Joris, Pieter, Birgit en Hans: ze weten het niet meer!

wanhoop.jpgJa, met ‘onze’ Joris Luyendijk durft de ‘elite’ van de ‘Nederlandse kwaliteitsjournalistiek’ wel in debat, vooral omdat ze van te voren wisten dat het alleen over ‘het buitenland’ zou gaan en ‘enge dictaturen’. Over het structurele falen van NRC, Volkskrant en NOS Journaal in juist de binnenlandse verslaggeving (die natuurlijk veel belangrijker is) mocht weer eens niet worden gesproken. Het woord ‘demoniseren’ was bij voorbaat al gedemoniseerd net als kernbegrippen als ‘Geert Wilders’ ‘Ad Melkert’ en ‘Europese enquete’. Als je de ‘verslagen‘ in diverse kranten leest over deze bijeenkomt die ’tot op de laartste stoel was uitverkocht’ kun je een conclusie trekken: er is daat in het Muziektheater geen zinnig woord gesproken! Drie angstige wezels die weten dat hun tijd defintief voorbij is voerden een macaber schimmenspel op in de volle wetenschap dat hun media maar een enkel doel dienen: het vooruit helpen van de belangen van de gevestigde politiek (vooral van de PvdA) en het onderdrukken en ridiculiseren van spontane verniewingsbewegingen vanuit de bevolking. Wat hadden Donker, Broertjes (zelf twee journalistieke bedriegers van het eerste uur) en Hans ‘piemel uit de broek‘ Laroes ons dan zoals te melden? Nou, dit:

“Tsjee, wat hebben we eigenlijk een ontzettend lastig vak” (Birgit Donker). Ja Birgit, als liegen en manipuleren de standaard is valt het allemaal niet mee: woedende lezers, brieven, opzeggingen, ombudsmannen, demonisatoren, corruptie. Ideetje: ga gewoon eens onafhankelijk doen!

“De mensen weten toch dat de werkelijkheid gemanipuleerd wordt. Get real, dat is het leven.” (Pieter Broertjes, hoofdredacteur van de krant die de ‘martelprimeur’ bracht). Zien we hier een erkenning van Broertjes dat deze ‘martelprimeur’ ‘gemanipuleerde werkelijkheid’ is? De mensen mogen het volgens Pieter dan wel weten, bij De Volskrant weten ze het in elk geval nog niet!

“Van wat er bij de persbureau’s vandaan komt, daar denk je soms van: jee, klopt dit nou?” (Birgit Donker). Maar wel gewoon de krant in plempen natuurlijk, soms zelfs letterlijk overgeschreven met (spel)fouten en al.

“Ik kan toch niet boven elk stukje het betrouwbaarheidspercentage zetten?’ (Pieter Broertjes). Heel gek, Pieter, maar de ombudsman kan dat wel! Martelprimeur: 0%!

“Zeg me alsjeblief dat het goed genoeg is, anders wordt ik zwaar depressief vanavond.” (Pieter Broertjes, gisteren verhoord door de Rijksrecherche over de ‘martelprimeur’.) Pieter, ga vanavond eens rustig zitten, schenk een glas wijn in en lees nog eens rustig door wat Jan Hoedeman allemaal heeft opgeschreven om de ‘martelprimeur‘ recht te praten!

Opvallend is dat de journalist van De Pers een compleet andere vertoning heeft gezien dan die van NRC en De Volkskrant, maar ja: zo gaat dat in dicaturen: alles wat de baas zegt is per definitie goed gezegd! Alleen al de kruiperige slaafsheid waarmee de journalisten van NRC en Volkskrant de wanvertoningen van hun hoofdredacteuren voor de lezer proberen te verbloemen (bijna alle citaten hierboven komen uit De Pers) is een bewijs van de volstrekte incompetentie van de beide ‘kwaliteitskranten’!

 • By mr h.j.a.m. peters, 20 april, 2007 @ 11:28

  En ik Lieve Birgit?
  “Van wat er bij het NRC vandaan komt denk ik altijd: Dit klopt niet.

 • By PJ Bakellende, 20 april, 2007 @ 15:35

  Ik dacht altijd dat zoiets als een tweede wereld oorlog nooit meer zou gebeuren omdat wij nu een vrije media hadden die ons kan informeren bij grove misstanden zodat het volk in opstand kan komen.

  Uit die droom ben ik grof wakker geschud! Wat is de reden: 911: ik hoef toch niets meer uit te leggen?? Ik zou zeggen verdiep je erin en trek je conclusies. Dat was al een schok, maar de grootste schok was nog wel: de complete nederlandse media die ZIJGT ALS EEN GRAF!!, doen net alsof hun neus bloed: jajaja, laat die ´complot´denkers maar…zielige domme ventjes, zeker niks beters te doen.
  Waar licht dit aan??: luiheid, scheiterigheid, of gewoon dooor en door corrupt, ik weet het niet..zeggen jullie het maar

  Ik vind dit wel zo´n enorme MISDAAD, dat ik echt moet walgen als ik een krant zie, scheinheilig leugenachtige collaborateursvotjes . Kijk:ik informeer me wel via andere bronnen (internet dus), maar 99% denk: als het waar is dan komt het echt wel op het nieuws hoor….Dus ik hoop dat de media beseft wat een enorme verantwoordelijkheid ze dragen.
  Nog zoiets: DU munutie: VERDIEP JE IN DIT ONDERWERP!!!of ga je schamen, en wel diep, heel diep

  P.s goed stukje hierboven

 • By bas, 20 april, 2007 @ 17:06

  en de enige echt onafhankelijke krant die erbij was om er verslag van te doen was: het echte nieuws!
  de zaterdagkrant koop ik nog wel, maar alleen nog maar voor de kattenbak. gaat precies twee weken mee! kunnen de poesjes fijn op broertjes’ kopij sch**ten. eerst had ik de telegraaf maar dat ging zelfs de katten te ver: ze kakten er steeds langs. sinds ik de volkskrant hiervoor koop heb ik de indruk dat die beestjes vaker op de bak gaan! hulde aan des nederlandsch wc-papier, begrijp echter niet goed waarom men het nog bedrukt…

Other Links to this Post

WordPress Themes