Op zomerreces met wanbeleid van Ton en Philip

pamir.jpgWat een laatste ontwikkelingen zo vlak voordat uw ombudsman een maandje op zommerreces gaat in de bergen van Kirgizie en Tadjikistan! De NVJ en de COR van PCM hebben de handen ineen geslagen om het wanbeleid dat PCM om zeep heeft geholpen eindelijk inzichtelijk te krijgen. Toch een mooie timing van Falende Philip en Charismatische Ton om hun miljoenen veilig te stellen, dat moet uw ombudsman ruiterlijk toegeven! Nu was het heel wat lastiger geworden! Maar ja, wat valt er verder eigenlijk nog over te zeggen? Alsof uw ombudsman niet reeds jaren geleden de ondergang van Lux et Libertas en PCM heeft aangekondigd! In feite moeten we Ton en Philip dankbaar zijn; dankzij hun wordt het rottende PCM-lijk eerder ter aarde besteld en dat is ‘voor alle betrokkenen’ verreweg het beste. Aan de journalistieke lijdensweg van de PCM-kranten komt dan ook een eind. Hoeven ze alsnog niet te berichten over de val van Joris…

… Demmink en over het Haagse pornoschandaal. Worden NRC Handelsblad en Marc Chavannes gered van de vernedering te moeten schrijven over de onttakeling van de Europese Unie die uiteenvalt in een chaos van ruzie en conflict. Kunnen Frank Kuitenbrouwer en Joost Oranje en de andere ‘vrinden van het recht’ opgelucht ademhalen: ze hoeven niet langer te worstelen met hun geweten wegens het verzwijgen van alle corruptieschandalen in de rechterlijke macht waarin geen burger (behalve die werkt bij NRC) nog vertrouwen heeft. Een heerlijk vooruitzicht toch, voor de jongens van Lux en de meisjes van Libertas? Een fijne vakantie, ook voor Ambroos en Dominique die we na de zomer wel weer tegen de moedige lijven zullen lopen! Adieu voor voorlopig, vrienden van het vrije woord!

 • By uw ombudsman, 15 juni, 2007 @ 9:03

  Amsterdam, 14 juni 2007

  Stichting Democratie en Media constateert dat in de publiciteit over de gang van zaken rond PCM Uitgevers en de Engelse investeringsmaatschappij Apax een aantal hardnekkige misverstanden de ronde doet. Zoals bekend heeft de stichting begin dit jaar de aandelen van PCM Uitgevers die in handen waren van Apax teruggekocht.

  Blijkbaar is de stichting er niet in geslaagd de werkelijke situatie voldoende uit te leggen en de eigen standpunten overtuigend naar voren te brengen. Om die reden heeft de stichting vandaag een aantal factsheets op haar website gepubliceerd waarin feiten en visie worden weergegeven.

  Enkele van de conclusies en constateringen zijn:

  • PCM Uitgevers is financieel kerngezond en staat er bedrijfsmatig beter voor dan drie jaar geleden.
  • Weliswaar is sprake van een vrij hoge schuld, maar deze zal binnen enkele jaren drastisch zijn verminderd.
  • De overname van PCM door Apax in 2004 werd destijds door alle betrokken partijen gesteund.
  • De overname heeft niet uitgepakt zoals gehoopt. Er zijn echter wel degelijk positieve effecten te zien.

  Dat valt allemaal te lezen op de site van de SDM. ‘Financieel kerngezond’ maar wel alles verpand aan de Rabobank!

 • By harry van groen, 16 juni, 2007 @ 8:51

  In Thailand wordt een partij voor 5 jaar in de ban gedaan,daar kan de VVD nog van leren.Over de 3 zelfmoorden in Japan zullen wij het maar niet hebben.Deze 2 zinnen zijn te veel ,wegens ruimte gebrek,om in de NRC te plaatsen.Terwijl het toch een begin van bewijslast kan zijn. Bloos loos van journalisten

Other Links to this Post

WordPress Themes