NRC Ombudsman feliciteert Merel Roze reeds nu!

merel.jpgDeze week werden de langverwachte nominaties bekend voor de fel omstreden BOB-awards voor de ‘beste’ Nederlandse weblogs. De blog van Merel Roze behoort tot de genomineerden. Merel, gefeliciteerd! Uw ombudsman stelt zich naar aanleiding van dit glorieuze feit opnieuw de vraag: wat is het rond deze Merel Roze dat de oude media-lobby haar zo op het gouden schild hijst? Met bijna medelijwekkend fanatisme wordt deze Roze maar gepushed en geplugd…. Uw ombudsman zou uw ombudsman niet zijn als hij hiervoor geen sluitende verklaring kon geven. Feit: het weblog van Merel Roze vermijdt alles wat ook maar enige inhoud heeft of ook maar in de verste verte interessant zou kunnen zijn. In wat lijkt op een bewuste persiflage op journalistiek en zelfs op ‘inhoud’ gaat het hele blog uitsluitend over niets of over zichzelf, maar dat blijft dan niets. Hoe zielig is het dat de nominatie van het Merel-blog een teletekst-bericht opleverde op AT 5 en dat Merel dan een screenshot maakt van die teletekstpagina en die vervolgens weer op haar blog plakt? Het doet eeen beetje denken, die blog van Merel, aan de beweging van de minimalisten in de kunst, die hadden ook schijt aan elke vorm van inhoud en kwaliteit, maar het verschil is denk ik wel…

… dat die minimalisten er nog diepere gedachten bij hadden terwijl die Merel een groot stuk gebakken inhoudsloze lucht is die bovendien niets eens kan schrijven… Maar waarom wordt ze dan steeds genomineerd? Juist: precies omdat ze met haar blog de mening van de oude media bevestigt dat internet niets is, niets voorstelt en ook nooit iets zal worden! Wat een paradox! De oude media zijn zo bang voor internet (en terecht, as we speak worden ze compleet weggevaagd) dat ze uitsluitend hun eigen weblogs (zoals die van NRC-correspondent Thomas Erdbrink en het Volkskrantblog) kunnen nomineren of weblogs zoals die van Roze die in feite niets anders beogen dan internet belachelijk maken en in diskrediet brengen… Heel veel bezoekers trekt dat Merel-blog allang niet meer. Ach, wat is het toch allemaal doorzichting en zielig… Maar evengoed gefeliciteerd, Merel Roze!

 • By 4eyes, 28 oktober, 2007 @ 9:36

  luister kat, dit ga je nooit begrijpen. merel roze schrijft een vrouwen blog. kerels snappen dat soort teksten niet. ik vind ze wel cool juist!

 • By fritzie, 29 oktober, 2007 @ 9:54

  Maar er is meer aan de hand.

  zo zijn er ook blogs die zogenaamd voor de vrijheid van meningsuiting staan maar stiekum kritische reacties wegmoffelen.
  Bij geenstijl wordt dat keurig “Weggejorist” genoemd en als zodanig vermeld. Een ongekend zwakte natuurlijk, maar goed het zij zo.
  Bij de andere sites wordt dat dus stiekum gedaan:
  Sargasso.nl
  De SP-sites van Anja Meulenbelt ( men wordt daar “gemeulenbelt”) en opkomend voor de zwakkere in de samenleving Krista “total” van Velzen
  Ebru umar’s website
  Frontaal Naakt voor al uw ongesluierde opinies ( niet dus)
  Hoeiboei. web-log.nl ( Theo was onze beste vriend en van ’t Reve ook)

  Dus kijk niet alleen naar de inhoud van de artikels, maar ook naar wat er mogelijk is aan reacties ( kwalitatieve inhoud, diversiteit) en wanneer een moderator ingrijpt en hoe dat afgehandeld wordt.

  eens kijken hoe Mereltje gebekt is.

 • By Yossarian, 5 november, 2007 @ 14:06

  Hehe!, eindelijk eens iemand die het met me eens is!

  Ter aanvulling twee logjes van mijn hand over Merel Roze:

  http://yossarian.web-log.nl/yossarian/2007/10/woonsdag_gehakt_1.html

  http://yossarian.web-log.nl/yossarian/2007/10/donderdag_diere_1.html

Other Links to this Post

WordPress Themes