Oude media, oude prijzen, bejaarde winnaars

heldring.jpgDe oude media worden steeds ouder! Wegens structureel gebrek aan kwaliteit en originaliteit weten ze tegenwoordig van gekkigheid niet meer aan wie ze de politieke propaganda-prijzen zoals de Anne Vondelingprijs (nog door Joop den Uyl persoonlijk in het leven geroepen voor de beste PvdA-propagandist) nog kwijt kunnen. Of misschien: iemand te vinden die nog bereid is zo’n bespottelijke kroon op journalistiek onvermogen in ontvangst te nemen! De jury van de Anne Vondelingprijs zat dan ook met de handen in het haar en besloot de prijs toe te kennen aan iemand die zowel te oud is om er iets van te merken als om hem op te halen of te weigeren: Jerome Heldring (89), jawel, de oud-hoofdredacteur van het Handelsblad over wie deze site eerder berichtte dat hij zijn journalistieke werkzaamheden ten tijde van de koude oorlog ruimhartig combineerde met spionagewerk voor de Staat. Vorig jaar kreeg NRC-professor Marc Chavannes de ‘prijs’; ook toen maakte deze site zich daar al erg vrolijk over! Nog leuker: eerdere winnaars zijn…

Cisca Dreselhuys, Mark Kranenburg, Kees Lunchhof en Max van Weezel. Dan heb je het echt over het uitschot van de journalistiek, de grootste en lafste slijmballen en zakkenvullers. Het is toch werkelijk te bizar voor woorden dat er in ons land een prijs bestaat die is genoemd naar een politicus van een in het ongerede geraakte politieke partij en zelfs ook door die diezelfde partij is ingesteld! Uw ombudman weet zeker dat er geen ander land in de wereld is waar zoiets mogelijk is en juist daarom heeft Nederland de slechtste en lafste journalistiek ter wereld. Moet je voorstellen, de Ronald Reagan-prijsprijs ingesteld door de Republiekeinse Partij of de Berlusconi-award van Forza Italia… Jammer dat uw ombudsman nergens kan vinden wie er dit jaar in de jury zitten… zullen ze wel geheim willen houden omdat je je dan helemaal bescheurt van het lachen…Maar Jerome Heldring, gefeliciteerd hoor! Snurk maar lekker verder…

 • By Hans Vogel, 6 juni, 2007 @ 15:51

  “De Anne Vondelingprijs, in 1980 ingesteld door PvdA-leider Joop den Uyl, wordt dit jaar voor de 26e keer toegekend. De prijs bestaat uit een beeld van Anne Vondeling en een bedrag van 2500 euro. Bij de prijsuitreiking op 27 juni in de Eerste Kamer licht de jury de keuze voor Heldring nader toe. De jury bestaat dit jaar uit voorzitter Harry van Wijnen, Hans Dijkstal, Geert-Jan Laan, Tineke Lodders en Thom de Graaf.”

  Uit: Trouw, De Verdieping.

  Wel je huiswerk doen Micha, zelfs vanuit Kazachstan moet dat mogelijk zijn

 • By mr h.j.a.m. peters, 6 juni, 2007 @ 16:01

  jury-leden: Harry van Wijnen (Anne Vondelingprijs 1981), Hans Dijkstal (voorzitter bestuur Nederlands Fonds voor de Film en Holland Film), Geert Jan Laan (Nieuwsblad c.q. Dagblad van het Noorden) Tineke Lodders (ooit kandidate eerste vrouwelijke premier, emancipatiebeleid, netwerk commissariaten) Thom de Graaf (burgemeester Nijmegen, in de 80-er jaren o.a. hoofd-Wetenschappelijk medewerker Staatsrecht Katholiek Universiteit Nijmegen. (bron: internet)
  Wat had NRC ook weer met de krant uit het noorden?
  Dit jaar wordt de AV-prijs wederom toegekend aan een journalist die de politiek op een heldere manier weet te verwoorden. Keuze is gevallen op de 89 jarige Jerome Heldring, nog steeds werkzaam voor het NRC.

 • By WZNM, 6 juni, 2007 @ 20:38

  Bij deze nomineer ik mezelf alvast voor volgend jaar.

Other Links to this Post

WordPress Themes