Ton en Philip graaien, lezer moet armen helpen

aandestegge.jpgLezers lezers, hoe stevig moet een ombudsman in de schoenen staan om te verwerken dat de gewezen ’topmanagers’ van PCM, Charismatische Ton en Falende Philip, de onderneming die zij mede ten gronde hebben gericht plunderen voor miljoenen Euro’s terwijl Lux et Libertas tegelijkertijd de toch al zo geplaagde lezers verveelt met een actie ‘rich meets poor‘ met weblog en al waarin zij worden opgeroepen zich te ontfermen over de bewoners van dat vreselijk zielige dorp Dickson in Malawi waarmee de krant hen al eerder hoog in de gordijnen joeg? Hoe hypocriet kan een krant zijn? Niets durven de laffe mensen van Lux et Libertas te ondernemen tegen de schaamteloze zelfverrijking van falende managers, maar wat ze wel durven is een weerzinwekkend ‘moreel appel’ doen op hun lezers om arme mensen in Afrika te helpen! Jezus Christus: wat is de taak van de journalistiek, van een krant? De honger in Afrika op te lossen? De wanhoop bij NRC is blijkbaar zo groot geworden dat ze alleen nog sympathie denken te kunnen opwekken door de laagste aller troefkaarten uit te spelen; de honger in Afrika!

honger.jpgOver de arme ruggen van de bewoners van hongerdorp Dickson in Malawi (‘alle huishoudens kregen maismeel zodat ze geen honger zouden lijden en sterk genoeg zouden zijn het land te bewerken’) en de ruggen van de eigen lezers die in plaats van nieuws en controle van de macht een weerzinwekkend appeal voorgeschoteld krijgen op hun protemonee probeert NRC de eigen morele problemen op te lossen! Hoeveel zouden Falende Philip en Charismatische Ton over hebben voor de bewoners van het hongerdorp? Via NRC kun je vragen stellen aan de mensen uit het hongerdorp via richmeetspoor@nrc.nl. De bewoners van het hongerdorp mogen ook vragen stellen aan NRC. Hierbij enkele suggesties voor vragen die deze bewoners kunnen stellen!

1. Hoe is het mogelijk dat jullie twee falende topmanagers jullie eigen onderneming voor miljoenen dollars laten plunderen terwijl jullie zelf binnenkort misschien allemaal op straat staan (over ‘rich meets poor’ gesproken)? Is dat normaal in jullie cultuur?

2. Waarom doen jullie niet gewoon jullie werk als journalisten en laten het bestrijden van de honger over aan jullie topzware ontwikkelingslobby die al zoveel miljoenen belastinggeld te besteden heeft?

3. Willen jullie met deze pathetische wijze van ‘uitventen’ van jullie ‘verantwoordelijkheid voor de wereld’ soms zoals dat zo vaak gaat iets anders verbloemen, zoals dat jullie niet meer op eerlijke wijze journalistiek bedrijven maar mede schuldig zijn aan massa-slachtingen zoals in Irak door te weigeren de waarheid op te schrijven? Hebben wij daar ons maismeel soms aan te danken?

Uw ombudsman zal de kolderieke verwikkelingen van Lux et Libertas in het hongerdorp Dickson in Malawi gretig blijven volgen.

  • By mr h.j.a.m. peters, 25 april, 2007 @ 6:15

    In welke taal? Binnenkomende gelden verdwijnen in de zakken van charismatische Ton en falende Philip. Geen benk is bereid nog enige euro te steken in NRC. De door NRC te betalen millioenen moeten toch ergens vandaan komen?

  • By Jesus Spina Coronatur, 29 april, 2007 @ 1:50

    Meneer Kat…Let wat meer op uw woorden!

Other Links to this Post

WordPress Themes