NRC gaat door met marine-offensief

Wat een weerzinwekkende kop dit weekeind: Kamp zwakt problemen bij marine af. Waarom weerzinwekkend? Het is toch geen leugen? Nee, dat niet: NRC kan als een van de weinige kranten ook falen zonder te liegen. Het weerzinwekkende is de ‘politieke reflex’ van de krant: alsof het gaat om de vraag of Kamp de verkrachtingen en martelingen al dan niet afzwakt! Over de feiten zelf wil, kan of durft NRC niet te schrijven. Herkennen we hierin de hand van Irene Costera Meijer? Niet schrijven over de verkrachtingen zelf, nee, iets doen met cliffhangers. Zal minister Kamp de problemen blijven afzwakken? Lees het in NRC Handelsblad!In de Vokskrant van maandagochtend komen nog veel meer wanstaltige details naar boven zoals van een vrouw die met kokende koffie is overgoten omdat ze haar benen niet stande pede spreidde. Hoe kan NRC dit nu weer downplayen? Jensma belt met Irene Costera Meijer.

FJ: “Irene, een probleempje. Dat gedoe met die marine gaat maar door. Eerst zei je: jongens, jullie moeten het bagatelliseren. Dat leidde tot de kop in Next ‘geintje van de jongens’. Dat werkte niet. Toen zei je, ok, strategie twee: politiseren. Niet over het probleem zelf schrijven, zo zei je, maar alleen over de reactie op de problemen van politici. Maar nu zitten we met een enorm probleem na dat koffie-incident en nadat we Kamp al hebben laten zeggen dat het bij de Marine ‘niet erger is dan bij andere organisaties’. Daar komt nog iets bij. Die Anja die de hele zaak via De Telegraaf aan het rollen heeft gebracht heeft zich met haar verhaal eerst bij ons aangediend. Maar jij zei dat we het niet moetsen nemen omdat onze lezers niet zitten te wachten op slecht nieuws. Wat doen we nu? Wat moet er vanmiddag in de krant?”

ICM: “Folkert Folkert, blijf rustig. We gooien alles op de cliffhanger. Ik zou inzetten op een nieuwe reactie van Kamp. Iets van “Kamp: problemen bij Marine serieus”. Dan de cliffhanger: zouden zich nog meer misbruikte meiden melden?
Suggereer vervolgens in het commentaar dat niet twee maar alle commissarissen van de koningin in die onderzoekscommissie moeten. Een commentaartje op de drie: sexuele intimidatie binnen leger is van alle tijden. Ik lever je zo de deskundigen. Zet buitenland aan het werk met een verhaal over homo-bashing in het Amerikaanse leger. Dat noemen we ‘nuanceren’ bij NRC, toch? Morgen in de Next kunnen we wijzen op de invloed van video en computergames op sexueel gedrag, lekker trendy, zeggen we, ja, die matrozen kunnen het ook niet helpen, want wetenschappers hebben aangetoond dat als je de hele dag porno zit te kijken dat je dat soort dingen dan vanzelf gaat doen! Een natuurlijk internet! Het komt allemaal ook door internet! We hebben toch afgesproken dat we alle problemen en uitwassen uiteindelijk op het conto zullen schrijven van internet?”

Er is natuurlijk maar een oplossing voor dit probleem: de bordeelboot. Maar ja, daar is Lux et Libertas natuurlijk weer te hypocriet voor om dat in de strijd te gooien. Vroeger wisten de legers wel hoe ze met dit soort zaken om moetsen gaan. De Engelsen hadden in de Eerste Wereldoorlog bordelen achter de frontlinies die voor de soldaten te herkennen waren aan rode lampjes. Dat is de oorsprong van het rode licht als symbool voor prosititutie.

  • By WFHermans, 15 juni, 2006 @ 16:51

    Zie http://www.breitbart.com/news/2006/06/14/D8I825980.html

    “Marine Accused of Rape Says Sex Consensual”

    Gewoon volhouden. Ook al is het slachtoffer een 11jarig meisje, als ze door 3 amerikaanse mariniers mannen wordt verkracht die allemaal beweren dat het “consensual” was is het 3 getuigen tegen 1.

  • By Tromp, 6 november, 2006 @ 18:21

    Volgens mij staat er in het bericht dat het om een 22 jarige vrouw gaat…..

Other Links to this Post

WordPress Themes