NRC: Van der Knaap is een grappenmaker

leugenaarcees.jpgEen casus. Stel. Hypothetisch hoor, de volgende casus heeft geen enkele relatie met welke werkelijkheid dan ook! Uw ombudsman herhaalt: mocht er toevalligerwijze enige schijnbare parallellie aan het licht treden tussen onderstaande casus en de realiteit, dan berust deze geheel en al op het toeval zonder dat er sprake is van welke specifieke bedoeling dan ook deze casus te linken aan werkelijke gebeurtenissen! Er is in een land X een staatssecretaris op departement Y die de kamer 49 keer onjuist informeert waarvan 20 keer spijkerhard liegt inzake het grootste klokkenluidersschandaal ooit. Dat voorliegen staat eigenlijk niet echt ter discussie en wordt ook gemeld door de grootste krant van het land. Vervolgens valt het kabinet van dat land en komen er nieuwe verkiezingen. Na deze verkiezingen gaat een nieuwe coalitie het land regeren. En wat blijkt? De grootste leugenaar uit de Nederlandse parlementaire geschiedenis mag gewoon op zijn post blijven! Maar dat is nog niet alles. Want in dat land is een bepaalde krant die als ronkend motto ‘Lux et Libertas’ voert. Deze krant presenteert portretten van alle ministers en staatssecretarissen.

En wat schrijft deze niet nader te noemen qualiteitscourant? Deze staatssecretaris is een grappenmaker! Nu heeft uw ombudsman in zijn carriere al heel wat gezien: gemanipuleerde enquetes, redacteuren die vertrokken naar de AIVD om collega-journalisten af te gaan luisteren, redacteuren die rechters selecteren, die tien jaar lang verhalen verzinnen, demoniserende en liegende hoofdredacteuren, hij heeft zelfs bedreigingen gekregen van NRC als hij om wederhoor vraagt, maar deze journalistieke excercitie van Lux et Libertas baant toch weer geheel nieuwe wegen! Iemand die de kamer 20-49 keer heeft voorgelogen een grappenmaker noemen, tsja, hier houdt het toch een beetje op, vreest uw ombudsman….. Wat zei hij? Houdt het hier op? Nee! Want deze niet nader te noemen staatssecretaris grappenmaker is ook nog eens op kosten van de belastingbetaler een bodemprocedure begonnen tegen de journalist die heeft onthuld dat hij de kamer 20-49 keer heeft voorgelogen! Laten we dat the ultimate joke noemen van Cees van der Knaap, caberetier van beroep. Binnenkort in alle theaters van Nederland!

  • By Swiebertje Grasduin, 15 februari, 2007 @ 20:18

    Na het lezen van de tekst onder de verwijzing werd ik spontaan even misselijk, zonder dollen:

    “Met Balkenende kan hij het uitstekend vinden. Het was dan ook een grote verrassing dat Balkenende, als formateur in 2002, voor de tv-camera’s opeens verklaarde dat „gebleken was dat de heer Van der Knaap helaas niet voldeed”. De beoogd staatssecretaris trok lijkwit weg, voordat het tot hem doordrong dat hier een grapje werd gemaakt.

    Ook een van zijn eigen grapjes is Van der Knaap slecht bekomen. Het zou zo fijn zijn, zei hij eens in een kranteninterview, als bewindslieden weer met ‘excellentie’ werden aangesproken”

Other Links to this Post

WordPress Themes