Breaking News: Wilders is een DICTATOR!

dictator.jpgWat een onthulling dit weekeind in Lux et Libertas! Geert Wilders, u weet wel, is een dictator! Een despoot! Een machts-fetisjist! Jazeker, beste liefhebbers van het vrije woord: alleen Wilders lid PVV, aldus de kop van deel vijf in de Wilders-demoniseringsserie van Joep Dohmen. “Het is de eerste keer in de parlementaire geschiedenis dat een politieke partij in de Tweede Kamer zit die geen leden heeft!” briest Joep. Je mag donateur worden, vrijwilliger, kiezer: allemaal geen probleem, maar lid, nee, dat blijkt niet te kunnen en dus is Wilders een despoot! Dat is de redenering van Lux et Libertas. Ronduit hilarisch wordt de bewijsvoering van Joep als hij Wilders zogenaamd ‘in zijn eigen val wil laten lopen’ met de volgende trouvaille: “In 2005 meldde Wilders op zijn website in zijn ‘Brief van Geert’ bezig te zijn met het ‘uitbouwen van de Groep Wilders tot een brede volksbeweging’. Het zou een ‘beweging van burgers’ worden. Kan dat, een brede volksbeweging zonder leden?” Nee, voor Lux et Libertas waar men nog denkt in de stucturen van het begin van de vorige eeuw (met de hele familie naar de partijvergadering, kinderen lid van de jeugdafdeling, kleurplaaten met rode rozen) is dat natuurlijk volstrekt onmogelijk. Maar uw ombudman weet wel beter: het is een briljante trouvaille van Wilders om definitief af te rekenen met het atavisme van het ‘lidmaatschap’ van een politieke partij! Zijn gelijk blijkt ook wel uit de dramatische leegloop bij alle andere partijen. Maar daar denken ze bij NRC natuurlijk niet aan als ze opnieuw (na Dion Graus) een stok gevonden denken te hebben om Wilders mee te slaan.

mussert.jpgHet stuk van Dohmen is dermate stompzinnig dat uw ombudsman zich in gemoede afvraagt of hij zelf wel wist welke punten hij nu eigenlijk wilde scoren met zinnen als: ‘Geert Wilders is de enige bestuurder. De statuten geven hem het recht opvolgende bestuursleden te benoemen voor het moment dat hij zou aftreden. De benoemingen kan hij zonder opgaaf van reden altijd herroepen’. Vermoedelijk wil Dohmen hiermee aantonen dat hij een ‘dictator’ is, maar het enige wat hij laat zien is dat het bij de PVV tenmiste duidelijk is wie aan de knoppen zit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de PvdA waar iedereen altijd naar elkaar wijst (“jij hebt het gedaan!”) en een schimmige commissie al maanden bezig is om vast te stellen wie de laatste verkiezingen (behalve natuurlijk Wouter Bos, want dat is de leider en die is onaantastbaar) nu weer heeft verprutst. Over dictatoriale partijen gesproken: de PvdA met al haar duizenden ‘leden’ die niet anders mogen dan het toejuichen van ‘Winnaar Wouter’ is het ultieme voorbeeld! Om de stelling ‘Wilders = dictator’ verder te onderbouwen weet Dohmen nog een professor te citeren (‘de kwalificaties autoritair en niet-democratisch kun je van toepassing verklaren’) en Wilders-afvallige Bart-Jan Spruyt die sinds hij met Wilders brak open lijnen heeft met Lux et Libertas. Spruyt: “Hij wil geen concurrenten maar omringt zich met mensen die loyaal zijn aan zijn partij Ik Geert Wilders.” Nee, dan de PvdA onder Adje Melkert! Weten we nog hoe hij afrekende met Rob van Gijzel omdat die het bouwkartel echt wilde aanpakken? Uw ombudsman is aan de ene kant blij met deze doorzichtige en structurele nieuwe demoniseringscampagne van NRC want het geeft hem weer kilo’s nieuwe munitie. Het klopt ook precies met wat hij gisteren schreef in het stukje over Birgit, Pieter en Hans: het bestrijden en ridiculiseren van spontane vernieuwingsbewegingen vanuit de bevolking ter verdediging van de gevestigde politieke belangen is thans de voornaamste doelstelling van de ‘kwaliteitspers’. Het stuk van Joep van dit weekeind is daarvan weer een perfect voorbeeld!

 • By mr h.j.a.m. peters, 21 april, 2007 @ 14:34

  Joep’s visie inz. “despoot W.” brengt mij terug in de tijd. In gedachten ben ik in het jaar dat ik toetrad tot de advocatuur. De raad van toezicht orde van advocaten Arnhem o.l.v. despoot/pater familas/huidig tuchtrechter Hof van Discipline Winfried M. Poelmann geeft mij toestemming op het Nijmeegse advocatenkantoor Burki als advocaat te gaan werken. In de raad bestaat weerzin tegen Burki. Toch drukt Winfried de goedkeuring erdoor. Als Deken/voorzitter beschikt Winfried over die kwalijke despote macht. Winfried heerst over de raad meernoemd gelijk een despoot. Bij verschil van mening heeft Winfried een allesbepalende stem. Dictator eigen.

  Dus Joel: schrijf over dictator Winfried, over de advocatuur Nederland; niet over Wilders.

 • By 4eyes, 22 april, 2007 @ 10:47

  Kritiek op de PvdA die alleen op papier democratisch zou zijn mag dan gerechtvaardigd zijn, maar dat wil nog niet zeggen dat het een goed idee is de macht over een nieuwe partij zoals PVV juridisch bij één persoon verankeren.
  Er is dan geen enkele vorm van interne controle en tegenwicht.Ik vind het logisch dat NRC dat uitzoekt en opschrijft. Wat niet wegneemt dat NRC inderdaad vaak mensen zoals Jannet Koelewijn interviews laat afnemen die doordrenkt zijn van cynisme en eigendunk van de journalist in kwesie. Dat is een beetje jammer. Maar een enkele journalist zoals een zekere Meeus in de VS presteert goed. Het is zoals overal: bij NRC werken een paar goede journalisten, en voor de rest zul je het moeten doen met de grijze middenmoot: oplichters, meelopers en ja-knikkers.

 • By 4eyes, 22 april, 2007 @ 11:05

  in het rijtje grijze middenmoot horen ook nog thuis: hielenlikkers en ijdeltuiten. In het geval van NRC kan ik me voorstellen dat die twee categorieën ruim vertegenwoordigd zijn…

 • By sprx, 22 april, 2007 @ 11:57

  Dat het oprichten van een politieke partij geen sinecure is blijkt wel uit de implosie van de Fortuyn partij na de moord en de verkiezingsoverwing. Het is erg verstandig van GW om de tijd te nemen bij het opzetten van een partij, het uitbouwen van lokale besturen en een moderne structuur te zoeken. Blijkbaar wil de NRC -als spreekpijp van het Nederlandse regentendom- niets liever dan een nieuw debacle van een dissidente beweging.

 • By 4eyes, 22 april, 2007 @ 12:06

  SPRX, dat vind ik echt gelul. Dat een partij mislukt als er vanaf het begin een democratische basis wordt gelegd. dit uitgangspunt hanteren veel dictatoren, neem bijvoorbeeld Fidel Castro. Hij beweert dat als hij de alleenmacht niet had gegrepen, de verschillen tussen bezitters en niet-bezitters (rijk en arm) weer uit de hand zouden lopen zoals tijdens zijn rechtse voorgangers Batista en Machado. Ondertussen zijn we bijna 50 jaar verder, is het hele land straatarm, en heeft Fidel zelf miljarden op een buitenlandse bankrekening. Allemaal gerechtvaardigd omdat bewezen is dat de democratie niet perfect werkte. Wat je beter kunt doen is aan de kak blijven stellen wat er niet goed is in plaats van het hele systeem overboord te gooien. Dat is gewoonweg DOM. En die Wilders, dat is gewoon een laaggeschoolde aandachttrekker die niet kan delen.

 • By Spina Coronatur, 22 april, 2007 @ 14:34

  Nu begrijp ik waarom Joep Dohmen in werkelijkheid Joep Katapult heet! Katapulletje (of bulletje) slaat weer met zijn honkbalknuppel om zich heen, maar raakt zichzelf!

 • By alt. johan, 22 april, 2007 @ 21:03

  Wilders heeft groot gelijk. Geen LPF toestanden.

  In je eentje dictatortje spelen is niet erg, simpelweg omdat er geen leden zijn waarover je dictatortje kan spelen.

  Zelfs zijn fractiegenoten moet hij tevriend houden. Als ze het er niet mee eens zijn kunnen ze in notime een eenmansfractie beginnen.

 • By 4eyes, 22 april, 2007 @ 21:52

  wakey wakey alte johan,
  dictatortje speel je altíjd alleen. zucht…

 • By Frans, 25 mei, 2007 @ 13:31

  Voor een onthullende blik in de praktijken van Dohmen, zie http://www.hubrechtduijker.com/ en dan actueel maandbericht (mei) onderaan.

  F.

 • By JJ, 22 augustus, 2007 @ 11:31

  Wilders is een verkeerde dictator.

  Maar 1 leider aan de macht die nederland niet laat uitverkopen is wel hard nodig. une roi une loi une foi.
  Vacature voor:
  Een dictator die,
  socialeuitbuiting niet toestaat!
  discriminatie niet tollereet.
  verbied dat iedereen maar een ander kan kwetsen, beledigen en stigmatiseren via media en internet.
  Iemand die zorg en welzijn weer in de juiste verbanden brengt.
  Iemand die ambtenaren niet alleen plannetjes laat door drukken. Iemand die politicie werft op kwaliteit,en goede samenhang van de samen leving.

  Wie steld zich kandidaat ik steun je. sterker nog als iemand op je wil schieten kom ik je bewaken en bescherem met mijn eigen leven.

Other Links to this Post

WordPress Themes