Blogger Coen van Zwol weg uit Moskou

poetin.jpgEen interview met correspondent Coen van Zwol op de oude media-propagandasite de ‘Nieuwe’ Reporter!Geinig. Coen van Zwets Zwol was destijds de tipgever aan uw ombudsman van het grootste schandaal uit de Nederlandse journalistiek: Marjon van Royen die tien jaar lang verhalen uit haar duim zoog en/of plagieerde (vaak allebei tegelijk, een bijzondere stijlvorm die alleen Van Royen beheerst). Van Royen mag nog steeds haar hersenspinsels de microfoon in braken zoals in die van het NOS Journaal; ook daar weet ze felle emoties los te maken. Enfin, Coen van Zwol is ook van de categorie ‘alles maal 10’ dus als hij zegt dat zijn weblog vanuit Moskou dagelijks tussen de 800 en 1000 bezoekers haalde zijn het er tussen de 600 en 800. Best goed hoor Coen, daar niet van, maar het is nog niet de helft van wat je ombudsman binnenhaalt geheel op eigen kracht zonder het ‘qualiutaydtsch-stempel’ van NRC Handelsblad. Coen was in Moskou een echter NRC-correspondent…. braaf de ambassade platlopen, geen kwaad woord over Poetin in de krant, slijmen met macht en gezag…

… zelfs aan al die journalisten die onder Poetin ‘het loodje hebben gelegd’ heeft Coen geen woord vuil gemaakt, in de krant niet althans. Uw ombudsman schreef al eerder over ‘collaborateur Coen, Poetin’s puppet‘. Maar het beste bewijs voor de totale gelijkgeschakeldheid van Koene Coen is wel wat de op de Nieuwe Reporter lezen: “Maar waar loopt de grens? Wat kan niet in de krant en wel op een weblog of andersom? “In de krant zou ik Poetin waarschijnlijk niet zo snel een ‘miezerig mannetje’ noemen, terwijl ik daar op het weblog geen moeite mee heb.” Dit is toch werkelijk te stuitend voor woorden? Als Van Zwol Poetin een ‘miezerig mannetje’ vindt mag hij dat dus niet in de krant zetten! My god…. wat zijn we diep gezonken met z’n allen! Coen mag Poetin, moordernaar van journalisten, opblazer van flatgebouwen, terrorist van Tsjetjenie, besteler van Shell in NRC Handelsblad alleen een ‘visionair leider’ noemen die ‘alles op alles zet om de democratische rechtsstaat serieus te nemen’. En dan mag hij op z’n webloggie effe helemaal gaan, va banque, even alle remmen los en wat produceert Koene Coen voor zijn 600 tot 800 trouwe bezoekers? ‘Miezerig mannetje’…. Pariuntur montes, nascitur ridiculus mus zoals de oude Horatius al schreef. Van Zwol komt terug naar Nederland. “Ik zou Balkenende in de krant niet zo gauw een ‘wat visieloze man’ noemen. Maar op mijn weblog heb ik daar minder moeite mee.”

  • By Hans Vogel, 13 juni, 2007 @ 22:32

    Ik ben de echte Hans Vogel. alle andere reacties onder mijn naam zijn nep.

  • By WZNM, 14 juni, 2007 @ 14:40

    Ik moet bekennen dat ik nog nooit van Marjon van Royen had gehoord. In dit verband is het wel frappant dat zij op haar website schrijft: “ik hou van het gesjoemel”.

  • By Jos Feenstra, 10 oktober, 2007 @ 16:31

    Inmiddels heeft weblog moskou overigens een nieuwe auteur…

Other Links to this Post

WordPress Themes