Kiss of death voor media van PWA

PWA.jpgNou, als het koninklijk huis expliciet en bij monde van de kroonprins een lans breekt voor de journalistiek en PWA zegt ‘dat journalisten hun vak kiezen uit idealisme, om de wereld beter te maken en dat 99% van de mensen bij de media goede bedoelingen hebben’, dan kun je daaruit een aantal conclusies trekken. Zoals deze: het Huis Oranje is te spreken over de wijze waarop de pers in de afgelopen heikele jaren (Mabel, Edwin, alle doden zoals Bernhard, Juliana en Claus) heeft geopereerd, met name over de effectieve wijze vol van ‘goede bedoelingen’ waarop NRC Handelsblad heeft afgerekend met De Roy, een van de meest smerige en achterbakse excercities uit de roemrijke lijst van journalistieke manipulaties van Lux et Libertas. Ook was PWA buitengewoon te spreken over de (weliswaar mislukte, maar toch zo dappere en een echte idealistische move om de wereld beter te maken) poging van De Volkskrant om ene Ottolien Lels ‘binnen te schuiven’ als mafia-hoer van Bruisma om zo Mabeltje uit de gevarenzone weg te sleuren. Ja, die Oranjes en de media: dikke mik! En natuurlijk de Bernhard-excercities van Broertjes, fantastisch! Hoe De Volkskrant eigenhandig de reputatie van deze gecorrumpeerde nationaal-socialist (mag ik schrijven want bewezen) heeft gered voor de geschiedenis, nooit zullen ze dat bij Oranje vergeten!

Juist vanwegde deze enorme tevredenheid bij Oranje mogen de beste en meest betrouwbare journalisten van Nederland regelmatig op Huis ten Bosch bij Trix komen om wat strategieen door te nemen. Het bestaan van dezre ‘club Huis ten Bosch‘ is uw ombudsman onthuld door Edwin de Roy. De Roy had daar nog een interessante opmerking bij: “Er is voor zover ik weet slechts ooit een enkele journalist geweest die heft geweigerd hier aan te schuiven.” Uw ombudsman direct: “Tell me! Dat is echt nieuws!” De Roy wilde het wel zeggen, maar ik moest het voor me houden. Dat deed ik dus. Maar nu is dat alweer zo lang geleden en uw ombudsman ziet De Roy nooit meer (groetjes, Edwin! Ik wens je nog steeds alle goeds) want hij kreeg ooit ruzie met hem omdat hij iets positiefs zei over Maxima. Foutje van uw Ombudsman, had hij nooit mogen doen. Maar het kwaad was geschied! Edwin ontstak in een dusdanig hevige woedeaanval (uw ombudsman herhaalt de kwalificaties aan het adres van de Argentijnse nimmer) dat hij zei ‘doei’! O ja: wie is die journalist die weigerde aan te zitten bij Trix? Frits Wester.

O ja, nog wat! Welke journalist bracht deze prachtige uitspraken van PWA in de openbaarheid, meereizend met het Staatscircus in Turkije? Jan Hoedeman! Voorzitter van de ‘Vereniging van Journalisten van het Koninklijk Huis’ of hoe die club ook mag heten!

 • By Insider, 1 maart, 2007 @ 13:46

  Tot die 1% die volgens PWA geen goede bedoelingen heeft hoort ongetwijfeld de L et L Ombudsman!!

 • By harry van groen, 1 maart, 2007 @ 17:01

  Na de kerstrede van HM ,ook over persvrijheid,lees ik haast niets over de uitspraak van WA in andere kranten.
  Ik denk dat de oranjes de pers hard nodig hebben eerdaags.
  En nu maar zien wie werkelijk persvrijheid in het vaandel heeft.De pers weet even niet hoe zij op dit compliment moeten reageren. De oranjes gaan mevrouw van Weegen missen. Ja want in dat België daar gebeuren rare dingen.
  De koning daar zegt wel dat niemand boven de wet mag staan,dat is al mooi meegenomen

Other Links to this Post

WordPress Themes