Nijenhuis en Donker inderdaad de moedigsten

Nijenhuis.jpgUw ombudsman had het al voorspeld: Hans Next Nijenhuis en Birgit Donker zijn vanaf nu officieel de moedigste hoofdredacteuren van Nederland! Ja lieve lezers, er is een hoop moed voor nodig de lezer jaar in jaar uit te bedriegen en voor te liegen zoals recent weer in het geval van Joep Dohmen die op 8 november voor de Raad voor de Journalistiek staat wegens zijn demoniseringslijst van ‘foute’ websites. Uw ombudsman heeft een pleidooi klaarliggen…. nou ja, laten we eens kijken of Donker en Nijenhuis zo moedig zijn om op 8 november naar de Raad te komen om te zien hoe hun eigen Chef Demonisering zich staande weet te houden. Ja mensen, wat een lef ook van NRC Handelsblad om Next in de markt te zetten maar dan weer niet gratis zoals Metro, Spits, Dag en De Pers: dergelijk hybride vluchtgedrag verdient zeker een prijs! Het is geinig om het juryrapport te lezen dat bol staat van de stompzinnige cliches zoals dat Next ‘een eigenzinnige smoel’ heeft gekregen. In elk geval zijn Nijenhuis en Donker stukken moediger dan bijvoorbeeld de hoofdredacteur van De Pers, natuurlijk: zij moesten de weerstanden overwinnen bij de ‘oude sjieke moeder’ NRC Handelsblad terwijl zo’n De Pers gewoon frank en vrij kan beginnen… eitje! Helaas heeft de komst van Next…

… wel geleid tot een dramatische oplagedaling bij NRC Handelsblad, maar daarover zwijgt iedereen natuurlijk in alle toonaarden. Ook zijn Donker en Nijenhuis oneindig veel moediger dan de hoofdredactie van Geenstijl, ja, internet is nu eenmaal hot en booming, logisch dat je dan een succes wordt, eitje, nee: binnen de oude papieren media iets nieuws beginnen: dat is pas lef! Kortom: steek die 10.000 Euro maar lekker in jullie Euro-reten, Nijenhuis en Donker!

 • By nrc weg ermee, 30 oktober, 2007 @ 2:59

  Het NRC demoniseert RUSTIG verder. Lees en huiver!

  http://blogger.xs4all.nl/pgv123/archive/2007/10/29/310941.aspx

 • By Ex falso sequitur quod libet, 6 januari, 2008 @ 13:10

  Het uitroeien van poolse intellectuelen zal in de tweede wereldoorlog vast niet door het collaborerende journaille zijn verslagen. Met het wisselen van de macht wordt het postuum een schandaal.

  Als anno nu systematisch wetenschappers worden vermoord op basis van nationaliteit en gezindheid mag je toch verwachten dat onze Moedigste Eindredacteur hier aandacht aan zal besteden.

  http://www.presstv.ir/detail.aspx?id=34398&sectionid=351020201

  NSB Handelsblad collaboreert, zoals verwacht, er lustig op los door de kaken stijf op elkaar te houden.

  Ooit gaat het scheerapparaat uit het vet, mevrouw Donker!

Other Links to this Post

WordPress Themes