Joepgate: nu verklaring van de hoofdredactie

birgit.jpeg‘Joepgate’ begint voor de Slijpsteen nu toch wel dramatische vormen aan te nemen. Op Geenstijl staat een uitstkend ‘Joepgate-overzichtsartikel’ met de relevante links en ontwikkelingen. We zijn natuurlijk geinteresseerd hoe het met Joep zelf gaat, al weten we daar wel het een en ander van dankzij de emails die hij her en der verstuurt en waarvan hij steeds vordert dat ze geheim moeten blijven. Uw ombudsman kent Joep nog al prima spontane journalist die fraude binnen Europa aan de kaak stelde, maar dat was natuurlijk voordat hij de Euro-gelederen van Lux et Libertas ging versterken. Sindsdien is het crescendo bergafwaarts gegaan met Dohmen met als ‘hoogtepunt’ zijn nu al legendarische publikatie over foute internetsites, imiddels geheel en al gedeleet van de NRC-webiste. De grote vraag is nu: waar blijft de reactie van de hoofdredactie?

Hoe langer die uitblijft, hoe feller Lux et Libertas gehekeld zal worden op internet. Een stevige verklaring op de voorpagina van Birgit Donker met excuses aan de verkeerd gerubriceerde sites en de lezers lijkt me wel het minste, zeker in aanloop naar de zaak die hetvrijevolk.com tegen het stuk heeft aangespannen bij de Raad voor de Journalistiek. Uw ombudsman kan alvast verklappen dat bij daar namens HVV het woord zal gaan voeren. Tegenover hem wellicht een advocaat van Lux et Libertas die het zwaar te verduren zal krijgen! Alle shit die NRC de afgelopen jaren heeft geproduceerd zal in het strijdperk worden gegooid, vooral die vervalste enquete over de Europese grondwet. Dit omdat Joep de foute sites ondermeer hekelde wegens het aanvallen van de ‘euroleugen’. Well, deze leugen is door Lux et Libertas zelf gecreeerd! Wellicht kunnen Donker cs. de schade nog wat beperken via een vrijwillige gang naar Canossa op de voorpagina…

 • By Ubu Roy, 6 september, 2007 @ 17:18

  Het geheel en al gedeleet van de NRC-artikel:
  http://www.nrc.nl/binnenland/article757820.ece/Opkomst_en_ondergang_van_extreemrechtse_sites

 • By WFHermans, 6 september, 2007 @ 18:08

  Inderdaad, en als je daar op http://nrc.nl/redactie/doc/sites_overzicht.pdf klikt blijkt dar artikel geheel en al te zijn gedeleet!

  Dat aftreksel-artikeltje dat er nog staat is volslagen belachelijk. Het staat vol met fouten en onlogische onzin. Voorbeeldje is die bizarre grafiek van de haatzaaiende pedofielenvriend Joep Dohmen over de explosieve toename van rechtse stes na 2001. Zou die oetlul niet weten dat na 2001 het aantal van alle websites sterk is toegenomen en dus ook de rechtse?

  Extreemechts ben je volgens het NRC als je tegen kinderverkraching bent, dus die toename van extreemrechtse websites is wat dat betreft gunstig, al zal Demmink daar anders over denken.

 • By Commissaris Kassaar, 6 september, 2007 @ 21:46

  Wat een weerzinwekkende NSB-er is die Dohmen… Om Theo van Gogh en Stormfront in hetzelfde lijstje zetten, vlak bij elkaar, moet je toch wel uiterst kwaadaardig in elkaar zitten… Het is te hopen dat de minder snuggere lezers van de Slijpsteen in de gaten krijgen dat ze voor hun goeie geld niet op een courant, maar op een agitprop-vod geabonneerd zijn.

  Door de Slijpsteen gewist (net als het hoofdartikel van 6 mei 2002), maar door anderen bewaard:
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/images/sites_extreemrechts.pdf

  Kassaar

Other Links to this Post

WordPress Themes