Crimineel NRC vergiftigt ook letterlijk

rimonabant.jpgUw ombudsman besteede begin vorig jaar veel aandacht aan de promotie-campagne van NRC Handelsblad van de ‘wonderpil’ Rimonabant. De ‘afslankpil’ van Sanofi-Aventis werd op zo’n opzichtige en weezinwekkende wijze de hemel in geprezen in een openingsverhaal van de hand van ‘wetenschapsjournalist’ Wim Kohler in M (de ontdekking van een wonderpil) dat alle alarmbellen bij uw ombudsman direct gingen rinkelen. Toen zich kort na deze door de farmaceut ingestoken ‘reportage’ een groot medicinaal drama afspeelde in Engeland, was NRC er als de kippen bij om de zaak te downplayen en de nieuwe farma-vrienden niet voor het hoofd te stoten. Ook naar aanleiding van dit stuk, nu in NRC zelf, stelde uw ombudsman de levensgevaarlijke farmaceutische ‘journalistiek’ van Lux et Libertas aan de kaak alsmede de rol van de farmaceutische spindoctor en oud-NRC coryfee Rob Meines. NRC Handelsblad, de ‘slijpsteen voor de geest’, werkt samen met ‘big farma’ aan het vergiftigen van onze bevolking! Want wat blijkt uit recente berichtgeving? De ‘wonderpil van Wim Kohler’ ‘wordt afgeraden bij depressies‘. Voor de goede verstaander betekent dit bericht: het medicijn is levensgevaarlijk!

accomplia.jpgHet kan niet ironischer: de krant die zich uitgeeft als ‘slijpsteen voor de geest’ werkt als verlengstuk van de farma-mafia mee aan het vergiftigen van de geesten van zijn lezers door medicijnen te propageren die kunnen leiden tot zelfmoord! NRC zelf besteede uiteraard ook aandacht aan het uiteenspatten van de door haarzelf gecreeerde ‘wonderpil-bubble’. Dit schreef de krant op 21 juni in een stuk nota bene van de hand van dezelfde gecorrumpeerde Kohler die de pil eerder pagina na pagina de hemel in had geprezen:

Wonderpil in de problemenRimonabant, ook in deze krant gekopt als wonderpil om welvaartsziekten zoals zwaarlijvigheid te bestrijden, mag in de Verenigde Staten misschien niet eens op de markt komen. Een deskundigencommissie van de toelatende Food and Drug Administration (FDA) gaf vorige week woensdag een onverdeeld negatief advies. De uiteindelijke beslissing schijnt op 26 juli te vallen. In Europa is rimonabant een jaar geleden, op 19 juni 2006, wel toegelaten,.

Zelfmoord en zelfmoordgedachten, dat is waar rimonabant misschien op sneuvelt als pil tegen overgewicht èn tegen type-2-diabetes, een verstoorde cholesterol- en vetzuurhuishouding en het metabool syndroom. Bij het metabool syndroom heeft iemand een beetje te hoog cholesterolgehalte, een beetje te hoge bloeddruk, is iemand te dik met vooral vetafzetting in de buikholte en heeft hij een dreigend type-2-diabetes. De hele database van ruim 100.000 mensen die tot nu toe rimonabant slikten bevat twee zekere gevallen van geslaagde zelfmoord. En er waren 74 mensen met zelfmoordpogingen- en gedachten, maar daar waren ook mensen bij die tijdens onderzoeken een neppil slikten en geen rimonabant.

Het is journalistiek tenekrommend hoe NRC Handelsblad zich in de problemen heeft gebracht door zich uit te leveren als advertorial aan Sanofi-Aventis. Er was geen enkele journalistieke aanleiding begin vorig jaar zo hysterisch positief te gaan schrijven over een medicijn dat de laboratoria nog nauwelijks had verlaten en nog nergens te koop was. Eind vorige maand werd duidelijk dat de corrupte Europese autoriteiten het licht onder druk van de farmaceutische lobbyisten in Brussel uiteindelijk toch op groen hebben gezet voor de zelfmoord-pil, of nou ja, op oranje. Dit schreef Kohler op 26 juli:

Wonderpil overleeft beoordelingVoormalige wonderpil rimonabant, vaak aangeprezen als pil tegen dikte en welvaartsziekten heeft eind vorige week een nieuwe beoordeling door de Europese geneesmiddelenautoriteit EMEA overleefd. Rimonabant mag in Europa op de markt blijven, maar fabrikant Sanofi moet een brief naar alle Europese dokters sturen.

In de kop is sprake van ‘wonderpil’, in het stuk van ‘voormalige wonderpil’ No more questions, your honour. Wim Kohler kan beter in dienst treden van het lobby-bureau van Rob Meines en de krant zo spoedig mogelijk verlaten. De man heeft zich niet alleen in journalistieke zin compleet belachelijk gemaakt, zijn gedrag is ook crimineel te noemen.

WordPress Themes