Crisis Kazachstan escaleert, op reportage

astana.jpgDe strijd om de macht in de olie- en gasstaat Kazachstan escaleert nu duidelijk is geworden dat president Nazarbayev een internationaal arrestatiebevel heeft doen uitgaan tegen zijn rebelse schoonzoon Rakhat Aliyev. Geen enkel Nederlands medium is geinteresseerd in deze machtsstrijd behalve dan het Reformatorisch Dagblad dat een prima stukje aan de zaak wijdde. Maar goed, who cares about Kazachstan? OK, RTL Boulevard meldt heel braaf dat miss Kazachstan ‘heel blij is met Borat‘. Elk land krijgt de media die het verdient zullen we maar zeggen. Intussen zit uw ombudsman niet stil. Hij mag van weekblad HP/de Tijd eindelijk op reportage en gaat naar de hoofdstad Astana, 1400 km ten noorden van Almaty midden in de steppe. Deze stad is het troetelkindje van president Nazarbayev die er het ene monstreuze mega-project na het andere (zie foto) laat verrijzen. Maar laat ik niet te veel uit de school klappen, behalve dan dat de kans dat ik er Rakhat Aliyev tegen het lijf zal lopen gering kan worden geacht.

Uw ombudsman gaat heen met de nachttrein en terug met het vliegtuig. Geenstijl en Dominique Weesie kunnen dus even rustig ademhalen, al roept uw ombudsman zijn talloze lezers nadrukkelijk op belastende informatie over Geenstijl op deze site te kieperen. Al moet uw ombudsman eerlijk zeggen dat Geenstijl een heel leuk stukkie had over Frans Timmermans en Europa onder de kop ‘Het licht gaat weer uit’. Kijk, zo is uw ombudsman ook: altijd eerlijk maar nooit laf! Uit het feit dat oud medium Geenstijl zich tegen Europa en Frans keert mogen we overigens concluderen dat ook het establishment inmiddels elke hoop op een pro-Europese volksraadpleging heeft opgegeven.
Maar goed, uw ombudsman duikt voor drie dagen onder in Astana. Zijn laptop is al weken down door allerlei obscure Kazachse virussen dus is hij aangewezen op internetcafes… Maar je weet nooit wie je daar weer tegen het lijf loopt, zegt de goede journalist dan, elk nadeel heb z’n voordeel.

 • By Arjan, 30 mei, 2007 @ 12:44

  Beste Micha, vanwaar jouw affiniteit met Kazachstan?

 • By Welterhoff, 3 juni, 2007 @ 0:41

  Ha die Kat! Wat een slappe boel zeg, die NRC en GeenStijl. Als Kat spreekt krijgt men daar meteen zwakke knieën. Maar…dat kan bij mij niet meneer Kat! Al loop je met je eenmotorige persmuskietenmotor tegen mij aan, dan ga ik helemaal niet voor je opzij! Ik zeg dan: LAAT DE KAT MAAR KOMEN, STELLETJE WATJES!

 • By sprx, 4 juni, 2007 @ 16:58

  Mischa koop nou eindelijk een Apple macbook, heb je nooit meer last van virussen.
  Obscuur of niet.

Other Links to this Post

WordPress Themes