Ook Leon de Winter keert zich tegen NRC

leondewiner.jpgSchrijver en opiniemaker Leon de Winter heeft zich in zijn column op de site van Elsevier in felle bewoordingen gekeerd tegen de wijze waarop Lux et Libertas ‘journalistiek’ meent te moeten bedrijven in de affaire-Moszkowicz. Hiermee krijgt de ‘beweging’ van mensen die walgen van de qualytaidtsjournalistiek van NRC steeds meer momentum. Lezers van deze site, het uur der wrake is nabij! Branden in het heetste hellevuur zullen de corrupte journalisten van NRC Handelsblad, de vuige demonisatortjes, de kruiperige zakkenvullertjes, de belangenverstrengelaartjes, de Wouter Bos-hiellenlikkertjes en de outright incompetenten. Als eerste zal F. Jensma jankend op de keien worden gekwakt. Niemand heeft in de geschiedenis van de Nederlandse journalistiek het vak meer schade toegebracht dan hij. Intussen is zelfs ook de NVJ in paniek geraakt door de wijze waarop vooral de dagbladen een voor een door de mand vallen.

Secretaris Thomas Bruning heeft zich gevoegd bij de grand coalition tegen Moszkowicz en zijn kritiek op de media afgedaan als afkomstig van een ‘kat in het nauw’. Het enige dat voor de NVJ telt is het beschermen van de belangen van de gevestigde oude corrupte media. Hoe kan die Bruning nou iets inhoudelijks zeggen over de berichtgeving over de zaak-Moszkowicz waar hij geen bal van afweet?

  • By Ger, 21 februari, 2007 @ 16:47

    Het is helaas traditie van de Nederlandse “kwaliteits”kranten en “kwaliteits”journalisten om hele leugens en halve waarheden, verzonnen feiten, leugenachtige verklaringen uit te geven, alsof het doorgewinterde agents-provocateurs zijn, met alleen maar de bedoeling schade en indianenverhalen rond te bazuinen. Ik heb veel slachtoffers gezien van deze malafide journalistieke praktijken. Het grootste slachtoffer van deze riool-journalistiek is o.a. de Rooms Katholieke Kerk, die de afgelopen 40 jaar voortdurend opzettelijk kwaadaardig in het “nieuws” is gebracht. Alleen als er rotzooi was uitgebroken ergens, kwamen deze “journalisten” wel langs om de Kerk publicitair stuk te schrijven met leugens en halve waarheden, met suggestieve insuniaties en lasterlijke verdachtmakingen, in de hoop om nog meer zout in de wonden te kunnen wrijven.

    Eindelijk beginnen sommige echte journalisten in Nederland en daarbuiten zich over deze pulp-rotzooi in de kranten zich zorgen te maken.

    Eindelijk Gerechtigheid!

Other Links to this Post

WordPress Themes