Waarheid aangepast aan leugens kwaliteitspers

heerts.jpgNu komen we met z’n allen toch echt terecht in een situatie… Eerst spint en liegt De Volkskrant met behulp van de PvdA en een commerciele ‘media-adviseur’ een ‘martelprimeur’ bij elkaar om de uitslag van de verkiezingen te manipuleren. Een ‘primeur’ overigens die door NRC ‘geheel zelfstandig’ werd ‘gecheckt’. Vervolgens komt de krant in grote problemen, er komen ‘onderzoekscommissies’ om het journalistieke spitwerk van Jan PvdA Hoedeman op waarheidsgehalte te toetsen en dan…. ja hoor, komen er opeens als dei ex multis machinis nieuwe feiten uit de lucht vallen die zeggen: het was allemaal nog veel erger dan De Volkskrant destijds meldde! Irakese gevangenen hebben ook electroshocks gekregen! Zo schijft NRC gisteren: “Als dat zo is, had De Volkskrant het in november vorig jaar bij het rechte eind. Nederlanders martelden Irakezen kopte de krant op 17 november in een stuk waarin de mogelijke mishandeling voor het eerst naar buiten werd gebracht.” Wat hier gaande is lijkt uw ombudsman meer dan duidelijk: de ‘waarheid’ wordt ‘gecreeerd’ om de leugens van De Volkskrant achteraf alsnog te ‘rechtvaardigen’.

spindoctor.jpgHiermee is de absurde situatie ontstaan dat de ‘journalistiek’ precies het omgekeerde doet dan waarvoor het eigenlijk is bedoeld: het onthullen van de waarheid. Tegenwoordig liegt de PCM-journalistiek er op los, creeert complete eigen waarheden en als er dan problemen ontstaan worden achteraf alsnog de ‘feiten’ gecreeerd die de ‘onthullingen’ van PCM moeten ‘bewijzen’. Dat De Volkskrant en Hoedeman met geen woord repten over de ‘electroshocks’, ach, daaraan gaan we dan maar even voorbij. En we gaan er ook maar aan voorbij dat De Volkskrant als gevolg van de kritiek op de berichtgeving afstand nam van het woord ‘martelen’. Is alleen dat feit al geen bewijs voor de corrupte en compleet falende journalistiek van Hoedeman? Eerst een ‘martelprimeur’ bij elkaar liegen, aangestuurd door een politicus een een commerciele spindocter die ook nog een oud-collega is, dan gas terugnemen en dan juichend de ‘nieuwe feiten’ verwelkomen? Het is weerzinwekkend hoe de molens van de spin-industrie anno 2007 werken. Natuurlijk is NOVA weer het beproefde doorgeefluik van de PvdA-spin die als enig doel heeft De Volkskrant en de PvdA (Ton Heerts) te ‘rehabiliteren’. Trappen we hierin? Nee natuurlijk niet! De Haagse spinners hebben er alle belang bij de ‘kwaliteitspers’ de schijn van betrouwbaarheid te laten behouden, want via de kranten van PCM verspreiden ze hun leugens verpakt als waarheid onder het volk. Waarom weet uw ombudsman zo zeker dat de vork aldus in de steel zit? Omdat hij dit patroon al eerder heeft gezien. In de Deventer moordzaak was het ook noodzakelijk om ‘nieuwe feiten’ te creeeren om Ernst Louwes veroordeeld te krijgen. En dus kwam daar opeens een blouse uit de lucht vallen met nieuw DNA dat de moord door Louwes ‘bewees’ zodat hij -want daar was het allemaal om te doen- veroordeeld kon worden.

  • By Jesus Spina Coronatur, 19 mei, 2007 @ 21:25

    Dezelfde leugenaar van nu, spraken ook dezelfde leugens van toen. Hoe vaak heb ik niet de kranten op leugens en halve waarheden betrapt? Een mooi voorbeeld: De actiegroep Pro Pontifice et Ecclesia (voor Paus en kerk) durfde het in zijn eentje om het op te nemen tegen de heersende tendens van pro-condooms en pro-anticonceptie. Het comité ging daartegen in en gaf een persbericht uit dat naar de TV-Gazet werd gezonden(een elektronische krant op TV in de jaren 90). De publicatie kwam ook, zij het dat de leden van het comité opeens merkten dat er nogal wat “gesneden” was in het persbericht (geredigeerd heet dat. Anderen spreken liever over censuur). TV-gazet schreef het stuk zodanig dat het comité werd belasterd. Bij het vergelijken van de twee berichten bleek dat zeker 80% van het originele persbericht opzettelijk verminkt was weergegeven, waardoor er een totaal ander verhaal ontstond. In plaats van het uitleggen van het kerkelijke standpunt, werd het comité met haar eigen verminkte persbericht om de oren geslagen. De lezer, die van niets wist, geloofde meteen met een stel idioten te maken te hebben. TV-gazet wilde niet reageren op het verzoek van het comité tot rectificatie. Elk nieuw verzoek tot een ander persbericht werd zonder opgave van reden geweigerd.

    En zo ging het ook met het AD en het NRC. Jarenlang heeft het comité PPE getracht om een stuk gepubliceerd te krijgen. Dit varieerde van onjuiste historische reconstructies (waarbij de RK-kerk weer eens beschuldigd kon worden) tot en met andere kerkelijke zaken. Van de tientallen brieven die het comité verzond – gedurende een tiental jaren, werd er NIET EEN van het comité geplaatst. Daarentegen werden wel altijd de anti-kerkelijke berichtgeving gepubliceerd in beide kranten. Zelfs het uitleggen van een kerkelijk standpunt kon bij beide kranten niet door de beugel. Het betreffende comité werd publiekelijk door de Nederlandse media monddood gemaakt.

    Dat is nu de z.g. KWALITEITSJOURNALISTIEK waar journalisten en politici (zoals burgemeester Leers) hun mond van vol hebben. Maar kennelijk heerst er bij de Nederlandse media de stelling; MAAK JIJ ZE ARM, DAN MAKEN WIJ ZE DOM!

Other Links to this Post

WordPress Themes