NRC en PvdA, Euro-bedriegers van lezers en kiezers

enquete1.jpegNRC Handelsblad en de PvdA trekken zij aan zij op in het bedriegen van ons volk met als doel Nederland te laten opgaan in een autocratische multi-nationale elite-staat. Komen beiden hiermee weg of volgt er een tegenreactie?

Dat NRC Handelsblad journalistieke geschiedenis schreef door in de aanloop naar het referendum over de Europese Grondwet in 2005 de krant te openen met de resultaten van een gemanipuleerde enquete is inmiddels genoegzaam bekend. Via de kop ‘Meerderheid is voor Europese Grondwet’ probeerde de krant het referendum te beinvloeden. In feite was 37% in de enquete voor de grondwet, een percentage dat heel dicht bij de uiteindeleijke 38,5% ligt. Prima enquete-werk dus! Maar bij Lux et Libertas namen ze hier geen genoegen mee. Dus werd de enquete net zolang overgedaan tot er een voor-percentage van 51 werd bereikt (‘meerderheid!’) waarbij mensen over de streep werden getrokken doordat ze voor het uitbrengen van hun mening ‘aanvullende informatie’ kregen van Folkert Jensma cs. Schoorvoetend heeft Jensma nadien toegegeven dat de enquete niet helemaal deugde, maar de volle verantwoordelijkheid voor dit lezersbedrog, nee, daarvoor is hij altijd blijven weglopen.
Deze illustere episode uit de geschiedenis van NRC Handelsblad komt thans weer in volle glorie naar voren nu blijkt dat de PvdA op net zo’n grove wijze bereid is bedrog te plegen om de burger Europa door de strot te duwen.
Nadat de partij in het verkiezingsprogramma open en bloot een referendum had beloofd en nadat ook fractieleider J. Tichelaar (wat heeft die in korte tijd een operettefiguur van zichzelf weten te maken!) zijn kiezer bij herhaling een referendum had toegezegd wandelt de PvdA op het moment supreme zonder blikken of blozen de andere kant op. Dus eerst worden (anti-Europese) kiezers binnengehaald met een belofte en vervolgens worden deze keihard verraden. Dat gaat ver. Het is de perfecte ‘politieke vertaling’ van het journalistieke bedrog door NRC Handelsblad: de lezer op basis van vermeende autoriteit en objectiviteit met feiten confronteren die achteraf geconstrueerd blijken te zijn. Ook de Staat zelf heeft de burger trouwens bedrogen op het Grondwet-dossier. Weten we dat nog, dat het vorige kabinet als reactie op het ‘Nee’ een groot Euro-onderzoek opstartte onder ‘het volk’ maar de resultaten daarvan schielijk ‘herriep’ toen bleek dat er onverhoopt ’te veel tegenstanders van de Grondwet’ deelnamen?
Wat is het toch met dat Europa dat zowel de ‘meest gezaghebbende krant’ van Nederland als de ‘meest correcte’ politieke partij alsook het kabinet zelve zich bereid tonen tot onvervalst bedrog? Een conclusie kunnen we in elk geval trekken: blijkbaar is het belang van het laten doordenderen van de Euro-federalistische trein dermate allesoverheersend, dat zaken als eerlijke journalistiek en politieke betrouwbaarheid geen rol meer spelen. Is alleen deze constatering al niet een bewijs voor de intrinsieke slechtheid van het Europa-beest? Het zal best ooit allemaal met de beste bedoelingen zijn begonnen daar in Brussel en Straatsburg met mannen als Monnet en Schuman, maar op een gegeven moment is het uit de klauwen gelopen zodat we nu moeten uitschreeuwen: we have created a monster! En dat is precies het probleem: het monster heeft ons in de greep. Het monster wordt gevoerd door schimmige autocratische en zelfs totalitaire krachten die we niet eens kennen maar die vermoedelijk in de VS huizen. De VS (of althans de krachten achter de VS die streven naar de wereldheerschappij) willen een verenigd Europa omdat ze dat dan als geheel kunnen inlijven in hun hemisphere op deze wereld. Binnen dergelijke mega-krachtenvelden is geen plaats meer voor een referendumpje in Nederland of zelfs een eigen Nederlandse lijn. Zowel de PvdA als NRC Handelsblad zien dit en leveren zich als slachtvee uit aan dit monster, aan deze ‘hogere belangen’. Dat zou een eerlijke politieke keuze kunnen zijn: we doen Nederland in de uitverkoop en geven onze soevereiniteit op. Maar om die keuze in openheid te maken zijn beide instituties te laf. En dus nemen ze hun toevlucht tot list en bedrog om het volk de illusie te geven dat ze mogen meedoen, dat het zo’n vaart allemaal niet loopt, dat de ‘nieuwe grondwet’ toch echt heel anders is dan de ‘oude’, dat ons eigen parlement van alles mag blijven beslissen en bedisselen etc etc. Allemaal bullshit. Allemaal bedrog.
Deze constatering leidt dan tot de slotvraag: komen NRC en PvdA (en de regering) hiermee zomaar weg? Als ze er al mee wegkomen, dan zeker niet zomaar. Voor de PvdA die toch al in staat van ontbinding verkeert zal dit verraad de doodssteek zijn. NRC kan nog een lange tijd vooruit als Euro-Pravda, overeind gehouden met geld uit Den Haag en Brussel. Of er dan ook lezers zijn doet niet meer ter zake. Blijft over: de regering. Het antwoord: revolutie.

 • By frans, 26 september, 2007 @ 8:05

  Mischa,

  ‘Het monster wordt gevoerd door schimmige autocratische en zelfs totalitaire krachten die we niet eens kennen’ is jammer genoeg niet onderbouwd, verder goed stukkie.
  Blijft over de vraag: Hoe stoppen we deze voortdenderende TGV?

 • By Jan Bouma, 26 september, 2007 @ 15:18

  @micha
  Je overtreft met deze analyse, intellectueel gezien, misschien de kwaardaardige opzet van NRC Handelsblad; zo slim en doortrapt zijn ze niet om het “Europese drama” in jouw megapolitieke context te plaatsen. (Ja, verwijt mij maar onnozelheid….) Feit is wel dat ik op pg. 32, vervolgens op pg. 184 t/m 187 genadeloos analyseer Bas Heines column d.d. 4 juni 2005 en die getiteld was: “de gewone man”. Hij deed dat dus drie dagen na de “desastreus” verlopen verkiezingsuitslag waarbij 63% zich “tegen” de Europese grondwet verklaarde, overigens in navolging van Frankrijk. In feite was dit percentage natuurlijk veel hoger omdat de thuisblijvers niet in de verkiezingsuitslag verdisconteerd waren. In Engeland durft het men zelfs niet aan om er een referendum over uit te schrijven. Bas Heine schampert in die column op het “domme volk” dat “verkeerd” gestemd zou hebben. In mijn analyse kom ik echter tot de werkelijke redenen waarom Nederland en Frankrijk er niets inzagen. Je poneert (ik dus!) maar je hoort geen inhoudelijke tegenspraak waarom ik ongelijk heb. Ook op grond van het http://www.21minuten.nl onderzoek (ook vervalst wat de echte representativiteit betreft!) zou overigens die afwijzing van de Nederlanders te verwachten zijn geweest. Lees het na in mijn boek dat je uitgever, de KNAW, de WRR idem de premier, etc. hebben, maar te dom of te opportunistisch zijn om het te begrijpen…; of ik schreef het, ook voor hen allemaal wat te sarcastisch op! Sorry! Groet! JB
  PS: die column van Heine kunt u dus nalezen via het archief van NRC Handelsblad en voor mijn commentaar; tja… dan zult u toch mijn boek moeten bestellen! Godsammekrake!

 • By Kolja, 27 september, 2007 @ 11:36

  Illumunati aan de macht; het volk zal gechipt worden

  Alles is voorgekookt door de Bilderbergers in Istanbul dit jaar. Uiteindelijk is in het Lauswolt, ja een Bilderberg hotel en niet geheel toevallig, besloten om geen referendum te houden.

  Zo worden binnenkort alle kinderen in een electronisch dossier opgeslagen, veranderd het biometrisch paspoort uiteindelijk in een chip in de rechterhand. Mondex, ontwikkeld door Motorola. Het staat al in de openbaringen, uiteindelijk kan niemand meer kopen of verkopen zonder een teken op zijn voorhoofd of in zijn rechterhand.

  Uiteindelijk worden we slaaf van de elite! Tenzij we allen snel wakker worden…

 • By Jan Bouma, 27 september, 2007 @ 12:15

  @Kolja
  Zo snel als u dat veronderstelt laat ik de individuele mens dat lot niet ondergaan. Als het aan mij ligt tenminste. Dat betekent wel dat “de politieke macht” gedepolitiseerd en geabstraheerd moet worden en ook die van multinationals als Microsoft, en niet die van het volk! Zie de samenvatting op mijn website onder ‘Extraatje’. Saillant detail: ik had gemerkt dat Microsoft zogenaamde “fouten” in hun XP-besturingssysteem “corrigeert” door, terwijl ze bezig zijn in uw computer tijdens hun “updates”, dat zij dan hun zoekpagina MSN erop te zetten en die van Google eraf te gooien. Nu kon ik die “fout” herstellen door de Google-zoekpagina weer terug te zetten maar volgende keer installeert Microsoft een programmaatje waardoor dat niet meer kan. Anders gezegd: “U laat de Big Brothers van deze wereld binnen; als inbrekers en bandieten gaan ze dan HUN verhaal u opleggen.” Google zou overigens niet anders handelen als zij de kans krijgt; en elk eenander, die de kans krijgt, zal dat ook doen! Ergo: regeringen en multinationals (de macht) gedragen zich als inbrekers die het volk willen beheersen. (u kunt mijn website aanklikken via mijn naam).
  groet! JB

 • By Jan Bouma, 29 september, 2007 @ 21:11

  @micha
  NRC houdt wel van ’n geintje.. ze zijn met de krant van vandaag, zaterdag 29 september 2007 zo vooruitstrevend dat ze op de VOORPAGINA hebben vermeld:

  WOENSDAG 31 OKTOBER & DONDERDAG 1 NOVEMBER 2007 !!!!!!!!

  Met de overige katernen is niets aan de hand….. gewoon 29/30 sept. 2007
  vraag:
  “.zouwe ze alleen voor mij een speciale “vooruitstrevende oplage” hebben laten drukken????? Ik zweer jullie, kijk maar; en ik bewaar dit fenomeen van vooruitstrevendheid met de overige katernen… Ik kan er godverdomme een extra gebouw op m’n complex voor gaan bijbouwen om al hun bijzonderheden, als in pakhuizen… in op te slaan…. JB

 • By Reaguurder, 30 september, 2007 @ 18:56

  Wie wil lachen moet dit lezen:

  http://blogger.xs4all.nl/pgv123/

Other Links to this Post

WordPress Themes