NRC begint te dreigen over Europa

omarska.jpgHoe zat dat ook alweer met minister Donner aan de vooravond van het referendum over de Europese grondwet dat zelfs met de manipulatieve hulp van Lux et Libertas niet leidde tot een ‘ja’ van ons volk? Jazeker, de halve gare minister dreigde met de ‘Balkanisering’ van Europa als de grondwet zou worden weggestemd! Oorlog, honger en ellende zouden ons deel worden bij een ‘nee’. Na deze opzichtige poging tot chantage kreeg Donner veel kritiek, maar ach, hij mocht evenzogoed terugkomen in Balky-IV. Dergelijke dreigementen duiden slechts op de paniek en de wanhoop van de Euro-mafia die steeds meer terrein begint te verliezen. Bij NRC, het hoofdkwartier van de Eurolobby, zitten ze inmiddels ook met de handen in het haar. En dan krijg je gekke dingen. Zoals een compleet artikel over de vraag: hoe zou het leven zijn zonder Europa? Het komt een eind in de richting van de dreigementen van Donner wat de euro-journalisten Van der Kris en Pama ons voorschotelen in een ultieme poging Europa te ‘sellen’….. En dan de journalistieke invalshoek! Een heel artikel ophangen aan een hypothese! Hoe zou het leven zijn zonder PvdA? Gaat Lux et Libertas daar binnenkort ook een artikel aan wijden? Maar laten we (voor de grap natuurlijk) eens kijken waar we met z’n allen zouden hebben gestaan zonder Europa.

Zonder Europa zouden we 1. armer zijn geweest (zegt A. Rinnooy Kan) en 2. mindern sociaal zijn geweest (zegt ook A. Rinnooy Kan). Waar deze man het vandaan haalt! Al de honderden (duizenden) corrupte Europese ambtenaren die ook nog eens een giga-salaris krijgen van ons geld en een decadent champagne-leven leiden op onze kosten, al die gebouwen, transportkosten….. dat kost ons miljarden! Als iets ons arm maakt (netto betaler zijn we toch, Alexander, de grootste nog wel!) is het Europa! Maar ja, waarheid speelt voor NRC geen enkele rol als het om Europa gaat. 3. provinciaals zijn gebleven (zegt P. den Oudsten, burgemeester van Enschede). Wat een waanzin. Alsof wij Nederlanders met ons VOC-verleden een EU nodig zouden hebben om niet provinciaals te zijn! Helemaal bont maakt de burgemeester het als hij zegt: “Na de vuurwerkramp kregen we veel steunbetuigingen. Dat gevoel van grensoverschrijdende solidariteit is óók Europa. We zijn niet meer een stad alleen.” Dus we zouden zonder Europa ook 4. gebrek hebben gehad aan solidariteit! Tenslotte zouden we 5. ook ten prooi zijn gevallen aan de totale chaos. Want wat zegt B. Kuiten, econoom bij de WTO in Geneve? “Europa zonder Europese Unie is bijna niet voor te stellen. Het zou een chaos zijn geweest. Met wie zouden de Brazilianen, de Indiërs en de Amerikanen moeten onderhandelen? Europa zou totaal versplinterd zijn geweest.” En zo zijn we weer bijna terug bij de ‘balkanisering’ van Donner…. Naarmate de Euro-lobby zijn grip begint te verliezen, wordt hun propaganda steeds wanhopiger en doorzichtiger. Ga zo door, Lux et Libertas

 • By Bas, 26 maart, 2007 @ 13:41

  Natuurlijk is het betreurenswaardig dat het pro-Europese standpunt van de NRC doordringt tot diep in de berichtgeving, zelfs de nieuwsberichten, maar in dit geval heeft hystericus Kat wel weer erg selectief gelezen.

  Zoals het hoort zijn in het artikel ook mensen aan het woord die het nauwer nemen met de historische waarheid, zoals Arjo Klamer, die de standaard agitprop der eurofielen moeiteloos weerlegd, of zelfs die natuurneuroot van Das & Boom die vindt dat Europa veel diverser was geweest zonder EU (whatever that means)

  Ik blijf het zeggen, goed dat iemand een invloedrijke krant nauwgezet in de gaten houdt, maar met vijanden als Kat hebben ze daar geen vrienden meer nodig…

 • By mr h.j.a.m. peters, 26 maart, 2007 @ 19:23

  Na de invowering van de euro floreren de voedselbanken; roept menig huisgezin :

  “Het is het einde van mijn geld, maar ik heb nog een stukje maand over”.
  (bron: Loesje-affiche).

  mrhjmpeters/alias mrraaie/mr raapie

 • By mr h.j.a.m. peters, 26 maart, 2007 @ 19:30

  teveel taalfouten opnieuw; te snel weggestuurd,

  Na de invoering van de euro floreren de voedselbanken; roept menig huisgezin:

  “Het is het einde van mijn geld, maar ik heb nog een stukje maand over”.
  (bron: Loesje-affiche).

  mrhjampeters/alias mrraapie/mr raapie

 • By Elsje Fiederelsje, 26 maart, 2007 @ 19:38

  Goed dat u dit aan de kaak stelt, ombudsman. Het lijkt mij echter dat binnen PCM urgenter zaken aan de orde zijn. Wat vindt u van de uiterst dubieuze zakkenvullerij van PCM-topman Alberdingh Thijm, en van het conflict tussen de redactie en de zwalkende visieloze hoofdredactie van de Volkskrant, zoals beschreven door Hubert Smeets op de http://www.groene.nl ? Ombudsman, ik mag toch aannemen dat u van déze stinkende zaken niet op de hoogte was?

 • By A. Pax, 26 maart, 2007 @ 22:13

  Heel goed Elsje.

  Wij van Apax zijn nog niet bekomen van de vreselijke aanval van Leon de Winter in Elsevier. Hij maakt ons uit voor rovers. Hoe durft hij?

  Wat vindt de ombudsman van zo’n venijnige zin als deze? “De top van PCM – incapabel op het misdadige af – mag het vertrek van Apax vieren door onderling 8 miljoen te verdelen.”

  Eerlijke mensen als Tappende Theo, Falende Filip en Charismatische Ton bestempelen als misdadigers! Wat weet zo’n boekenschrijver als De Winter van durfkapitalisme?

  Heeft u die schandelijke column niet gelezen?

  Wordt wakker Borat Kat! Of duurt de winterslaap in Kazakhstan tot 1 september?

Other Links to this Post

WordPress Themes