Falende Philip met volle zakken naar de uitgang

thijm.jpgAch, hoe vaak heeft uw ombudsman nu al gewaarschuwd voor de incompetentie van Falende Philip Alberdingk Thijm, de ‘courantier’ die de dagbladen van PCM van de ondergang moest redden? Maar opnieuw gaat de eerste wet van de ombudskunde op: de werkelijkheid is nog vele malen erger dan zelfs uw achterdochtige ombudsman had kunnen bevroeden! Want uit een stuk van NRC-insider Hubert Smeets op de site van De Groene blijkt ook nog eens dat Falende Philiip een ordinaire dief is, een plunderaar van zijn eigen werkgever waar hij reeds een riant salaris van ontvangt. Wat blijkt namelijk? De inleg van een tonnetje dat de basis vormt voor zijn APAX-uitkering van 1 miljoen heeft hij niet eens zelf betaald, maar geleend van PCM! Zelfs het geringste vertrouwen in PCM was afwezig bij deze incompetente graaier zodat hij niet eens bereid was zelf een tonnetje op tafel te leggen! Zelfs dat moest nog uit de magere kassen worden opgehoest van het geplaagde concern! Maar Smeets weet ook dat iedereen bij PCM nu inmiddels wel overtuigd is van de incompetentie van deze blaaskaak die reeds te dom was om zijn VWO-diploma te behalen en werd afgewezen op INSEAD.

Het is een behoorlijk ingewikkeld verhaal wat Smeets ons voorschotelt, maar uw ombudsman moet wel concluderen dat er een duidelijke sfeer van bedrog en zelfs diefstal uit opwalmt van Alberdingk Thijm. Een gesprek over zijn giga-bonus met de redactieraad van Lux et Libertas waarvan uw ombudsman reeds weinig verwachtingen koesterde blijkt volgens Smeets nog dramatischer verlopen dan uw ombudsman reeds voorspelde: Falende Philip zei eenvoudigweg dat hij hier niet over wilde praten omdat zijn bonus ‘een prive-zaak betreft!’ Dit is werkelijk te stuitend voor woorden. Wat een ongelofelijke arrogante idioot die Falende Philip. Maar aan een kant is ook wel weer te begrijpen dat hij met volle zakken naar de uitgang wil wankelen. Zijn reputatie is immers vernietigd. Hij komt nergens meer aan de bak. Het tragische is dat uw ombudsman hem hiervoor indirect gewaarschuwd heeft via zijn broer Christiaan. “PCM maakt iedereen kapot dus ook Philip” sprak hij tegen de topadvocaat op een borrel boven de toren van ABN Amro op de Zuidas. Maar wie luistert tegenwoordig nog naar een simpel ombudsman?

 • By mr h.j.a.m. peters, 27 maart, 2007 @ 17:12

  Neen, toch Micha Kat u borrelt op grote hoogte met resp. u heeft een happy hour met het broertje van falende Philip. Ik trroost mij met de gedachte “Micha, zo leert u uw vijanden kennen”. Rechtzoekend Nederland heeft er baat bij.

  Geborreld met een topadvocaat?

  Langs welke weg is falende Philip’s broertje eigenlijk topadvocaat geworden?.

  Behoort falende Philip’s broertje tot die advocaten die een lijk in de kast hebben; die over lijken zijn gegaan; aan wier handen bloed kleeft Mischa?.

  Aan falende Philip’s handen kleven straks tonnen euro’s.

  Bloedgeld falende Philip, gewoon bloedgeld.

  Bloedgeld, jullie broetjes eigen falende Philp???

  mrhjampeters/alias mrraapie/mr raapie

 • By Slome Japie, 27 maart, 2007 @ 18:36

  In navolging van mevrouw Fiederelsje zou ik toch – de aandacht even afleidende van de oprisping van mr. h.j.a.m. peters – van de heer Kat willen weten hoe hij aankijkt tegen wat zich dezer dagen op de burelen van de Volkskrant afspeelt.
  Zijn deze Hoekse en Kabeljauwse twisten het zoveelste bewijs van de schrijnende incompetentie waarmee het grootste dagbladconcern van Nederland wordt bestuurd? En zoja, wat is volgens de keer Kat de oplossing om alles ten goede te keren?

 • By A. Pax, 27 maart, 2007 @ 20:05

  Tien dagen na de Broertjesbode en een halve dag na de Ombudsman besteedt NRC Handelsblad aandacht aan onze miljoenenroof bij PCM.

  We lezen dat één lid van de raad van bestuur 107.100 euro van het bedrijf leende voor zijn aandelenregeling. Mogen de NRC-lezers niet weten dat het om Falende Filip gaat?
  Zijn naam ontbreekt in de berichtgeving.

  Wat zit hier nou weer achter?

 • By Micha Kat, 28 maart, 2007 @ 7:53

  Dank voor de tip, mr. Pax! En @Slome Japie: ja, lachen gieren brullen ook die stress bij de Azijnbode…. Het trieste is dat die gratis krant van ze, Dag, ook gedoemd is te mislukken louter en alleen omdat De Volkskrant de inhoud gaat verzorgen…. Hoe dom kan je zijn iets ‘nieuws’ in de markt te zetten dat je vervolgens laat produceren door dezelfde azijnpissers die duizenden lezers per week wegjagen bij de betaalde krant wegens hun veel te lange baarden?

Other Links to this Post

WordPress Themes