Vraag aan nieuw OM-hoofd voorlichting over Joris D.

schaddelee.jpgSinds enige jaren is het op de afdeling persvoorlichting van de Parket-Generaal aan de Prins Clauslaan in Den Haag een ware duiventil. Wie uw ombudsman allemaal voorbij heeft zien gaan als hoogste persvoorlichters… Een ex-journalist van het AD, Eric Stolwijk, hield het spoedig voor gezien en toen kwam er iemand over van de RVD, Han Tonnon, en nu bereikt hem het nieuws dat er weer nieuwe dame is aangetrokken, Esther Schaddelee, afkomstig van een bureau voor corporate communicatie. Het is dan ook een buitengewoon uitdagende functie! In feite kun je zeggen: het is precies het omgekeerde van voorlichten wat je moet doen. Via trucs, intimidatie, straight leugens en andere machinaties gaat het erom de media alles te laten publiceren behalve de waarheid. Zoals bijvoorbeeld dat het OM binnenkort ‘spectaculaire arrestaties‘ gaat verrichten in de ‘strijd’ tegen de georganiseerde misdaad. Of dat Joris D. niet zal worden vervolgd wegens kindermisbruik omdat de aangifte opnieuw ‘vals’ bleek te zijn net als in 2003. Maar wacht effe… zo ver is het nog niet! Misschien gaat het OM Joris D. wel gewoon vervolgen en blijken we alsnog in een echte rechtsstaat te leven! Laten we de zaak eens voorleggen aan de nog verse dus onbevangen mevrouw Schaddelee!

Beste mevrouw Schaddelee, hoe staat het er thans voor met de aangifte van twee vooraanstaande advocaten tegen de SG van Justitie? De aangifte is nu al twee maanden oud en wie weet hoeveel kinderen er in die periode alweer zijn misbruikt door Joris D. Er kan zijdens het OM ook niet worden beweerd dat kindermisbruik thans een lagere prioriteit heeft gekregen in de vervolging, want overal in de media lezen we berichten over kindermisbruikers die voor de rechter worden gesleept en strafmaten die moeten worden verhoogd! Geef al die Nederlanders die graag op de hoogte willen worden gehouden van de inspanningen van het OM om af te rekenen met de misbruikers van jonge kinderen duidelijkheid! Misschien heeft u zelf wel kinderen, mevrouw Schaddelee. Pak dan een foto van Joris D. en probeert u zich voor te stellen dat deze SG uw kinderen op weerzinwekkende wijze misbruikt en voor hun leven lang beschadigt uitsluitend ten dienste van zijn eigen kortstondige genot! Misschien wil u dan onze vragen beantwoorden nu de ‘gewone’ media u toch niet benaderen omdat zij Joris D. geen strobreed in de weg willen leggen bij het misbruiken van jonge kinderen! Maar misschien is Joris D. wel onschuldig, is het een complot tegen hem dat slimme Turken hebben gefabriceerd met vervalst bewijs, you never know, maar laat het OM de man dan in elk geval voor de rechter brengen zoals elke andere Nederlander opdat de waarheid in een proces aan het licht kan komen! Of weet het OM al dat Joris D. schuldig is en wil het hem daarom niet vervolgen? Allemaal vragen, mevrouw Schaddelee, en u bent Hoofd Voorlichting dus u moet die vragen beantwoorden of natuurlijk weer een nieuwe baan zoeken….

Lezers kunnen zich ook direct tot mevrouw Schaddelee wenden via e.schaddelee@om.nl

 • By Krakkemikkig, 10 juni, 2007 @ 16:04

  He Kat, het OM heeft wel oren, maar ze luisteren zo slecht!

 • By Jorisgaatzijnmachtmisbruiken, 23 juni, 2007 @ 17:47

  Politie in actie tegen lastercampagnes
  Door onze redacteuren Jan Meeus Jos Verlaan
  Driebergen, 23 Juni. De Nationale Recherche gaat specialisten vrijmaken voor onderzoek naar lastercampagnes vanuit de onderwereld die zijn gericht op politie- en justitiefunctionarissen.Archief:overzicht – Meer binnenlands nieuws
  print artikel mail artikelCriminelen ‘lekken’ niet alleen naar rechercheurs over vermeende corrupte collega’s, maar maken ook gebruik van anonieme kliklijnen om agenten in diskrediet te brengen.

  Volgens hoofdcommissaris Van Zunderd worden politie en justitie in toenemende mate geconfronteerd met het verschijnsel van ‘desinformatie’ vanuit de onderwereld. Volgens informatie-analisten van de Nationale Recherche is er sprake van een reële dreiging voor de rechtshandhaving.

  Deze zogenoemde contrastrategieën gaan zo ver dat volgens Van Zunderd vervalste processen-verbaal in omloop worden gebracht. Van Zunderd doelt op een onderzoek naar de reeds eerder veroordeelde hasjbaron Charles Z.

  „Je ziet dat de georganiseerde criminaliteit alles uit de kast haalt”, aldus Van Zunderd, die volgende week vertrekt als hoofd Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). „Die strategie wordt bewust gebruikt en er is ook geen aarzeling om functionarissen om te kopen of roddels naar buiten te brengen.” Volgens een woordvoerder van de Amsterdamse politie is de afgelopen jaren herhaaldelijk gebleken dat het ging om verzonnen tips die bewust door criminelen naar buiten werden gebracht.

 • By Jos, 24 juni, 2007 @ 2:59

  Edit zaterdag 23 juni: Daarnet bereikt mij het volgende bericht van de advocate van Baybasin: De journalist Burhan Kazmali, de bron van de verklaringen die afgelopen maandag aan de Voorzieningenrechter zijn afgegeven, is gisteravond op weg naar Nederland op de vluchthaven van Istanbul gearresteerd. Al het materiaal dat hij bij zich had van zijn interviews met betrokken officials en een indertijd betrokken kind!!!! is in beslag genomen. Hij had via mij voor a.s. dinsdag een afspraak met het Landelijk Parket gemaakt om terzake een verklaring af te leggen. Het Landelijk Parket ontkent iets met deze arrestatie te maken te hebben. Men zou hem juist graag willen spreken. De Turkse politie heeft Kazmali meegedeeld dat er op verzoek van Nederland een onderzoek op hem liep en dat het om ‘Demmink’ ging. Dit heb ik van de Turkse advocaat begrepen, die Kazmali heeft gesproken. Hij is vanochtend weer vrijgelaten. A.s. maandag weet men meer omdat de zaak dan voor de rechter komt en men dan kennis kan nemen van de onderliggende documenten.

  Met vriendelijke groet,

  Adèle van der Plas

  bron: http://www.nwo-info.nl/2007/06/22/baybasin-haalt-demmink-uit-de-doofpot-18/

 • By uw ombudsman, 28 juni, 2007 @ 7:03

  My God…. is er een beter bewijs denkbaar voor de schuld van Demmink dan het intimideren van de mensen die het bewijs tegen hem leveren en het in beslag nemen (en waarschijnlijk vernietigen) van het bewijsmateriaal? Hetzelfde gebeurde ook in 2003 met de jongen die toen aangifte tegen hem deed.

 • By Hemke Falsema, 29 juni, 2007 @ 18:24

  En hoe zit het met de slachtoffers? Zijn die soms ook opgeruimd?

 • By Amor, 30 juni, 2007 @ 4:29

  Hier is een artikel van Journalist Stan de Jong waarin een aantal (voor-)namen genoemd worden. Er worden ook 2 jongens uit duitsland in genoemd.

  http://witheet.com/binnenland/dit-geen-rook-dit-vuur

Other Links to this Post

WordPress Themes