Hooghiemstra en Mabel: vriendinnen of niet?

Mabel Wisse SmitDie Daniela toch! Staat er vandaag in De Volkskrant dat zij ’tot de ontknoping van de affaire (Bruinsma) een van de beste vriendinnen van Mabel was’. Nu niet meer dan? Lekkere solidaire vriendin, die Daniela. Ze bleek tot in details op de hoogte van de neukpartijen van Mabeltje met Klaas (en deed daar waarschijnlijk zelf ook aan mee; ze ging in haar studententijd immers ook met Mabel ‘op mannenjacht’ in Parijs), maar toen de affaire openbaar werd was ze opeens geen vriendin meer? En wat zei Daniela in HP/de Tijd van 17 oktober 2003? “De laatste jaren heb ik Mabel een paar keer gezien. Maar van de kwestie Bruinsma weet ik niets.” Die hele Hooghiemstra hangt van leugens aan elkaar. In dat verband is het onbegrijpelijk dat ze is weggegaan bij NRC. Want iemand die de leugen tot dermate gigantische proporties kan opblazen zou toch een erefunctie verdienen bij Lux et Libertas! Daniela was bovendien ook dikke mik met Petraatje ‘Laurentien’ Brinkhorst en Annette Sekreve. Zou ze met deze dames hebben gebroken net als met mafiameisje Mabel? Of braken deze dames met haar en Mabel ook en is Hooghiemstra bezig haar gram te halen? We zullen Daniela binnenkort eens bellen!

Leuke posting trouwens van Dirk Wolthekker over Daniela op het Nextlog:

Dirk Wolthekker zegt:

donderdag 13 april 2006, 23:34 uur

Nergens in het stuk over de adel was terug te vinden dat een van de auteurs van de geciteerde boeken, Daniela Hooghiemstra, oud-redacteur van NRC Handelsblad is en naar het schijnt over goede connecties aan het Hof beschikt. Hoezo trouwens? Zet dat er nu gewoon bij, want morgen komt querulant Micha Kat weer met een bezopen stuk over de journalistieke integriteit van de krant en staat ons en mijn lijfblad weer te kakken. Tja…..en verder…….ik begrijp wel waarom de leeftijden van de geïnterviewden niet in het stuk werden vermeld, behalve dat er één in ‘een bescheiden seniorenflat’ woont. Kom op jongens, een kletsstuk met een dergelijke oubollige toon past helemaal niet in een krant die primair is gericht op ‘jong en hip’………of is die krant soms heimelijk ook bedoeld als testcase om uit te proberen of 45+ers haar ook leuk vinden………? Na een maand is dat inmiddels wel duidelijk: wij vinden haar leuk…….maar niet elke dag!

Blijkt NRC ook nog eens te verzwijgen dat Daniela oud-redacteur is van de krant! Ze raken zo verstrikt in hun eigen leugens daar bij NRC dat ze van gekkigheid niet meer weten wat ze moeten doen. En wat Wolthekker zegt over de ‘querlulant Micha Kat’? Hij verzwijgt dat hij zelf ook medewerker is van NRC!

 • By F.W. Voigt, 14 april, 2006 @ 11:06

  Wolthekker: “Zet dat er nu gewoon bij, want morgen komt querulant Micha Kat weer met een bezopen stuk over de journalistieke integriteit van de krant en staat ons en mijn lijfblad weer te kakken.”

  Hoe kan het toch dat zo’n Wolthekker nou nog steeds niet doorheeft dat er alleen ‘een querulant Micha Kat’ bestaat die de krant ‘wéér te kakken’ kan zetten omdát dit soort integriteitsproblemen structureel zijn bij NRC?

  Wanneer valt het kwartje bij Wolthekker?

 • By F.W. Voigt, 14 april, 2006 @ 11:30

  NRCOmbudsman: “Staat er vandaag in De Volkskrant dat zij ‘tot de ontknoping van de affaire (Bruinsma) een van de beste vriendinnen van Mabel was’. Nu niet meer dan? Lekkere solidaire vriendin, die Daniela. Ze bleek tot in details op de hoogte van de neukpartijen van Mabeltje met Klaas (en deed daar waarschijnlijk zelf ook aan mee; ze ging in haar studententijd immers ook met Mabel ‘op mannenjacht’ in Parijs), maar toen de affaire openbaar werd was ze opeens geen vriendin meer?”

  Ik denk dat de hooggevierde NRC Ombudsman hier iets over het hoofd ziet. Het lijkt me niet dat ze opeens geen vriendin meer was toen de affaire openbaar werd, maar ze om een andere reden geen vriendin meer is – Mabel zal zich nu wel in machtigere kringen willen begeven – en nu alsnog de boel op straat gooit. Dat ze zichzelf daarmee als moedwillige leugenaar ontmaskert deert haar blijkbaar niet.

 • By F.W. Voigt, 14 april, 2006 @ 11:48

  Trouwens, de NRC Ombudsman verwees naar een wat oudere bijdrage van zijn hand:

  “Uit een stukje in HP/de Tijd onder de kop ‘Vriendin van Mabel’ blijkt voorts dat mevrouw Daniëla Hooghiemstra, u weet wel, die mooie ex-verslaggeefster die namens NRC samen met Dorine Hermans mocht afrekenen met Edwin de Roy van Zuijdewijn, samen met Mabel rondhing in lobbies van dure hotels in Londen en Parijs op jacht naar rijke mannen. Eerder meldde uw Ombudsman al (zie het L et L-lexicon) dat zij bevriend was met Petra Brinkhorst en Anette Sekreve en deze dames ontvangt op soireetjes bij haar thuis. Dit alles komt nu weer boven tafel omdat NRC zo stompzinnig was haar een groot stuk op de opiniepagina te laten schrijven over Mabelgate. Hoe makkelijk kan NRC het zijn tegenstanders maken? Hoe partijdiger en meer vooringenomen de journalist, hoe eerder hij of zij bij NRC op een dossier wordt gezet!”

  Dit is toch niet te geloven? Wie stuurt NRC Handelsblad naar De Roy van Zuydewijn? Een vriendin van Petra (Laurentien), Annette en Mabel – een vriendin die bereid was in een weekblad te liegen om maar vriendin te kunnen blijven.

  Dit betekent eigenlijk dat álle berichtgeving van NRC redacteur Hooghiemstra over alles wat maar raakt aan haar persoonlijk leven onbetrouwbaar is. En als dank daarvoor wordt haar boekje over adel door NRC Next geplugd – en omdat ze geen vriendin als vriendin gedumpt ging ze voor dat boekje bejaardentehuizen langs om mensen die nog nooit gewerkt hebben uit te laten leggen dat de Oranjes zo ordinair geworden zijn……

 • By F.W. Voigt, 15 april, 2006 @ 22:35

  Sylvain Ephimenco in ‘Trouw’:

  “En dan […] lees je deze kop: ’Over Mabel en Bruinsma moest je zwijgen’ (de Volkskrant, gisteren) En ondanks je vermoeide ergernis word je toch nieuwsgierig: wie moest nou zwijgen over de gelogen non-relatie van de prinses en de moordenaar?

  Een journaliste! Dezelfde Daniela Hooghiemstra, vriendin van Mabel, die nu een boekje over het gangsterliefje opendoet. Diezelfde journaliste, toen in dienst van NRC Handelsblad, liet zich dus gedwee het zwijgen opleggen. Daar helpt geen slijpsteen voor de geest tegen. Wat zij wist, ’contact met Bruinsma was niet oppervlakkig’, schreef ze niet op. Ze loog dus per omissie. Nee, nog erger: ze zou in 2003 tegen HP/De Tijd hebben gezegd niets van een relatie tussen Mabel en Bruinsma te weten. Liegen en ook bedriegen want Daniela Hooghiemstra schreef ook in haar krant een mistig opiniërend stuk over de Oranjes en Mabel (’Oranjes zijn onthand in de ’gewone’ wereld’) zonder te melden wat ze werkelijk wist. Botsende belangen die in journalistieke overweging genomen moesten worden? Bescherming van je privé-leven en dat van je koninklijke vriendin? Maar dan moet je met je tengels van het onderwerp afblijven en over kunst of sport gaan schrijven. Het zijn niet alleen sommige Oranjes die niet deugen. Maar ook de zwijgende krabbelaars die eromheen cirkelen.”

  Bron: http://www.trouw.nl/deverdieping/dossiers/article283754.ece/Ephimenco / De Liegende prinses, en de zwijgende journaliste

 • By micha kat, 16 april, 2006 @ 8:31

  Dank, Voigt, voor die fraaie link naar Ephimenco! De man staat niet voor niets in de top-10 van de meest invloedrijke journalisten van Nederland van NRCOmbudsman! Daar staat de ‘zwijgende krabbelaar’ Hooghiemstra niet. Trouwens, om het nog erger te maken: Hooghiemstra is getrouwd met een hoge voorlichter van Justitie en is ook langs die weg nog eens ‘gebiased’ haar werk als journaliste eerlijk en objectief uit te voeren.

 • By Ton Biesemaat, 16 april, 2006 @ 11:06

  Om nu Ephimenco een journalist te noemen gaat me wat ver. De man strooit met meningen. Ergo een columnist. Het is hard roepen van horen zeggen. Een journalist strooit met zelf onderzochte, onweerlegbare feiten. Maar okay, dan is er bijna geen journalist in Nederland te vinden want de meesten lopen braaf aan de hand die hen ook voedt. Pecunia non olet en de polder wil bedrogen worden.

 • By Beatrix, 19 september, 2007 @ 17:28

  Nau, laat ons zeggen dat ik het onterecht gekroonde hoofd (met pruik) reageer op Minister Balkenende, dat ik Beatrix van lippe-Biesterfeld, een hoegenaamd, geen en
  zeker noch een oranje-telg ben, de vader van mijn grootmoeder zaliger, was niemand minder dan Mr de Ranits.
  Na mijn troonsafstand gedaan te hebben, zal mijn oudste zoon, genaamd prins pils-de-zuyper-van klotenberg, éénerzijds, anderzijds: zijn echtegenote, genaamd en laag geboren Maxima zorg-getta-of getta-ni, de muerte-sin dinero.

  De troon bestijgen en alles krijgen.

  In de gratie *gods*
  by Queen Beatrix of the Netherlands.

Other Links to this Post

WordPress Themes