Defensie klant van Nysingh Communicatie

defensie2.jpgDat de rol van Ewout Nysingh in de totstandkoming van de ‘martelprimeur’ net zo stinkt als die van PvdA’er Ton Heerts was uw ombudsman reeds vanaf het begin duidelijk, maar nu boven tafel komt dat Ewout Nysingh Communicatie het Ministerie van Defensie opvoert op de eigen klantenlijst ontstaat er een feitencomplex dat de ‘martelaffaire’ kan doen uitgroeien tot een waarlijk Nederlands Watergate. Nysingh Communicatie werkt voor Defensie maar zorgt er tegelijkertijd voor dat Defensie dermate in diskrediet wordt gebracht dat de minister aangifte doet tegen een ex-generaal en ons leger wereldwijd over de kling is gegaan als een zooitje kapo’s! Interessante benaderingswijze van communicatieve dienstverlening die Nysingh erop na houdt. Wat zijn de feiten die nu bekend zijn?

Een blijkbaar gewetens- of anderzins bezwaarde ex-generaal (Cees Neisingh) wil dat er een verhaal naar buiten komt over de behandeling van Irakese krijgsgevangenen. Zijn idee is nadrukkelijk niet dat er in Irak zou zijn ‘gemarteld’, maar wel dat er zaken zijn voorgevallen die buiten de strikte instructies vallen. Wat dreef deze Neisingh? Het enige dat we daarover weten komt van Hoedeman: in Denemarken speelde iets vergelijkbaars en daar zijn de ‘martelende militairen’ voor de rechter gebracht. Neisingh zou willen dat we dit ‘Deense voobeeld’ zouden volgen. Niet overtuigend. Enfin, hij legt contact met Ewout Nysingh die voor Defensie werkt en vraagt hem of hij een journalist kent die dit varkentje kan wassen. Nysingh zegt dan blijkbaar niet: sorry, beste ex-generaal, zoek iemand anders, ik heb een conflict of interest want ik werk voor Defensie. (Nysingh is jurist en heeft tal van advocaten in de familie; ook werkt hij voor advocatenkantoren. Hij zou dus bekend moeten zijn met het begrip conflict of interest), nee, hij zorgt dat Neisingh wordt gekoppeld aan de meest gecorrumpeerde PvdA-propagandist uit de Nederlandse journalistiek, werkend bij een krant waarvan de hoofdredacteur constant loopt te sms-sen met Wouter Bos! Hiermee weet Nysingh vrijwel zeker dat zijn opdrachtgever Defensie over de kling gejaagd zal gaan worden. Vervolgens maakt hij ook nog eens een afspraak met Neisingh (een klokkenluider die zijn eigen opdrachtgever blijkbaar in diskrediet wil brengen) waarbij Hoedeman ‘aanschuift’. Heeft Nysingh daar reeds de hele opzet van de spin met de heren doorgenomen? Door wie werd Nysingh voor deze ‘opdracht’ betaald? Stuurde hij de rekening naar Henk Kamp? “Zorgen voor openbaarmaking van martelschandaal Irak 2003. Bedrag: 5.000 Euro?” Of mocht Wouter Bos de rekening betalen? Uw ombudsman zou graag zien dat de rol van Ewout Nysingh tot op de bodem wordt uitgezocht. Nog twee onderzoekscommissies?

 • By Endoplasmatisch Ritculum, 13 februari, 2007 @ 17:42

  Hee Kat, heb je het Journaal gezien van gisteren (Nederlandse tv). Daar hadden ze het over Generaal X, maar wat mij opviel in de hele rapportage was het feit dat er met geen woord gerept werd over het leugenachtige verhaal in de Volks(verlakkers)krant van meneer Broertjes en Pipo Hoedeman! Het Nederlandse volk mocht vooral niet weten dat deze “krant” over Irak had gelogen! Ik stond werkelijk met verbazing naar dit “journaal”te kijken. Er werd alleen gerept over Generaal X en de minister die vooral aangifte deed wegens ambtsmisbruik, maar verder niets over het kwaadaardige leugenverhaal van riool-stukje van Hoedeman!

 • By Delphi, 13 februari, 2007 @ 19:06

  Dit staat op de website van Nysing:

  “Gedurende tien jaar werkte Ewoud Nysingh bij de Volkskrant, onder meer als verslaggever tijdens de oorlog in voormalig Joegoslavië en als diplomatiek en parlementair redacteur in Den Haag.

  Van 2000-2003 was hij redacteur bij de tv-rubriek NOVA/Den Haag Vandaag, en daarna woordvoerder en hoofd Communicatie bij een hogeschool INHOLLAND.”

  Juist. Nysing werkte 10 jaar, juist….10 jaar bij de VOLKSKRANT.

 • By Delphi, 14 februari, 2007 @ 12:44

  Ewout Nysing werkte in 2002 voor NOVA. Daar maakte hij een documentaire over het beroemde ‘mislukte fotorolletje’. Drie maal raden wie er in die NOVA documentaire optrad:

  TON HEERTS

  Zie:http://www.novatv.nl/index.cfm?fuseaction=videoaudio.details&reportage_id=880

  De uitzending was op 4 juni 2002 en heet “Was het fotorolletje Srebrenica echt mislukt”. Ton Heerts heeft het in deze uitzending over een doofpot. Klinkt bekend!!!

 • By Jesus cognosco et TU QUIS ES?, 14 februari, 2007 @ 19:44

  Kunnen we niet beter Falende Ton noemen: Ton Doofpot? Klinkt in ieder geval wat beter!

Other Links to this Post

WordPress Themes