Dominique Weesie in de leer bij Folkert Jensma

geenstijl.jpg“Een idioot. Gefrustreerd. Hilarische aantijgingen.” Dat zijn enkele kwalificaties waarmee Geenstijl-voorman Dominique Weesie reageert op de bemoeienis van uw ombudsman met zijn shockloggie (zie HP/de Tijd van deze week). Uw ombudsman kreeg direct een deja-vu: Weesie moet haast wel eerst demonisator F. Jensma van NRC Handelsblad hebben gebeld! “Ha die Folkert! Zeg, die Micha Kat van jullie die opent nu de aanval op ons. Hoe kunnen we het beste op Kat reageren? Hoe hebben jullie dat toen aangepakt?” Folkert: “Ha die Dominique! Kijk, wij van de oude media moeten iedereen die ons aanvalt in eerste instantie een gefrustreerde idioot noemen, eventueel aangevuld met de woorden ‘door haat en rancune voortgedreven’. Dan moet je zeggen dat hij bij jullie heeft gesolliciteerd en is afgewezen. Hebben wij ook gedaan! Gaat erin als koek! Als dat allemaal niet lukt, hoor ik het wel! Succes!” Is er een beter bewijs voor de stelling van uw ombudsman dat Geenstij ‘oude media’ is dan de identieke reacties van Weesie en Jensma?

lunch-hof.jpgAardig is ook de poging van Weesie om uw ombudsman te marginaliseren, iets wat Jensma nog naliet. Weesie: ‘”Wij hebben 1,7 miljoen bezoekers per maand, Kat met wat geluk 170 per dag.” Kijk, dat zijn steekhoudende argumenten! Overigens zijn de bezoekersaantallan van deze site voor iedereen in te zien en dus zou ook Weesie kunnen constateren dat we in mei over de 30.000 bezoekers gaan en dat we in april 42.629 bezoekers hadden. Maar wat een dommige oude media-argumentatie! Wij zijn groot en dus moet Kat zijn bek houden! Hier staat uw ombudsman toch wel even van te kijken. Weesie rept ook van een ‘vuistdikke onafhankelijkheidsverklaring’ van Geenstijl richting grootaandeelhouder De Telegraaf. Ook hier laat Weesie (aan wiens intellectuele vermogens uw ombudsman steeds meer begint te twijfelen) zich weer enorm in de kaart kijken. Als een onafhankelijkheidsverklaring ‘vuistdik’ moet zijn (dikker dus dan alle redactionele statuten van alle oude media bij elkaar) dan kun je er wel vanuitgaan dat De Telegraaf een enorme vuist in de Geenstijl-pap heeft. Ja, vuistdik, dat kan ook niet anders wat alle onderwerpen waarover niet mag worden geschreven zijn er uitgebreid in opgenoemd: Joris Demmink (naam mag niet genoemd worden), vuurwerkramp Enschede (relatie met landmijnen mag niet gelegd worden), Afghanistan (er mogen een anti-oorlog sentimenten worden opgewekt), Huis van Oranje (elke verjaardag van een lid van het Huis moet uitgebreide redactionele aandacht krijgen), etc. etc. tot we de ‘vuistdikte’ hebben bereikt waar Weesie blijkbaar zo trots op is! O ja: in die verklaring staat natuurlijk ook uitgebreid de macht van de ‘chef’ beschreven die wordt aangestuurd door het oude media-varken Kees Lunch-hof. Ik ben bang, waarde Weesie, dat u uw ombudsman al net zo ter wille bent als Folkert Jensma was: door de manier van reageren krijgt de ombudsman de smaak steeds meer te pakken en boekt ook steeds meer successen! U weet misschien hoe NRC Handelsblad er na vijf jaar ombudsman voor staat. Tot spoedig!

Overigens ben ik van mening dat de pedofiele SG van Justitie Joris Demmink voor de rechter moet worden gebracht.

 • By wim heitinga, 29 mei, 2007 @ 21:13

  richt uw pijlen niet op deze kwezel. je moet dominique hebben micha! ik herhaal dominique. hij is de baas!

 • By TRS, 29 mei, 2007 @ 22:52

  Hahaha het was idd. niet Wiegers maar Weesie.

  Een dikke vette: TJA !!

 • By Micha Kat, 30 mei, 2007 @ 4:45

  Verdomd, ik had Weesie verward met Wiegers. Komt natuurlijk ook omdat Ambroos Wiegers de ‘geestelijk vader’ is van mijn geenstij-ombudsmanschap door zijn onthulling aan Michiel Gielen (http://www.klokkenluideronline.nl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=409&mode=thread&order=0&thold=0)
  over de activiteiten van ‘chef’. Maar ik heb het al veranderd!

 • By mr h.j.a.m. peters, 30 mei, 2007 @ 6:57

  Hallo Micha: who the f…. is nu weer dominique weesie? Een telegraafjournalist? FF zoeken dus……….. Bron:

  google: dominique weesie – gs geesteskind van dominique weesie
  wikipedia
  http://www.bright 03 Who is Geenstijl
  http://www.bright.nl/node/30-86k

 • By deStoorZender, 31 mei, 2007 @ 16:31

  “…waarover niet mag worden geschreven zijn er uitgebreid in opgenoemd: Joris Demmink (naam mag niet genoemd worden),…”

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/894711.html

 • By Kees Lunshof, 31 mei, 2007 @ 22:00

  Who the fuck is Barbarossa? Dominique Weesie had mij beloofd niets over Demmink te schrijven!

 • By Wim Heitinga, 1 juni, 2007 @ 23:28

  Goed en gedegen stuk, Micha.
  Er is wat betreft het kladweblogje, GeenStijl, nog genoeg boven water te krijgen.
  Het begint ook steeds leuker te worden, ga zo door.

  Ondertussen geef ik hen wederom een draai om de oren, zie mijn nieuwste column.

  Stiekem zijn ze een beetje bang!

  http://www.volkskrantblog.nl/bericht/132099

 • By wim heitinga, 2 juni, 2007 @ 18:08

  ik ben de echte wim heitinga. alle andere reacties hier onder mijn naam zijn nep!

 • By niemand, 7 juni, 2007 @ 19:39

  En van die 1,7 miljoen bezoekerts komen blijkbaar de slimsten ook hier nog even langs, je pikt ze er zo tussenuit.

  Joris Demmink is onschuldig tot het tegendeel is bewezen volgens de meelopers bij geenstijl, blijkbaar geldt dat niet voor de heer Micha Kat. Over hilarische aantijgingen gesproken.

  Hoe dikker een “onafhankelijkheids-verklaring” hoe minder onafhankelijk, simpel.

  Eigenlijk zegt hij dus: de telegraaf heeft niet een erg dikke vinger in de pap maar een hele dikke vuist (en waarschijnlijk niet in de pap maar in z’n achterwerk om z’n mondje te laten bewegen). En je dan ook nog even achter je eigen bezoekerts gaan verschuilen door ze je eigen woorden in de mond te leggen, kan het nog laffer? Vast wel, ik ben benieuwd naar het volgende dieptepunt, vond het verschuilen achter de rokken van dat verzonnen chef personage al heel triest.

  Het zijn gewoon een stelletje laffe trollen zonder enige ruggengraat bij elkaar. Als er niet zoveel mensen met duidelijk verminderde intelectuele vermogens waren die hier intrappen (oftewel de gemiddelde geenstijl bezoekert QED.), zou ik zeggen: doe geen moeite, maar het is duidelijk dat u hier nuttig werk doet beste ombudsman.

  En als je dan ziet wat er voor “weerwoord” door moet gaan, het doet mij persoonlijk een beetje denken aan de scene “ass kicked by girl” in de film “jackass”. Ik hoop aleen wel dat ze nog met iets beters gaan komen want deze halfbakken poging zou ik niet eens als belediging serieus durven nemen.

  Mischien kunnen ze zich nog opwerken tot verhaaltjes over “dronken pissen in de nieuwspoort” of iets dergelijks, nooit zo goed begrepen waar dat over ging (of wat daar uberhaupt verkeerd aan zou moeten zijn).

  .

  Overigens ben ik van mening dat Wim Heit… ehh nee wacht, Joris Demmink (die secretaris generaal van justitie, ja) voor de rechter moet worden gebracht wegens kindermisbruik tezamen met iedereen die dit verhuld heeft.

Other Links to this Post

WordPress Themes