Corrupte Joost Oranje spint weer voor rechters

joost_oranje.jpgJoost Oranje, de door de rechterlijke macht en diens organen omgekochte spinner bij NRC Handelsblad, heeft weer toegeslagen. Een werkelijk verbluffende spin produceert hij dit weekeind samen met Cees Banning in opdracht van de bobo’s van juridisch Nederland van wie de geloofwaardigheid meer dan ooit op het spel staat en die dus ‘iets moeten’. Wat Oranje thans aan de kaak stelt is de ‘misstand‘ van rechters die zitting hebben in de Eerste Kamer. Er zitten wel twee rechters in de Eerste Kamer! Ontoelaatbaar! Belangenverstrengeling! De scheiding der machten! Hou de politiek zuiver! Rechters vinden zelf ook dat dit ‘absoluut niet kan’! Dat staat in een geheim (concept)-rapport waar de corrupte Oranje ‘de hand op heeft weten te leggen’. Uw ombudsman doorziet deze spin echter volledig: hier wordt een schijnprobleem aan de orde gesteld met als doel een debat over het werkelijke probleem te vermijden. Dat probleem is niet dat de politiek wordt ‘geinfiltreerd’ door de rechterlijke macht, maar precies omgekeerd: het is de politiek zelf die de rechterlijke macht in een klemmende wurggreep neemt en tegenwoordig zelfs direct ingrijpt in bij concrete rechtsgangen! Het kan nauwelijks toeval zijn dat juist in de weken dat de geloofwaardigheid van een complete rechtbank (die van Haarlem) op het spel staat de Juristen-lobby deze troefkaart uitspeelt in een poging een boodschap over het voetlicht te krijgen van: we zijn wel degelijk bezig met ethiek en belangenverstrengelingen!

Het is een klassieke spin-strategie: een echt probleem van de agenda afvoeren door er een veel kleiner (in dit geval zelfs non-) probleem voor in de plaats te stellen. Lees hier alles over het werkelijke probleem waar Nederland thans mee worstelt: de politiek en de macht die niet toestaan dat het recht zijn loopt heeft en bevriende partijen schaamteloos bevoordelen door direct in te grijpen in juridische processen! Maar daarover schrijft NRC niet. Nee, Joost Oranje, de zakken gespekt met justitie-gelden, laat zich op weerzinwekkende wijze gebruiken om een werkelijk probleem van de agenda te krijgen door het schrijven over een non-issue. De juistheid van deze analyse wordt trouwens bevestigd door de gebeurtenissen rond het massa-ontslag van die federal prosecutors in de VS. Het is exact dezelfde ontwikkeling als in Nederland (de grootste schoothond van de VS in Europa, blijkbaar ook in dit opzicht): de politiek neemt een directe greep op de rechterlijke macht door niet toe te staan dat de eigen mensen door het rechterlijk systeem ter verantwoording worden geroepen. In de VS werden de prosecutors ontslagen die republikeinen op de korrel hadden in grote corruptiezaken, in Nederland worden rechters vervangen die de onrechtmatige daden van de luchthaven Schiphol willen afstraffen. Lux et Libertas is trouwens wel bezig dezer dagen, want deze spin volgt direct op de ook weerzinwekkende aaval van Justitie via PCM en NOVA op Eric O. Blijkbaar heeft Justitie het zwaar dezer dagen. Veel werk aan de winkel voor Joost en de andere ‘onafhankelijke’ juridische specialisten van NRC en PCM.

 • By mr h.j.a.m. peters, 1 april, 2007 @ 11:19

  Omgekocht Oranje vs Bekocht Oranje (=Rechtzoekend Nederland)

  Joost kan zich scharen bij Felix Meurders. Felix laat zich omkopen door Advocatuur Nederland. Felix mag spreekstalmeester zijn op het jaarlijkse advocatenfeestje. Felix wordt goed betaald.

  Felix wordt op deze wijze omgekocht.

  Nooit zal Felix middels zijn consumentenproramma Kassa de advocatuur aanpakken. Neen, Felix zal nooit in eigen vijver spugen. Felix beperkt zich tot een onderzoek naar de kwaliteit van bijv. tampons. Felix doet aan vergelijkend warenonderzoek.

  Nooit zal Felix de consument-slachtoffer van de uren-schrijvende advocatuur in zijn programma uitnodigen.

  Nooit zal Felix mw. mr Els Unger, algemeen Deken Nederlandse Orde van Advocaten aan zijn tafel uitnodigen.

  Nooit zal Felix 1 van de duizenden consument-slachtoffers tegenover haar laten plaats nemen.

  Nooit zal Felix hen laten babbelen.

  Neen Felix heeft gekozen voor het geld van de Advocatuur, gelijk Joost gekozen heeft voor het geld van de zittende en staande magistratuur.

  Onafhankelijke journalistiek voor Felix en Joost exit.

  Van concept naar publicatie in het staatsblad is een lange lange weg. Vele amendementen, subamendementen, vragenuurtjes, schriftelijke vragen, novelles, etc. ect. kortom hobbels zat zal leiden tot een wet waarin de rechterlijke macht wettelijk verplicht wordt nevenfuncties te vermelden.

  Het eindresultaat zal zijn, dat alles bij het oude blijft. In het publicatieblad zal een wanproduct verschijnen. Juridisch van weinig gehalte.

  Vluchtwegen genoeg.

  Nu al zijn de Magistraten verplicht hun nevenfuncties publiekelijk te maken.

  Bekocht Nederland merkt daar weinig van.

  Dan wel?

  mrhjampeters/alias mrraapie/mr raapie
  nijmegen, 01 april 2007

 • By Micha Kat, 2 april, 2007 @ 6:41

  http://www.theovangogh.nl/lux1_58.htm

  Uit deze link blijkt ook dat Oranje een van de meest foute journalisten van Nederland is.

  Journalist Siem Eikelenboom van NOVA vertelde mij ook ooit een onthullend verhaal over de praktijken van Judas Joost. Dat verhaal staat hier:

  http://www.theovangogh.nl/lux1_31.htm

Other Links to this Post

WordPress Themes