NRC springt in de bres voor Marc Chavannes

Begint het een beetje benauwd te worden daar bij Lux et Libertas rond hun eigen ‘persvrijheidsprofessor’ Marc Chavannes? Je zou het bijna gaan denken als je het Nextlog leest. Een ‘journalistiek fenomeen’ wordt de gecorrumpeerde salon-borrelaar en politieke slippendrager daar genoemd. ‘Politici liegen niet’ konden we dit weekeind nog lezen van de hand van dit ‘fenomeen’. Heeft NRC trouwens zitten slapen toen ze die opmerking doorlieten van ene Bert Schaap die zegt ‘voor meer informatie over deze journalist zie deze website’? Het is het debuut van de NRC Ombudsman op het Lux et Libertas-internetdomein! Benieuwd wanneer Hansje Nijenhuis de posting van Bert verwijdert! Intussen blijven we speuren naar de banden tussen Marc en Ole ‘verspreidt de persvrijheid’ Chavannes.
Chavannes heeft van zijn politieke vrinden natuurlijk allerlei ‘prestigieuze prijzen’ gekregen als judaspenningen voor zijn slippendragers-journalistiek. We noemen slechts de Vondelingprijs die nog is ingesteld door Joop den Uyl persoonlijk! Zijn borrelvrind uit de salons Hans Dijkstal zat in de jury die onder voorzitterschap stond van NRC-man en partycrasher Harry van Wijnen! O ja: Tineke Lodders en vakbondsvrouw Greetje Lubbi zaten ook nog in de jury! ‘Politici liegen niet’ moet Marc gedacht hebben toen hem het geldbedrag werd toegezegd (was ooit 5000 gulden; opvallend dat in het laatste persbericht geen bedrag meer genoemd wordt; zal wel zijn veelveelvoudigd). Wat zullen ze een lol gehad hebben daar op die juryvergaderingen! Wisten jullie trouwens dat Liesbeth den Uyl nog in de Stichting Anne Vondelingprijs heeft gezeten? Die Joop toch! Het correspondentieadres van de Stichting is tot op de dag van vandaag de Tweede Kamer. Die prijs van Marc is al net zo politiek als dat clubje Free Voice van Ole!

Op 3 mei kunnen we Marc Chavannes trouwens allemaal feliciteren met zijn mooie politieke persprijs in Rotterdam op de Dag van de Persvrijheid. See you there!

  • By F.W. Voigt, 8 april, 2006 @ 8:39

    Chavannes: “Politici liegen niet”. Chavannes zal ook wel zo zeker weten dat het staatshoofd niet liegt.

Other Links to this Post

WordPress Themes