NRC zwaait topman Muller van Spyker uit

muller2.jpg“Een soepele switcher tussen sectoren. Flamboyant en met succes beweegt Victor Muller zich in de wereld van de grote investeerders. Bij Spyker vertoont het succesverhaal scheurtjes en treedt hij af.” Dit is de manier waarop NRC Handelsblad afscheid neemt van een ’topman’ wiens loopbaan wordt gekenmerkt door bluf en bedrog. Lees hier over de gigantische puinhopen die Muller bij Spyker (dat regelrecht op een faillissement afstevent) heeft aangericht. Wat bezielt NRC Handelsblad? Als het zijn verleden bij McGregor noemt, zwijgt het over de koersmanipulatie (met veroordeling) door het management. Nee, Muller, aldus NRC ‘beweegt zich met de vaardigheid van een circusartiest van de ene bedrijfstak naar de andere. Met bravoure, een tomeloze energie en tot nu toe met succes.’ Opnieuw staat uw ombudsman met open mond. Waarom toch? Waarom niet gewoon de waarheid vertellen, dat Muller door iedereen wordt uitgekotst om zijn grote bek?

muller.jpgDat hij door zijn wanbeleid Spyker naar de ondergang loodst? Dat hij geen enkele moraal heeft en aandeelhouders beliegt en besteelt? Dit zijn serieuze vragen en uw ombudsman zou met antwoorden moeten komen anders is hij geen knip voor de neus waard. Zijn idee is dat Spyker te zeer is vergroeid met het financiele establishment zoals ABN Amro en Nauta Dutilh en ook Deloitte om bloot te staan aan kritiek van NRC dat ook al met geen woord repte over de escalerende crisis bij Spyker vanaf medio maart. Het is geen al te sterkte verklaring, maar een betere heeft hij op dit moment niet.

Delicaat is overigens dat dagblad De Pers eind vorige week meldde dat Spyker te kampen heeft met reeksen schuldeisers. De Pers is ‘de krant van’ Marcel Boekhoorn die zich begin april bij Spyker inkocht en dus als insider kan worden gezien.  Bovendien zijn Boekhoorn en Muller close zakenrelaties. Heeft ook Boekhoorn genoeg van Falende Victor? Hilarisch is de laatste zin uit de juichende artikel over Muller in NRC. Na de afzwaaiend topman een status te hebben toegekend van charismatische held en goeroe schrijft Lux et Libertas: niemand weet precies hoeveel auto’s Spyker verkoopt.

WordPress Themes