Bettine Vriesekoop, Jip en Janneke, pandaberen

bettine.jpgUw ombudsman heeft zich er altijd al over verbaasd dat een tafeltennisser zomaar opeens correspondent van een qualutaiydscourant kan worden. Het gaat over Bettine Vriesekoop, onze correspondente in China. Ze mocht correspondent worden omdat ze veel in China heeft gepingpongt. In theorie zou het natuurlijk mogelijk zijn dat we hier te maken hebben met journalistiek talent, maar in de praktijk blijkt dat niet zo te zijn. Het is een fenomeen dat de aftakeling van de echte kwaliteitsjournalistiek nogmaals aantoont, bekende Nederlanders aantrekken in de hoop daarmee de afkalvende band met de lezer te herstellen. Van ozne correspondent te Rome Marco Borsato, dat idee. Uw ombudsman komt hierop omdat hij toevallig het weblog van Bettientje onder ogen kreeg. Nou, de VVV van China had het niet beter kunnen doen! Het is pure propaganda met nota bene…

… een artikel over een Chinese vertaling van Jip en Janneke en de dood van een pandabeer! Allemaal compleet kinderlijke en zwakzinnige bullshit dat weblog. Maar ja, Bettientje begrijpt natuurlijk niets van politiek en van economie en van dat soort triviale zaken. Wel van sport. Gelukkig zijn er binnenkort in China Olympische spelen.

 • By 4eyes, 8 augustus, 2007 @ 19:15

  En trouwens, als ik Vriesekoop goed inschat is ze niet naief en zou ze het wel doorhebben als pcm haar zou willen afkopen met een baan.
  als dat zo was had ze dat geweten en had ze die baan nooit geaccpeteerd. ik kan het me werkelijk NIET voorstellen.
  ik vind overigens dat een grens is overschreden door dit soort kwetsende teksten te publiceren. dit is echt heel erg gemeen. want iedereen op dit forum is anoniem. zij zit daar volledig open te zijn op de televisie, op haar weblog en in de krant. dan kan je makkelijk slaan. ze kan toch niks terug doen.

 • By wim heitinga, 10 augustus, 2007 @ 18:38

  IK BEN DE ECHTE WIM HEITINGA!

  Met vriendelijke groet,

  Wim Heitinga

  blogcode: 3294

 • By bert brussen, 11 augustus, 2007 @ 2:55

  IK BEN DE ECHTE BERT BRUSSEN!

  Met vriendelijke groet,

  Bert Brussen

  blogcode: GS

 • By Frans Gertenbach, 16 augustus, 2007 @ 15:56

  Heb onlangs het interview op de tv gezien met Bettine; ben al lang een “fan” van haar omdat deze vrouw kans ziet bijna alles overstijgen.
  Natuurlijk weer allerlei reakties van lieden die het beter weten en kunnen.
  Je moet je echter wel eerst afvragen wat deze vrouw heeft moeten doen om te bereiken wat ze nu bereikt heeft!! Fantastisch en dat onder zoveel druk en met nog meer tegenwerking.
  Deze nieuwe rol is haar op het lijf geschreven, verslaggever.
  Hoop, dat ze misschien nog eens rechtstreeks contact met mij opneemt via email want ik heb haar een boel te vragen en te vertellen.

  Frans Gertenbach

Other Links to this Post

WordPress Themes