Zembla jaagt op Bram Moszkowicz

bloedhond.jpgHet VARA-documentaireprogramma Zembla werkt aan een ‘geheel onafhankelijke’ uitzending over Bram Moszkowicz die op 2 april van de buis moet spatten, de dag dat het ‘proces van de eeuw’ begint tegen Willem Holleeder. Dat heeft Moszkowicz verteld aan uw nimmer versagende ombudsman. De ‘journalisten’ van Zembla hebben zelfs Bram’s ex-vrouw gestalkt van wie hij al meer dan tien jaar is gescheiden en die met een van zijn kinderen te Amstelveen woont. Zembla is onomstreden want genomineerd voor de hoogste prijs in de journalistiek, de Felix Rottenberg Award, voor de briljante documentaire vol met eigen nieuws die leidde tot de vlucht van Hirsi Ali en de val van Balkenende-III. Thans zetten de onverzadigbare onderzoeksjournalisten van Zembla zoals Jos van Dongen de tanden dus in Bram Moszkowicz.

Nu duidelijk is dat ‘de autoriteiten’ Bram Moszkowicz willen aanpakken gaat de ‘onafhankelijke journalistiek’ va banque in de jacht op ‘journalistiek succes’. Het is free hunting met het groene licht van hogerhand. Eerder lieten NRC Handelsblad en Elsevier zich al niet onbetuigd om als jakhalzen mee te peuzelen van deze vette journalistieke buit. Helaas laten ze zich niet leiden door feiten zodat met name Elsevier nog een flinke backlash kan verwachten. Nu gaat Zembla dus voluit. Chips en bier vast koud!

 • By mr h.j.a.m. peters, 14 maart, 2007 @ 9:15

  Jacht op Bram

  Waarom voelt Zembla zich geroepen mr Bram onder de loep te nemen?

  Waarom besteedt de VARA-man Felix Meurders geen aandacht aan de foute Nederlandse Advocatuur in het algemeen in zijn zaterdagavond-consumenten progarmma?

  Felix: Laat de honderden slachtoffers van de advocaten “Hoeders van het Recht” bij jou aan tafel hun verhaal doen, stalk (gelijk het stalken van foute aannemers) de foute advocaten, nodig de Algemeen Deken Orde van Advocaten mw. mr Els Unger uit bij u aan tafel; zet 1 van de talloze slachtoffers van het corrupte systeem Advocatuur tegenover haar Felix; laat ze babbelen Felix.

  Neen, dat gebeurt niet en zal ook niet gebeuren.

  Felix, je laat je door de Club Hoeders van het Recht – Advocatuur Nederland –
  inhuren als spreekstalmeester op hun jaarlijkse Haagsche advocatenfeestje.

  Jij mag de Discussie leiden; wordt betaald; wordt op deze wijze omgekocht, toch?

  Nooit zul jij de Advocatuur middels jouw onvolprezen consumentenprogramma aanpakken.

  “Wiens brood men eet, diens woord men spreekt Felix”….. of beter: “Spuug nooit in eigen vijver”?

  Een onderzoek naar de kwaliteit van tampons; een vergelijkend warenonderzoek is waar Nederland op wacht, niet Felix Meurders?

  Neen, Felix, Rechtzoekend Nederland wacht op het vertrek van de zwijnen onder de advocaten; dat zij hun toga aan de wilgen hangen; dat zij hun vak per onmiddelijke ingang verlaten; middels jouw consumentenprogramma kun jij Rechtzoekend Nederland laten zien welke advocaten vermeden dienen te worden. Courtwatch.nl
  toont ons dit reeds Felix.

  Felix lees de talloze ingezonden stukken en publicatie’s op Courtwatch.nl, en klokkenluideronline,nl.

  Bestudeer de bij de Stichting Advocadur aanwezige tientallen dossiers van de slachtoffers van de Advocatuur Nederland, luister naar hen; neem kennis van hun opgelopen juridisch letsel. De Stichting Advocadur onder de bezielende leiding van de Heer Harry T. komt op voor de belangen van slachtoffers van o.a. Advocatuur Nederland.

  Rechtzoekend Nederland, beter consument-slachtoffers van de urenschrijvers advocaten heeft Recht op een plaats in uw consumentenrubriek op de zaterdagavond.

  Stalk de tientallen – volgens opgave van de algemeen Deken Orde van Advocaten – foute advocaten. Detail: stalken is strafbaar Zembla……..

  Zembla: laat de ex-vrouw van mr Bram M. met rust; verlaag u niet tot riooljournalistiek, een poedelprijs zal u worden verleend.

  Besteed uw aandacht op waar het werkelijk op aan komt.

  Span u in voor het zuiver houden van Advocatuur Nederland.

  mrhjampeters/alias mrraapie/mr raapie
  nijmegen, 14 maart 2007

 • By A. Pax, 14 maart, 2007 @ 9:17

  Wij zijn trots op Zembla.

  http://www.zemblabla.nl/

 • By Allard, 14 maart, 2007 @ 13:20

  Precies, Zembla is THE BEST. Zo ontdekte ik na lang speuren dat Kees Driehuis in Amsterdam is geboren, op het Ignatius College zat en sinds 1975 voor de VARA werkt. Dit heeft een tante van Kees Driehuis mij verteld. Kees Driehuis heeft dit altijd verzwegen…..

  Oh, stond dit ook op de Wikipedia? Nou, eh, ik ben dan wel de eerste die het volledige verhaal over Driehuis verteld heeft. Zie http://www.zemblabla.nl (onder de kop ‘samenvatend’) voor deze en nog andere smoezen van vriend Driehuis.

  In ieder geval heb ik zeker een Tegel (www.tegel.info) verdiend!!!

 • By Joost, 14 maart, 2007 @ 15:43

  Zembla heerst zeker…
  Er zijn weinig programma’s die hun journalistieke werkwijze evenaren.

 • By Sigur, 14 maart, 2007 @ 20:02

  Moszkowicz: “Voor commentaar moet u voortaan bij mijn nieuwe woordvoerder zijn, de heer Kat. Heeft u zijn nummer?”

 • By Richard, 15 maart, 2007 @ 0:08

  @ Joost

  De ondergeschikten van Joseph Goebbels hanteerden de werkwijze van ZEMBLA al in de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw.

 • By mr h.j.a.m. peters, 15 maart, 2007 @ 9:37

  Goebbels wordt minister voor Propaganda en Volksvoorlichting. Vervang Goebbels door Zembla. De geaschiedenis herhaalt zich. Zembla leent zich voor anti-mr Bram M. hetze.

  Detail: ook Heer Holleeder heeft recht op vrije advocatenkeuze. Door de hetze tegen mr Bram M. is Heer Holleeder mr Bram M. kwijt. Een zaak voor het Europese Hof.

  Detail: Holleeder is onschuldig zolang in rechte niet bewezen is dat Holleeder schuldig is.

  Mr Bram M. krijgt hem vrij. Moet mr Bram M. daarom hangen? Moet mr Bram M. de verdediging van Holleeder daarom neerleggen? Is dat de reden?

  Zoek dat eens uit Zembla.

  Stop jouw mede-daderschap in het kader van de hetze!

  Lever een positieve bijdrage aan het zuiver houden en krijgen van de Advocatuur Nederland.

  Richt jouw energie niet op 1 advocaat Zembla. Je wordt misbruikt resp. gebruikt. Je hebt het alleen niet door Zembla. Triest!!!

  Stel het corrupte systeem Advocatuur Nederland aan de orde.

  mrhjampeters/alias mrraapie/mr raapie
  Nijmegen, 15 maart 2007

 • By prof. joris voorhoeve, 16 maart, 2007 @ 10:47

  Op Instituut Clingendael zingt het verhaal de ronde dat Zembla gaat onthullen dat Bram niet beschikt over de Nederlandse nationaliteit en dus uitgewezen moet worden. Al zijn verdiensten als strafpleiter vervallen aan de Staat der Nederlanden. Zembla is teruggegaan naar de Poolse shtetl waar opa Moszkowicz augurken verkocht en komt met een verbijsterende onthulling: de familie blijkt nauw verweven met de Wahabisten en Al Quaida! Op naar de volgende Felix Rottenberg-award!

 • By mr h.j.a.m. peters, 16 maart, 2007 @ 13:17

  Geachte Heer Professor Joris Voorhoeve,

  Mr Bram M. was op grond van de Advocatenwet bevoegd inschrijving als advocaat te verzoeken. De plaatselijke Raad van Toezicht orde van advocaten had zich toendertijd kunnen verzetten tegen inschrijving. Niet gedaan. Mr Bram was gerechtigd een verzoek tot inschrijving op het tableau te doen. Punt uit. Bram M. wordt advocaat.
  Van enig beteletsel is de raad van toezicht orde van advocaten nimmer gebleken. Ook na inschrijving niet.

  Grootvader Moskovicz, Zembla, heeft in POLEN augurken verkocht, nou en? Iets mis mee dan?

  Mr Bram’s vader – niet alleen een meester in het recht, maar ook een meester van het woord (bron; Recht voor zijn raap door mr M. Moskzkowicz).

  En Zembla: goed lezen nu:

  Mr Bram’s vader wordt op 5 oktober 1926 in DUITSLAND (Essen) geboren. Zes jaren later komt zijn familie via het Comite Hulp aan Joodse Vluchtelingen naar Nederland en vestigt zich in Maastricht.

  Zijn gymnasiumopleiding moet hij in 1941 afbreken wegens de anti-joodse maatregelen.

  In 1942 volgt deportatie naar Duitsland.

  Na drie jaren Auschwitz en Mauthausen keert hij als negentienjarige alleen terug naar Nederland.

  Hij studeert Rechten in Nijmegen en doet een postdoctorale studie Internationaal Privaatrecht in het Vredespaleis in Den Haag.

  In zijn spaarzame tijd bestudeert Max Moskowicz de talmoed.

  De daarin opgedane wijsheden verwerkt hij dikwijls in pleidooien.

  Voorts beroefent hij op hoog niveau de judosport.

  (bron: “Recht voor zijn raap”, auteur mr M. Moszkowicz).

  Zembla, professor Voorhoeve, kan de “prijzenkast” na uitreiking vullen met weer een “trofee”

  mrhjampeters/mrraapie/mr raapie
  nijmegen, 16 maart 2007

Other Links to this Post

WordPress Themes