NRC als opgejaagd dier in Melkert-zaak

angst.jpgLux et Libertas op maandag 16 april 2006 in het hoofdredactionele commentaar (zouden die nog altijd door de onvolprezen demonisator Folkert J. worden geschreven? Je zou haast zeggen van wel!): “Wolfowitz moet weg! Wolfowitz heeft zich persoonlijk en tegen de regels van behoorlijk bestuur in bemoeid met de arbeidsvoorwaarden van zijn bij de Wereldbank werkzame vriendin.” Ja beste lezers, dat moet Folkert wel zijn! Zoals gisteren door uw ombudsman betoogd liet NRC zich die maandag volledig voor het corrupte karretje spannen van de ‘ontwikkelings-industrie’ die van Wolfowitz afwil omdat die allerlei lastige eisten stelt en corruptie bestrijdt. Dat NRC daarbij de toevlucht neemt tot glasharde leugens, ach, who cares? De belangen van het ongestoord kunnen doorgaan met het verspillen van gemeenschapsgeld a la Wouter Bos zijn toch veel groter? Maar dan! Vanuit alle hoeken en gaten, vooral vanuit de media in de VS die een broertje dood hebben aan het dienen van de corrupute PvdA-mafia, klinkt een heel ander verhaal: het is allemaal de schuld van onze eigen Adje Darkroom Melkert! Paniek bij NRC. Folkert staat op de dakrand van het PCM-pand aan de Marten Meesweg om zich van het leven te beroven. Weer maakte hij een onvergefelijke blunder pro-PvdA! Maar de krant moet wat. Wat lezen we de dag daarop?

darkroomadje.jpgJa hoor, ze moeten we volgen na talrijke berichten in Elsevier, Telegraaf en op internet waaruit zonneklaar blijkt dat alles in de stijgers is gezet door Darkroom Adje en dat Wolfowitz nu juist de optimale zuiverheid heeft betracht door alles over te laten aan de visionaire guidance van Darkroom Adje, voorzitter van de ‘Ethische Commissie’ van de Wereldbank. Ene Ben Vollaard wordt van stal gehaald om een artikel te produceren met als kop ‘Melkert betrokken bij affaire Wereldbank-president‘. Weer fout! Er is namelijk helemaal geen ‘affaire’! De ‘affaire’ zou zijn dat Wolfowitz misbruik maakte van zijn macht door zijn eigen vriendin promotie en salarisverhoging te geven, maar dat blijkt juist helemaal niet zo te zijn! Dat heeft Darkroom Ad gedaan! Zo raakt Lux et Libertas meer en meer verstrikt in de eigen leugens zoals we al zo vaak hebben gezien. Maar Lux et Libertas weet van geen wijken! Wolfowitz moet hangen; gisteren heeft demonisator Folkert J. zelve zijn aftreden immers nog geeist! Dus wat is de eerste zin van de lead van het stuk van Vollaard dat dus eigelijk over Darkroom Adje zou moeten gaan? “Wereldbank-president Wolfowitz is in opspraak om een salarisverhoging voor zijn vriendin die tijdelijk ergens anders moet werken.” Het wordt tijd, beste lezers, dat er definitief gaat worden afgerekend met Lux et Libertas. Het nekschot.

  • By mr h.j.a.m. peters, 18 april, 2007 @ 16:06

    Ach, die Adje. Zie hem nog zitten, onderuitgezakt, onderuitgehaald door Pim (F). Uit Adjes’s pruilend mondje: “help me toch Paul (Witteman), help me toch asjeblieft help me Paul” klinkend. Adje’s Ome Wim(Kok) stuurt zijn nichtje Adje naar Amerika. Adje’s american dream “van krantenbezorger (vara-blaadje) tot millionair. Adje schaart zich onder de ethici. Adje laat W. in een val lopen. Adje Adje Adje, in een rechtstreeks gevecht kon je Pim niet aan, Wijs geworden door Pim ervaring verlaagt Adje zich nu tot intriges. Een echte kerel die Adje. Nederland kan trots zijn op Adje en trots op het NRC.

Other Links to this Post

WordPress Themes