Vrij Nederland verkeert in doodsnood

vnconnie.jpgNee, Emile Fallaux zit natuurlijk weer te vergaderen, kan niet aan de telefoon komen. Fallaux heeft VN letterlijk de afgrond in vergaderd, de afgelopen jaren. Deze totaal ideeen-loze kwijlebal zonder enig journalistiek inzicht, zonder lef, zonder visie, heulend en glibberend voor macht en establishment, sidderend van angst voor het Huis van Oranje, heeft de meest roemruchte titel uit de geschiedenis van de Nederlandse journalistiek eigenhandig om zeep geholpen! En maar vergaderen, Emile! Wie zetten we volgende week weer op de cover? Wouter Bos nog maar een keer? Ronald Plasterk? Nicole Kidman? Connie Alcoholica Palmen? Ach, je weet van pure stompzinnigheid niet meer wie en wat je in het blad moet kwakken en het maakt allemaal ook niets meer uit, want De Weekbladpers heeft het helemaal gehad, zo vertellen twee bronnen uw ombudsman. Je bent erin geslaagd de oplage te laten kelderen van 100.000 naar 35.000! Kotsend keren de lezers VN de rug toe. Dus trekt De Wekbladpers de stekker er binnenkort uit. Of geven ze je nog een kans?

Als de komende specials over de Boekenweek met Connie ‘we nemen er nog een’ Palmen en de lang verwachte (wie telt de dagen niet af?) editie Smart Body jong van lichaam en geest geen succes worden -en dat worden ze natuurlijk, dus er is in feite helemaal niets aan de hand- is het over en sluiten met VN! Tot je meest geniale vondst kunnen we rekenen de beslissing om VN te profileren als writers magazine en dus de ene talentloze opportunist na de andere te introduceren alsof ze de Pullitzer Prize reeds in de pocket hebben. “Karel van Veen studeerde filosofie en biotechnologie in Leiden en Londen. In Parijs dronk hij koffie met Bernhard Levi-Strauss en in Rome leerde hij beide broers Traviani en Mantovani kennen met wie hij nog altijd correspondeert over architectuur en kunst. VN geeft Van Veen, door vrienden ook wel genoemd ‘een creatieve Tsunami’ nu de gelegenheid te debuteren met een doorwrocht essay over de relatie tussen de opwarming van de aarde en de opkomst van Berlusconi en andere populistische stromingen.” VN requiescat in pace.

 • By Burdy, 28 februari, 2007 @ 23:48

  Haha wat een held is Kat

 • By A. Pax, 1 maart, 2007 @ 13:24

  Beste ombudsman,

  Denkt u nou echt dat Fallaux alleen en eigenhandig voor de oplagedaling heeft gezorgd? Alsof de neergang pas is begonnen met Emile. Nooit gehoord van Joop van Tijn? Of van Oscar Garschagen?

 • By Sigur, 1 maart, 2007 @ 19:05

  Ik vraag mij af of Kat ooit nog ergens als journalist aan de bak komt. Stelselmatig rekent hij af met alle tijdschriften waar hij theoretisch nog stukjes had kunnen slijten. Blijft over deze site, maar dat brengt geen brood op de plank.

 • By De speler, 7 maart, 2007 @ 13:08

  Gezever! Blog op!

Other Links to this Post

WordPress Themes