Moszkowicz haalt fel uit naar NRC Handelsblad

moszkowicz.jpgAdvocaat Bram Moszkowicz had heel wat te klagen over de pers op de persconferentie die hij vanmiddag gaf, maar een medium noemde hij met name wegens infame stemmingmakerij ten nadele van zijn persoon: NRC Handelsblad, natuurlijk. Gisteren kopte Lux et Libertas immers op de voorpagina dat Bram ‘op de vlucht was geslagen’. Moszkowicz: “Op de vlucht slaan is een actieve handeling die is ingegeven door angst. Hoe weten ze dat ik bang ben? Dat ben ik niet! Het FD liet zien hoe het ook kan. Die krant kopte: politie neemt Moszkowicz in bescherming. Dat is conform de waarheid.” Natuurlijk komt de wijze waarop de strafpleiter NRC Handelsblad (volkomen terecht) de oren waste in geen enkel bericht over de drukbezochte persconferente terug. Daarom is deze website zo belangrijk! NRC Handelsblad begint zo langzamerhand echt een criminele organisatie te worden zoals De Volkskrant ooit tussen aanhalingstekens kopte in een recentie van het boek van uw ombudsman ‘Lux, Libertas en Leugens’ om hem belachelijk te maken!

Het was een indrukwekkend betoog van bijna een uur waarop Moszkowicz de media trakteerde. De kern was dat hij wel degelijk de contouren schetste van een samenzwering tegen zijn persoon door politie, OM, Rijksrecherche, de Belastingdienst (die zelfs loonspecificaties van zijn kantoorpersoneel aan het OM ter beschikking heeft gesteld) en de rechter die (‘een abject vonnis’) Jort Kelder toestond hem een ‘maffiamaatje’ te noemen. Het was vooral de chronologie van de reeks gebeurtenissen die Moszkowicz erg bitter maakte: het lekken van informatie, valse beschuldigingen, opeens de tuchtklacht van Haico Endstra, de beschadigingsactie van Jort Kelder, het afwijzen door het OM van zijn aangifte tegen Kelder wegens smaad, dat allemaal lijkt inderdaad gedoseerd en uitgesmeerd om de strafpleiter maximale schade toe te brengen. Over het afwijzen van zijn aangifte tegen Kelder had hij een opmerkelijke mededeling die zijn ‘samenzweringstheorie’ erg aannemelijk maakt. Moszkowicz: “Binnen drie dagen besloot het OM mijn aangifte niet in behandeling te nemen. Binnen drie dagen! Ik kan u zeggen: ik loop al wat langer mee in dit vak en heb honderden aangiftes voorbij zien komen. Nooit heb ik meegemaakt dat er eerder dan na drie maanden werd besloten of een klacht terzijde werd gelegd.”

  • By ronald, 20 februari, 2007 @ 10:52

    Ja fantastisch, ik heb het gister ook live gezien en dat
    Bram expliciet NRC noemde (die zichzelf zo graag als een kwaliteitskrant presenteert) dat zegt toch wel wat. Opvallend inderdaad dat er over dat feit gister in geen enkele nabespreking op werd teruggekomen. Zet je toch wel aan het denken.

Other Links to this Post

WordPress Themes