Moszkowicz opent aanval op Elsevier

leistra.jpgVia een pittige brief van zijn advocaat Oscar Hammerstein heeft Bram Moszkowicz deze week het weekblad Elsevier volledig aansprakelijk gehouden voor alle schade die voortvloeit en reeds is voortgevloeid uit de coverstory van 24 februari ‘de val van Bram Moszkowicz’. In dit stuk van de hand van Gerlof Leistra wordt de advocaat en zijn hele familie in ongekend harde bewoordingen ten grave gedragen. De lead: “Als een van de bekendste strafpleiters van Nederland waande Bram Moszkowicz zich onaantastbaar. Echter, hij viel keihard van zijn voetstuk. Met zijn deconfiture is de onttakeling van de bekende advocatenfamilie Moszkowicz compleet. Hoe kon het zover komen?” De schade kan in de miljoenen gaan lopen ook gezien de prominentie van de cover en de bijdrage aan de reputatieschade. Uw ombudsman is van oordeel dat het artikel qua toonzetting malicieus is. Leistra zelf weigert in te gaan op kritiek en zegt alleen dat ‘als er problemen zijn, hij dat dan graag zou horen van Moszkowicz zelf’. Welnu, hij heeft zich inmiddels verzekerd van rechtsbijstand. Ook Elsevier heeft een advocaat in de arm genomen, Alfred Meijboom van Kennedy van der Laan.

Tot de feitelijke onjuistheden in het stuk behoort volgens Moszkowicz in elk geval de zin dat hij ‘in veiligheid is gebracht door gewapende agenten in een geblindeerde auto’. Noch van wapens noch van een geblindeerde auto was volgens de advocaat sprake. Leistra wil niet zeggen op welke bronnen hij deze zin baseert. De zin is belangrijk omdat hij qua toonzetting en sfeertekening sterk bijdraagt aan de reputatiebeschadiging. Hetzelfde geld voor het foto-onderschrift ‘Moszkowicz gespot in de Amsterdamse PC Hooftstraat met client en vriend Willem Holleeder’. Leistra weet blijkbaar niet dat civiele kantoren werken met entertanment-managers die voor dure klanten die komen overvliegen complete feestprogramma’s in elkaar draaien met theaterbezoek, sportevenementen en reeksen diners.

 • By Spina Coronatur, 7 maart, 2007 @ 17:05

  Journalisten moeten eens leren om echte feiten niet met hun eigen mening te combineren. Heel vaak merk je bij hen dat een mening opeens als een “feit” wordt gepresenteerd. Heel vaak ook denkt men bij deze beroepsgroep dat “luisteraars” maar domme ganzen zijn die niet kunnen nadenken of op zijn minst achter het stem- of applaus-vee aanlopen. Heel wat “luisteraars” zijn echter veel beter getraind in het opsporen van links-manipulatieve berichtgeving en regelrechte demagogie dan menig “journalist” voor mogelijk hield. Massapsychologie is de “luisteraar” ook niet ontgaan en gebruikt deze wapens van links-journalistiek Nederland vervolgens als een boemerang om die naar hun eigen hoofden te slingeren…Bij deze is hen daarom ook de oorlog verklaard!

 • By Sigur, 7 maart, 2007 @ 20:51

  Moszkowicz: “Voor commentaar moet u voortaan bij mijn nieuwe woordvoerder zijn, de heer Kat. Heeft u zijn nummer?”

 • By Ron, 8 maart, 2007 @ 12:36

  Die Spina, links-manipulative berichtgeving in Elsevier.

 • By Spina Coronatur, 8 maart, 2007 @ 20:02

  Beste Ron,

  Je moet eens beter lezen of een bril kopen. Er staat nergens in mijn stuk dat Elsevier links-manipulatieve berichtgeving uitbrengt….

 • By ron, 9 maart, 2007 @ 10:40

  Inderdaad, Spina, je beweert niet dat Elsevier linkse en manipulatieve berichtgeving uitbrengt. Maar in je analyse bij dit topic -over vermeende vooringenomenheid van Elsevier-reporter- rep je wel over links-manipulatieve verslaggevers die feit en mening vermengen.

  Of je analyse staat op de verkeerde plek -je wil iets zeggen over links-manipulatieve berichtgeving en grijpt een post over Elsevier aan om dat te doen. Of je bent met je analyse halverwege: niet alleen linkse journalisten vermengen voortdurend feit en mening, maar ook vakbroeders aan de rechterkant maken zich daaraan schuldig.

 • By mr h.j.a.m. peters, 9 maart, 2007 @ 12:35

  En na Elsevier (Gerlof Leistra) hoofdredacteur Quootje Kelder toch.

  Mocht U ooit voor het Hof van Discipline moeten verschijnen: oppassen voor die andere Poelmann (Winfried M. Poelmann). Wraak hem mr Bram Mosk.

  Wrakingsredenen:
  zie raapie.spaces,/ klokkenluideronline/,courtwatch/boek; Affaire Burki en de rol van de raad van toezicht arrondissement Arnhem, onder voorzitterschap van pater familias/maffialeider/alleenheerser”/Deken Winfried M. Poelmann.

  In het algemeen belang dient het Openbaar Ministerie de maffiose organisatie raad van toezicht orde van advocaten arrondissement Arnhem te ontbinden.

  U veel sterkte toewensend,

  Mijn dossiers (15 jaren strijd tegen Winfried M. Poelmann) staan integraal tot uw beschikking.

  mrhjampeters/alias mrraapie/mr raapie
  nijmegen, 9 maart 2007

 • By mr h.j.a.m. peters, 9 maart, 2007 @ 12:59

  Voor de goede orde:

  Winfried M. Poelmann is tuchtrechter Hof van Discipline.

  mrhjampeters/mrraapie/mr raaoie
  nijmegen, 9 maart 2007

 • By Spina Coronatur, 9 maart, 2007 @ 21:14

  Beste Ron,

  Burn-out gehad?

Other Links to this Post

WordPress Themes