Nrcombudsman staat boven weblog NOS Journaal

hetvrijevolk.jpgDeze website scoort in de laatste peiling van Hetvrijevolk.com beter dan het weblog van het NOS Journaal als het gaat om het aantal google-verwijzingen. De ranglijst van Hetvrijevolk is erg interessant en naar uw ombudsman weet de enige in zijn soort. Nrcombudsman is volgens de ranking de op 50 sites na meest invloedrijke weblog van Nederland. De site van het NOS Journaal is terug te vinden op plaats 53. Deze site is ook invloedrijker dan janpeterbalkenende.nl (60) en jawel, veel invloedrijker dan het weblog van NRCNext (85). Wouterbos.nl staat (46) nog maar net boven het log van uw ombudsman! Wat media-technisch opvalt in de lijst is de prominente positie van het Volkskrantblog op nummer 7. Hier blijft NRC Handelsblad toch enorm achter en heeft De Volkskrant een mooi medium in handen voor de toekomst. Het aardige is dat uw ombudsman herhaaldelijk met het Volkskrantblog is geconfronteerd via postings op deze site; het blijkt dat veel lezers van deze site ook posten op de site van De Volkskrant waar dan vaak weer problemen uit voortkomen zoals dat de censor op de Wibautstraat politiek incorrecte postings en links naar de sites van uw ombudsman (ook Klokkenluideronline, op plaats 22) verwijdert.

Hieruit blijkt toch zonneklaar dat succes op internet sterk wordt bepaald door de ’tegenstanders’ van de ‘oude media’. Met andere woorden: De Volkskrant is erin geslaagd om een deel van de ‘andersdenkenden’ via hun weblog toch aan zich te binden. Hier zouden ze op de Wibautstraat eens goed over moeten gaan nadenken; uw ombudsman speelt al veel langer met de gedachte dat er binnen PCM toch zeker stemmen zouden moeten zijn opgegaan om net als De Telegraaf (met Geenstijl) een eigen ‘shocklog’ te gaan beginnen. De prominente postie van het Volkskrantblog tussen vkmag.com, geenstijl.nl en retecool.com biedt hiervoor een prima springplank.
Het is toch ook wel opmerkelijk dat NRC zelf dat totaal faalt op internet maar blijft zwijgen over deze website die veel meer bezoekers trekt dan het eigen weblog. Maar ja, dat de idioten aan de macht zijn op de Marten Meesweg hoeft uw ombudsman niet meer naar voren te brengen! De lijst van Hetvrijevolk wordt aangevoerd door flabber.nl, een log waarvan uw ombudsman nog niet eerder had gehoord. Enfin, het gaat dus prima met deze site die is opgericht dankzij de blunders van Folkert Jensma, de man die toch wel de geschiedenis in zal gaan als de hoofdredacteur die zijn krant door structureel journalistiek wanbeleid naar de knoppen heeft geholpen. Als ik PCM was zou ik een zaak tegen Folkert beginnen om een deel van de schade die deze idioot heeft aangericht op hem te verhalen. Over geld gesproken: hoe zit het nu eigenlijk met die miljoenen van Falende Philip en Charismatische Ton? Hebben ze die nu wel of niet ontvangen?

 • By Wim Heitinga, 16 augustus, 2007 @ 5:44

  Gefeliciteerd Micha!
  Met nog een paar onthullende en smeuïge artikelen over GeenStijl kan deze website vast nog de nodige plaatsen stijgen, een top 20 positie lijkt mij dan niet uitgesloten.
  Veel succes verder.

 • By IS dat eigenlijk wel zo, 16 augustus, 2007 @ 9:36

  Ik geloof er helemaal niets van.
  Niemand in mijn omgeving kent deze site, het aantal reacties en pageviews is waanzinnig laag en om gebaseerd op de onderzoeksopzet nu het etiket ‘invloedrijk’ te durven gebruiken is wel heel erg tendentieus, ondoordacht en weinig kritisch voor een (ex) journalist…

 • By Ron, 17 augustus, 2007 @ 10:25

  Nou, nou,

  Het is maar net waar je trots op bent. Op nummer 1 prijkt Flabber. Een invloedrijke weblog? Op welke gebieden dan invloedrijk? Youtube-filmpjes aan puisterige tienerjongens voorschotelen. Leuk is ook dat Nieuwszicht.com nog steeds veel invloed heeft, terwijl die site al maanden plat ligt. Ergo: sta je als ombudsman dan graag in zo’n lijst terwijl het predicaat ‘invloedrijk’ kant nog wal raakt?

 • By Duns, 18 augustus, 2007 @ 18:21

  @ Ron,

  Het predicaat ‘invloedrijk’ verwijst naar het aantal verwijzingen dat door Google op het internet wordt gevonden.

  Dat een ‘puisten-site’ als Flabber veel verwijzingen telt, doet aan de relevantie niets af.

  Opvallend is inderdaad dat NRC volledig faalt op het internet; dat lijkt via de Google-verwijzingen vrij objectief vast te stellen. Saillant is ook dat Coen de Zwol zijn NRC-weblog “een succes” noemde, want het trok “800 tot 1000 bezoekers”…

  http://www.denieuwereporter.nl/?p=1018

 • By Ron, 20 augustus, 2007 @ 8:36

  Goed. Invloedrijk is aantal hits via Google. Lijkt me arbitrair, maar vooruit. Leg me dan eens uit hoe een site als Nieuwszicht.com, al een poosje uit de lucht, nog steeds invloedrijk is. Volgens dat lijstje dan. Zijn er wel conclusies mogelijk op basis van zo’n lijstje. Het begrip invloedrijk wordt slecht gedefineerd en de meting is op z’n best belabberd te noemen. Hoezo relevantie.

 • By P TH J de Groen, 14 september, 2007 @ 7:31

  Geachte ombudsman,

  Zeer storend vinden wij, mijn echtgenote en ik,het onnodige kabaal bij de aanvang van het NOS-Journaal.
  Gaarne geen achtergrondmuziek bij het gesproken woord. Dit maakt voor ons ouderen het gesproken woord onverstaanbaar.
  Over de onhebbelijke reclame in deze op uitsluitend op geld gerichte maatschappij spreken we maar niet.

  Groetend P Th J de Groen

Other Links to this Post

WordPress Themes