De Europese wanhoop van een professor

grondwet.jpgHij is ‘professor in de Journalistiek’. O wat zou uw ombudsman graag eens college lopen bij Marc Chavannes! Maar noodgedwongen moet hij zich beperken tot lezing van wat hij schrijft en dat is al aardig genoeg. De professor begint net als NRC Handelsblad langzaam maar zeker hysterisch te worden over Europa en diens ‘grondwettelijk verdrag’. O wat is het toch leuk dat NRC Handelsblad zich met huid en haar heeft uitgeleverd aan de Europa-mafia! Wat is het makkelijk schieten! Maar professor Marc bakt ze afgelopen weekeind wel heel erg bruin. Het Nederlandse volk vreet Europa en zijn grondwet dus niet. Democratisch per referendum vastgesteld, de manipulatiepogingen van NRC ten spijt. Maar Marc (en NRC) kunnen dat maar niet accepteren! In flagrante strijd met de democratische uitgangspunten durft de professor te schrijven dat…

‘er geen alternatief is voor Europa. Nederland kan niet de andere kant op varen’. O nee Marc? En Noorwegen dan, Zwitserland, IJsland? Marc zou het liefst per autocratisch decreet de grondwet van kracht laten zijn! Maar lees nu wat de professor schrijft over het verzet tegen die grondwet van bijvoorbeeld de SP, een van de grootste partijen van ons land: “een mengsel van eerlijk burgerschap en onverantwoorde naiviteit inzake wereldverhoudingen’. ‘Onverantwoord’! Waarom gaat Marc met geen woord in op deze twaalf harde en concrete bezwaren tegen verdere Europese integratie? Omdat hij geen verhaal heeft, net zomin als Frans Timmermans dat heeft. In plaats daarvan beeindigt de professor zijn stuk met de volgende analyse: ‘Europa is ook de ramen open zetten. Spruitjes met stooflapjes was een eenzijdig menu. Vertel de verhalen (welke?) en herinner iedereen eraan hoe Europees we zijn (……) door de werkelijke schoonheid van de Europese cultuur te laten zien’. Hollere frasen zijn niet denkbaar. En Marc: Finnen en Portugezen hebben geen gemeenschappelijke cultuur! Veel plezier met college geven!

 • By Ben Okend, 11 juni, 2007 @ 15:31

  Wat is het toch een ontiegelijke l*lkoek die deze propagandisten verspreiden.

  Keer op keer op de proppen komen met de redenering dat NEE-stemmers geen argumenten hebben (want als je het op xenofobe sentimenten gooit claim je dat), en ondertussen zelf met de meest nietszeggende argumenten komen.

  Neem nu zo’n Timmermans die zegt dat je niet “bang” hoeft te zijn omdat niet ALLE vetorechten ingeleverd hoeven te worden.
  Het is alsof je goddomme blij moet zijn dat je nog wat van die vetorechten overhoud, en dus niet moet zeuren. Tegelijkertijd weet men haast stelselmatig niets op te noemen wat nu bewijsbaar als een voordeel te noemen is.
  Slechts dreigementen over wat er “zou” gebeuren als men NEE zegt, en beledigende opmerkingen over de zgn. motivaties van de NEE-stemmers.

  De “verenigde staten” van Europa vind ik eigenlijk een verkeerde term, want ze hebben daar een constitution (of die nu wel of niet wordt gerespecteerd door de politici daar), die uitlegt dat de burger vrij is zijn persoonlijk geluk te zoeken, terwijl de ‘constitution’ van de EU vooral een dik, onleesbaar boekwerk is dat aangeeft hoe krom de bananen en hoe groot de diameter van gehaktballen moet zijn, waarin van alles en nog wat dat onafhankelijk besloten werd, nu gecentraliseerd moeten worden en collectief geregeld.

  De Europese Unie komt dan ook meer in de buurt, in aard, van de SOVJET Unie.
  Een blok dat is gebaseerd op centrale macht zal alleen maar meer macht willen.

  De Sovjet Unie was dictatoriaal, en Joegoslavie viel met oorlog uiteen. Groepen bieden allesbehalve garantie voor vrede en vrijheid.

  Power corrupts, and absolute power corrupts absolutely.
  Iemand die zoveel mogelijk vrijheid wil, zal altijd tegen een Europese (politieke) Unie zijn. Iemand die als een marionet wil kunnen worden bespeeld, en iemand die machtsgeil is, zien de EU als een natte droom.

 • By Media-ombudsman, 11 juni, 2007 @ 17:04

  Ik geef de heer Kat wel gelijk in dit geval. Heel opmerkelijk begon het stormlopen tegen Nederland eerst via meneer Barosso, en toen opeens viel het NRC op onze deurmat, die vrolijk kwam vertellen dat die honderduizenden het opeens aan het verkeerde eind hadden! Je zou bijna denken dat deze NRC-chaoten, de punk van de straat, hun oor te luisteren hebben gelegd in Brussel! Hoeveel hebben ze daar voor gekregen? Zijn er misschien smeergelden betaald om de democratische rechtsorde om zeep te helpen? Waarom prijzen deze idioten eerst de democratie de hemel in, maar als het scheepje opeens een andere koers vaart, waarom is men dan opeens TEGEN de democratie? Is dat niet een bewijs dat het NRC in feite een anti-democratische beweging is? Waarom wordt de kiezer in dit Referendum ronduit geminacht? Waarom wordt de uitkomst van dit Referendum opeens door het toilet getrokken?

  Kom op NRC, geef eens antwoord op deze vragen!

 • By Sven, 11 juni, 2007 @ 23:54

  Micha, doe ns echt gaan werken voor je geld

 • By mr h.j.a.m. peters, 12 juni, 2007 @ 11:07

  Tot afgrijzen van vele vrouwen, professor, ben ik gek op spruitjes. “Alleen de lucht al” roept de mij liefhebbende vrouw uit. Jazzus. Ben ik in Zwitserland, Marc, dan staan de spruitjes klaar. Mijn jongste zusje uit Zurich weet waar ik van hou. Spruitjes. En Marc, als ik in Zwitserland ben geniet ik van de cultuur van het Kanton Zurich. Geniet van de stad Zurich. Een multi-culturele stad. Uit hoofde van mijn beroep bezoek ik de Zuericher rechtbanken. Bezoek het theater. Bezoek de musea. Spreek met de nazaten van Wilhelm Tell. De Zwitserse Cultuur ken ik niet. Evenmin als De Europese cultuur. U wel professor? Of komt ie er nog aan?

 • By Commissaris Kassaar, 12 juni, 2007 @ 18:39

  Het aardige is dat al dat demoniseren en al dat denigreren, door de gevestigde partijen en de gevestigde pers, alleen maar averechts werkt De partijen die pal staan voor de Nederlandse soevereiniteit hebben de toekomst. De SP zal bij de volgende verkiezingen de PvdA ver achter zich laten, Wilders zal de VVD achter zich laten (een kwestie van tijd).O, de pleuris die dan uitbreekt bij de NRC! De fijnzinnige filosoof Bas Heijne zal het waarschijnlijk niet overleven.

  Wat die spruitjes betreft: iedereen die nu nog met dat afgelebberde cliché komt aanzetten is automatisch AF. Soort Godwin maar dan anders.

 • By Tammona, 13 juni, 2007 @ 13:02

  Een Europa zou moeten beginnen met een grondwet die voorziet in basis-rechten (en evt. plichten) van de bevolking. Deze grondwet staat als een soort fundament voor een “samen”-leving van mensen en is niet een economisch-gericht verdrag ter bescherming van de mega-bedrijven. Het huidige gedrocht van een verdrag dat voornamelijk economische, militaire en geo-politieke zaken bepaald of teveel op details in gaat (zoals ben hierboven vermeld, de kromming der bananen) wordt dan wel grondwet(telijk verdrag) genoemd maar heeft niets met grondwet of grondrechten te maken. Duidelijk dus dat men hier nee tegen zegt. Maar wees gerust, het verdrag komt er toch en nee er komt geen nieuw referendum, punt.

  Sterker nog, er wordt ook gespeculeerd over een noord-amerikaanse unie (amerika, canada en mexico) met een nieuwe munteenheid, de amero (zoek maar eens met google op amero). Wanneer je hierbij de lijn van de gevolgen doortrekt, komt bij het ontstaan van die gezamenlijke unie de huidige grondwet (constitution) en “bill of rights” van amerika te vervallen (nieuw land, nieuwe regels). Zie http://video.google.com/videoplay?docid=8450558837192717138 vanaf 32min,40sec

 • By tammo, 14 juni, 2007 @ 22:25

  Hier ook censuur? mijn vorige bericht geweigerd???
  jullie lijken wel niet veel beter dan de gevestigde orde zelf….

Other Links to this Post

WordPress Themes