefilmd, maar dan wel zódanig alsof het leek dat heel Maastricht aan het overstromen was. De cameratruc die zij uithaalden was: leg de camera vlak bij de waterspiegel, zodat het net lijkt of je met een hoger water niveau te maken hebt…Aldus geschiedde. De uitzending op TV heb ik gezien, maar moest daar wel later hartelijk om lachen!

 • By P, 9 februari, 2007 @ 16:00

  Moraal van het verhaal: journalisten blijken het niet zo nauw te nemen met de waarheid.

 • By ratu Adil, 9 februari, 2007 @ 18:46

  journalisten beginnen steeds meer in kwaliteit in te boeten . allemaal hypes . Er valt een beetje sneeuw en we worden in de media vergast met verslagen over die verschrikelijke sneeuwstorm .

  Ga als journalist is dieper graven in de analen van Pieter Broertjes ”de zoon van Prins Bernhard”. De Papa van de huidige hoofdredacteur van de volkskrant was Ritmeester der cavalerie en was de kofferdrager van Generaal Hasselman een notoire landverrader die eigenlijk had moeten eindigen voor het vuurpeloton . en Benno waarom is hij nooit verhoord door de PEC parlementair onderzoek naar de handel an wandel van regering in ballingschap periode 1940- 1945 . Bernhard “agent Orange ” was een groet opportunist zo waait de wind zo waait mijn jasje . Pieter Broertjes heeft wel trekken van deze landverrader geerfd.

  de groeten Ratu Adil

 • By P, 10 februari, 2007 @ 3:24

  Ehm…ik weet niet of je het weet ratu Adil, maar de Tweede Wereldoorlog is al meer dan 60 jaar geleden geëindigd hoor…

 • By henk, 11 februari, 2007 @ 22:37

  Uhm, even de correcte feiten laten zien: de Volkskrant huist sinds vorige week in het INIT-gebouw waar ook Parool in gevestigd is. De Wibautstraat is verleden tijd, ook voor Trouw, die een maand eerder al verhuisden

 • By Ratu Adil, 12 februari, 2007 @ 9:10

  beste P,

  De linkse kerk haalt Anne frank en of de WO II van stal . Prof Fijnaut komt tot de conclussie dat De hoge SS politizei Fuhrer Rauter er voor zorgde dat de politie centraal aangestuurd werd , dat de afgelopen decenina voor WO II geen regering voor elkaar kreeg . Hoezo de WO II meer dan zestig jaar geleden deze geschiedenis is springlevend . Afgelopen week komt Gerard Aalders met oud niews Aalders een historicus van de gedachten politie van het NIOD die mededeelde dat de bilderberg conferenties gesponserd werden door de CIA . Bernard had zeer hartelijke contacten met de CIA zijn vriend en contact persoon was Bedel smit . Onlangs ontdekte ondergetekende een foto van Bernhard naast Averall Harriman bij opening van jaarbeurs te Utrecht , beide sponsers van de nazi’s . Er zijn genoeg doofpotten en en beerputten waarvan de deksel opgetild mag woren. Was bernhard ook niet een Abwher agent indienst van IG farben ( Zyklon B )hoezo de wo II verleden tijd nee . Het wordt tijd dat de altenatieve geschiedenis over het rijlen en zeilen van onze Oranje fascisten en hun paladijnen op papier gezet wordt . afgelopen zaterdag stond een interview met D Estulin over zijn boek :”de geschiedenis van de bilderberg conferentie ” getiteld:”‘ Pas op voor Beatrix en Bilderbergers” nb in een kant het A/D dat gedrukt wordt bij de orangistische uitgeverij PCM

  gr Ratu Adil

Other Links to this Post

WordPress Themes