Vijf jaar demoniseren: een tussenstand

annefrank.jpgUw ombudsman gedenkt dit weekeind niet zozeer Pim Fortuyn alswel het eerste lustrum van een begrip dat vijf jaar geleden voor het eerst zijn intrede deed in de journalistiek: demoniseren. Pim Fortuyn werd vijf jaar geleden vermoord nadat hij maanden achtereen was gedemoniseerd. Dat gebeurde vooral door hem in verband te brengen met Nazi-Duitsland en de Holocaust. Thom de Graaf van D 66 trok Anne Frank uit de verbrandingsoven om de mensen maar duidelijk te maken dat Pim in geen enkel opzicht onder hoefde te doen voor Hitler. Enkele uren voor de moord kwam de koning aller demonisatoren Folkert Jensma, hoofdredacteur van NRC Handelsblad, met zijn beroende ‘demoniseringscommentaar’ waarvan hij ook jaren later ‘geen woord terugneemt‘. Vanaf dat moment is NRC Handelsblad en de journalistiek in Nederland verdoemd. Tevens vormde dat commentaar de aanleiding voor uw ombudsman om op te staan en het volk te waarschuwen tegen de verderfelijke journalistieke praktijken van NSB Handelsblad. Zeer binnenkort zal uw ombudsman aankondigen te stoppen met zijn kruistocht tegen NRC Handelsblad omdat hij een nieuw, uitdagender en belangrijker target heeft gevonden.

Het schoppen tegen NRC biedt geen kick meer: te makkelijk. Bovendien doen NRC en de andere gedrukte kranten er niet meer toe. Het stond laatst zelfs op Villamedia: er is geen toekomst meer voor de papieren krant. Binnenkort zal uw ombudsman zijn nieuwe target bekend maken. Maar nu eerst even terug naar NRC Handelsblad en het demoniseren.

In de krant van dit weekeind wordt (natuurlijk) met geen woord stilgestaan bij het meest geruchtmakende en belangrijkste commentaar uit de geschiedenis van de Nederlandse journalistiek. Te pijnlijk. Nee, Lux et Libertas ’trakteert’ de gevoelige lezer op louter ‘ongevaarlijke’ voorspelbaarheid: een uitgebreid stuk over de opkomst (en vooral de ondergang) van de LPF (wie is daar nu nog in geinteresseerd?), een ‘deskundigenstuk’ waarin allerlei (linkse) hotemetoten hun quootjes afleveren (Paul Kalma van de PvdA mag nog even fijn zeggen dat Pim Fortuyn niet is gedemoniseerd) en een verhaal over de invloed van Fortuyn op de Rotterdamse gemeentepolitiek. Aardig is nog wel het stukje met als kop ‘Fortuyn steeds minder vaak genoemd’. De wens is bij NRC de vader van de gedachte. Dan De Telegraaf: die komen met een echt nieuwsverhaal over een mogelijke heropening van het onderzoek naar de moord op Pim. De reacties eronder zijn veelzeggend. Pim mag dan zijn vermoord, dood is hij nog niet. Bij lange na niet.

Inmiddels is Lux et Libertas onder leiding van Jensma’s opvolger als chef van de Demoniseringsredactie Joep Dohmen begonnen met het demoniseren van Geert Wilders en zijn partij. Naarmate de ‘oude politiek’ verdwijnt en er steeds meer Fortuynen en Wilderssen zullen komen zal ook de Demoniseringsredactie van NRC steeds groter worden. Tot er nog maar twee redacties over zijn: Bescherming PvdA/oude politiek en Demonisering van de ‘nieuwe Nazi’s’.

  • By Jesus Spina Coronatur, 6 mei, 2007 @ 22:43

    Uit zeer betrouwbare bron van het Witte Huis (ik wil de bron niet bekend maken) heb ik vernomen dat nogal wat vooraanstaande Amerikaanse politici en zwarte leiders in de VS zijn vermoord door de FBI. Slachtoffers waren: John F.Kennedy, zijn broer Robert Kennedy en dominee Martin Luther King. In alle gevallen werd een nep-moordenaar naar voren geschoven en de echte moordenaars wisten te ontkomen aan straf en vervolging. Zo zat de schutter van Dominee King niet in het Bording-house, maar ergens verstopt bij de Firehouse (Brandweerkarzerne). Vandaar uit werd King in het linker deel van zijn hoofd geraakt. De kogel verliet via de rechterwang en nek weer het lichaam, alwaar een groot gat overbleef. Na de dood van J.Edgar Hoover van de FBI hield het moorden op vooraanstaande politici plotseling op. Motief van deze moorden was: men beschouwde de slachtoffers als extreemgevaarlijk en bovendien werden ze als LINKS aangeduid. Vóórdat deze mensen als slachtoffer vielen in moordenaarshanden, ging wel eerst een grondige demoniseringscampagne vooraf aan de moord. Kennedy werd in pamfletten afgeschilderd als een verrader. Dominee King werd afgeschilderd als “de grootste leugenaar van de VS” (met dank aan Hoover die startsein gaf aan deze demonisering)

    In alle gevallen werd er “officieel” meegedeeld dat de “moordenaars” ALLEEN handelden en dat er geen complot aanwezig was om deze politici te vermoorden. Uit historisch onderzoek naar politieke moorden in Rusland gedurende het bewind van de communisten, bleken voor zij de aanstichters te zijn van de liquidaties van vele Russische ballingen in het buitenland. De opdracht van de moord op Trostky bijvoorbeeld kwam uit de Oligargie van het Russische staatsapparaat zelf.

    En zo is het ook met de moord op Fortuyn te zijn gegaan. Een zogenaamde “lone nut” een gek, een geschifte en derde rangs moordenaartje wordt opgepakt, en meteen wordt er beweerd dat hij ALLEEN handelde. Dit wordt overigens wel gezegd, zonder een gedegen onderzoek, zonder een PARLEMENTAIRE ENQUETE, zonder dat de rol van de Nederlandse politici, actiegroepjes, taartensmijters, milieu-demagogen (Volkert) in hun samenhang worden onderzocht. En dat terwijl er wel degelijk verbanden tussen de politieke bovenwereld en de activistische onderwereld is vastgesteld door Peter Siebelt, die dit in zijn boeken heeft beschreven.

    De moord op Fortuyn is uitgedacht in……de politieke arena van Den Haag.

Other Links to this Post

WordPress Themes