Collaborateur Coen, Poetins puppet

Putin.jpgVorige week maakten we de dertiende ‘mysterieuze dood’ mee van een Russische journalist die kritisch schreef over Poetin sinds hij aan het bewind kwam. Dit keer was het de defensiespecialist van de krant Kommersant, Ivan Safronov, die uit het raam kukelde van zijn appartement en dood bleef op de keien. Hij had net booschappen gedaan en was getrouwd en vader van twee kinderen. Safranov had een reeks van onthullingen op zijn naam over Rusland’s wapenexporten en was ook zelf oud-officier in het Soviet-leger met de rang van kolonel. Volgens de autoriteiten pleegde hij zelfmoord. Wat doet Coen van Zwol, correspondent van Lux et Libertas te Moskou? Hij neemt er nog maar weer eens eentje. Niets is er in zijn krant te vinden over de dood van Safronov. Sterker: zelfs de combinatie ‘Poetin journalisten’ levert geen enkele analyse op van onze Coen met zijn grote bek over de wijze waarop Poetin ‘omgaat’ met kritsiche journalisten. Andere kranten die nog wel serieus verslag doen zoals The Guardian en The Wall Street Journal komen wel met uitgebreide artikelen over dit onderwerp, maar Coen heeft van NRC blijkbaar de opdracht gekregen lief te zijn voor Poetin of misschien is hij zelf wel te laf. O ja, NRC brengt nog wel een stukkie met als kop ‘Prijs voor gedode journalist’. Want prijzen, daar zijn ze gek op bij Lux et Libertas en al helemaal als ze worden vergeven aan dode journalisten! Ze worden er zelf ook mee doodgegooid! Het lijkt verdomme zelfs wel of Van Zwol blij is dat er weer een kritische journalist naar de andere wereld is geholpen!

Want wat schrijft hij op zijn weblog waar hij wel een (heel klein) stukkie besteedt aan de dood van de echte journalist Safronov? (Logisch dat Van Zwol als gecorrumpeerde party-tiger het wat lastig vindt te schrijven over mensen die hun vak nog wel serieus nemen). ‘Weer een journalist minder!’ luidt de kop boven zijn stukkie. Het begint zo: “Even aandacht voor weer een dode collega.” Enfin, leest u het zelf maar verder. Van Zwol weet van gecorrumpeerdheid niet hoe hij deze zaak moet downplayen! Alleen al door er in de krant over te zwijgen natuurlijk, maar ook de toon van zijn weblog-stukkie maakt uw ombudsman meer dan duidelijk waar van Zwol staat in het leven: aan de kant van het geld, de dictauur, de propaganda. Volgende stukkie weer over hoeren, Coen!

 • By mr h.j.a.m. peters, 13 maart, 2007 @ 8:00

  Aandacht

  Grootse aandacht voor de “Dierenpartij”(PvdD) “sponsor PvdD doet zaken met Bayer” even aandacht voor weer een dode journalist.

  Macaber………

  mr hjampeters/alias mrraapie/mr raapie
  nijmegen, 13 maart 2007

 • By ted langebach, 13 maart, 2007 @ 8:32

  hoho, veertiende mysterieuze dood!

Other Links to this Post

WordPress Themes