Birgit en Hans, jullie zijn de moedigste!

ereprijs.jpgJazeker, de lang verwachte nominaties voor de prestigieuze titel ‘moedigste hoofdredacteur’ zijn bekend geworden! Bovenaan de lijst als de gedoodverfde winnaars prijkt het Lux- en Libertasduo Donker en Nijenhuis. Jammer dat er niet bij wordt verteld waaraan ze deze glorieuze positie te danken hebben. Maar uw ombudsman is immer paraat om dergelijke hiaten aan te vullen! Donker’s claim to fame qua lef is dat ze gewoon haar kont durft af te vegen met de storm die op internet is ontstaan dankzij ‘Joepgate‘. Via de bekende en gedurfde conspiracy of silence-methodiek doet ze gewoon alsof er niets is gebeurd! En Hans Next Nijenhuis heeft zijn nominatie uiteraard te danken aan zijn, goed het is al even geleden maar toch, bijdrage aan de fameuze en gedurfde vervalsing van de enquete over de Europese Grondwet ter gelegenheid waarvan hij een complete thema-bijlage volschreef die te zien is op de afbeelding bij bovenstaande link.

De andere genomineerden spelen in het licht van al dit geweld van lef en durf geen enkele rol van betekenis meer. Misschien dat Arendo Joustra nog een heel klein kansje maakt met zijn gedurfde commentaar over Joris Demmink waarin hij de hele affaire reduceert tot een infame fluister- en lastercampagne. Nadere informatie over het prijzen-gala is te verkrijgen via Jaap Dik van het organiserend bureau De Redactie, maar deze is telefonisch niet bereikbaar. Lezers kunnen hem wel mailen met nadere vragen via j.dik@deredactie.nl

 • By Anne Frank (van plantsoen), 7 september, 2007 @ 20:47

  Arendo Joustra is een homo net als Joris Demmink. Zijn verbijsterende steunbetuiging aan zijn pisbakken-compaan komt duidelijk niet voort uit journalistieke en rationele overwegingen… sterker, het is een aanwijzing dat Arendo ook deel uitmaakt van het pedofiele homo-netwerk.
  Lees dit eens!
  http://www.crimesite.nl/modules.php?name=News&file=article&sid=4174&mode=&order=0&thold=0

 • By Jan Bouma, 8 september, 2007 @ 7:54

  @micha kat
  Ha Micha! Ik heb aan j.dik@deredactie.nl gemaild (gisteren) mijn opvatting dat “de moedigste journalist” die journalist is die de conclusies en voorstellen uit mijn boek bespreekbaar durft te maken. (Zie: http://www.villamithras.com onder ‘Extraatje” staat een samenvatting daarvan). Zelfs uit “Nrc-hoek” krijg ik van sommigen… – en zij zijn, individueel gezien, bepaald niet van geringe statuur – publiekelijke ondersteuning voor dat boek! Nu is NRC weer “een linkse troep” volgende keer weer “een reactionaire rechtse kliek”… Wat ik wil zeggen is dit: Kritiek an sich best; beter is om als onafhankelijk denkend intellectueel, behalve met de kritiek, ZELF op de proppen te komen met alternatieven en oplossingen! het wordt anders zo’n goedkope schreeuwpartij. ELK INDIVIDU, journalist of niet, dient te worden aangesproken op zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ik voldeed daaraan door dat boek te schrijven (waarin ik overigens via Dante’s Inferno de totale pers en media aan hun eind laat komen!) Je uitgever, Paul de Ridder, (mij bekend!) heeft mijn boek maar ik vrees dat hij toch wat te dommetjes is om het te begrijpen… Je reactie stel ik op prijs. Inmiddels; met vriendelijke groet. Jan Bouma

 • By uw ombudsman, 8 september, 2007 @ 10:46

  @jan bouma: mijn god wat is dat boek vakkundig en effectief doodgezwegen! Ik zie op Google ook maar 5 vermeldingen, geen enkele recensie in de mainstream media… Kloppen die kwalificaties van Hofland en Karelje Knip echt? Weer die hypocrisie bij NRC: zlefs de boeken die men daar zelf echt goed vind komen niet in de krant! Ze produceren alleen maar stront en shit en mogen alleen maar schrijven over stront en shit. Dus wel vijf recensiesover een boek Leisure van Tracy Metz, maar geen woord over boeken die echts iets beschrijven. Tsje, het is bekend. Een troost: ze gaan kapot. En snel. Steeds meer mensen pikken het niet lager!
  groet
  je ombudsman

 • By Jan Bouma, 8 september, 2007 @ 11:45

  @Micha Kat
  Dat is een to-the-point en accurate reactie van je. Maar “de bal ligt bij hen.” Heb ik die instemmingen van (o.a….. mind you!) alleen “off the record” van H.J.A. Hofland en Karel Knip mogen vernemen… Dan voorspel ik je een Armageddon! Blijft toch jammer dat zelfs…. godverdomme! jouw uitgever het niet aandurfde! En Van Oorschot “behandel” ik onderaan de knop “boek” want die wilde gaan “schrappen” net zoals Jacob van Lennep in de echte Multatuli dat deed… (terwijl hij het aanvankelijk wel zag zitten om “de nieuwe Max Havelaar” uit te geven) Tot zover! We zien wel. Ik ga nog een youtube-filmpje maken want de Amerikaanse toestanden plus de ja-knikkers van de Ned. Politiek; idem ‘de Intelligentsia’, idem ‘de Religie’ behandel ik ook even in dat boek. Idem “de recencenten” En dat woord is goed geschreven gelet op de fonetische uitgang van het woord “recencenten”.
  Blijft al met al wel over de vraag die ik je stelde: “Kom met met alternatieven!” Want ik wens niet afgerekend te worden op slechts ‘de kritiek’; en daarom staan DE OPLOSSINGEN in mijn boek! Groet! Jan Bouma

 • By wim heitinga, 8 september, 2007 @ 23:53

  ik ben de echte wim heitinga.

  met vriendelijke groet,

  wim heitinga

 • By Jan Bouma, 9 september, 2007 @ 5:31

  Net binnen uit de kroeg….. 6.00 uur in de ochtend:

  1. “…Als die hele familie Heiginga wil overleven… raad ik ze aan onder te duiken want m’n Italianen raken zo langzamerhand geirriteerd; en vooral Luigi is voor snelle oplossingen!”
  ———————————————————————————————–
  2. Behalve dus “de moedigste journalist” zoek ik nog een landelijke distributeur (uitgever) die het WEL aandurft het meest provocatieve boek uit te geven sinds de eerste echte ‘Max Havelaar’ ; ik heb er genoeg laten drukken dus die kosten zijn er niet; het gaat slechts om “de distributie!” Krijg ik hier geen response op (omdat binnen het NUV de afspraak gemaakt is mij coute que coute te weren) kom ik wel op andere wijze “binnen”. U ziet dat no. 2 niet tussen aanhalingstekens staat. Groet! Jan Bouma (info: Villa Mithras).

Other Links to this Post

WordPress Themes