Zware verdenking: NRC falsificeert lezersbrieven

corvanderlaak.jpgMax W. Blumenfieber. Een opvallende naam. Deze afwisselend in Londen en Amsterdam woonachtige drs. schreef in de krant van dit weekeind een opvallende ‘debunkingsbrief’ over de GPD-affaire. De laatste alinea van drs. Max luidt aldus: ‘men moet ermee kunnen leven dat onbeveiligd informeren zowel als onbeveiligd vrijen eigen verantwoordelijkheden en gevaren met zich meebrengen’. Niet helemaal te volgen, die Max. Hoezo ‘onbeveiligd informeren?’ Er waren toch juist inlogcodes ter beveiliging die werden ‘verraden’ door een ‘spion’ van de Staat binnen de GPD die nu is ontslagen? Wel duidelijk is dat Max er geen enkel probleem mee heeft dat de twee ex-journalisten voor minister Donner in de computers zaten te snuffelen van hun voormalige collega’s. Een andere brievenschrijver van wie het epistel is uitverkoren dit weekeind de rubriek ‘de lezer schrijft’ te vullen, Michiel Geldof, zit trouwens ook helemaal nergens mee. Opvallende keuzes van Lux et Libertas, deze twee debunkings-brieven. Maar wie zijn de schrijvers? Wie is bijvoorbeeld drs. Max W. Blumenfieber? Bestaat die wel?

Vanuit Google is het ergste te vrezen. Max W. Blumenfieber heeft geen enkele ‘voeting in de realiteit’ zoals dat heet behalve de posting van dit weekeind in NRC en -heel opvallend- twee andere ingezonden postings, een op de site van De Telegraaf (22 oktober) en een op de site van Fem Business (14 september). Verder bestaat Max W. Blumenfieber niet op het www. Volstrekt ondenkbaar voor een drs. die in Londen en Amsterdam woont en de indruk wekt een carrierist te zijn! De chronologische concentratie van zijn drie postings -allen binnen een periode van krap twee maanden- duiden sterk op een gefingeerd persoon die onder pseundoniem zijn mening geeft. Extra alarmerend daarbij is natuurlijk dat zijn mening in de GPD-kwestie 100% overeenstemt met de mening van de krant en de hoofdredactie die niets liever willen dan de GPD-zaak bagatelliseren. Daar komt dan nog eens bij dat “Max Blumenfieber” (dus zonder ‘W’ in de naam) op het www. uberhaupt niet blijkt te bestaan! NRC Handelsblad moet ASAP duidelijkheid bieden over de identiteit van Max W. Blumenfieber.

En die andere inzender die de hele GDP-zaak maar opgewarmde prak vindt? Is daar meer over te vertellen? Jazeker. Geldof is -uiteraard- een persvoorlichter, van het CVZ (College van Zorgverzekeraars) ditmaal. Als zodanig is hij een relatie van de krant en waarschijnlijk gevraagd deze reactie te schrijven. Een walmende, stinkende verdenking rijst op uit de kolommen van Lux et Libertas: twee zogenaamd ‘spontane lezersbrieven’ waarvan er een door de redactie zelf is geschreven en ondertekend door ‘Max W. Blumenfieber’ (wat zullen ze gelachen hebben!) en de ander op uitnodiging is geschreven door een bevriende relatie van de krant. Dat laatste hebben we overigens al vaker gezien bij NRC Handelsblad.

 • By willemzwijgtnietmeer, 12 november, 2007 @ 10:54

  @ Unit C-5

  Kleine correctie. De eigen inlogcodes werden geblokkeerd toen de twee betrokken voorlichters overstapten van de GPD naar het ministerie. Een oud-collega van de GPD heeft toen nieuwe inlogcodes doorgegeven.

  Zie ook;

  http://www.nu.nl/news/1307541/10/rss/GPD'er_neemt_ontslag_vanwege_computercode.html

 • By fritzie, 12 november, 2007 @ 11:08

  Max W. Blumenfieber …
  te zien op:
  Helaas weggejorist, maar volgens google:
  “FEM Business – Corporate – Reed Elsevier en Wolters Kluwer weer…Max W. Blumenfieber | 14-09-2007. Eindelijk worden deze twee sterk verwante uitgevers … Drs Max W.Blumenfieber, London/Amsterdam. Plaats een reactie > …
  prod.fem.b002.componence.com/fembusiness/content/nieuws/62335/article.html – Gelijkwaardige pagina’s

  En:
  ‘Groenink moet bonus met werknemers delen’ – telegraaf.nl [Binnenland]Drs Max W. Blumenfieber, London/Amsterdam, ma 22/10, 12:13 Δ Ik heb een klacht over deze reactie. Juist mensen als Rijkman Groenink roepen vaak het hards …
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/73482921/_Werknemers_moeten_delen_in_geld_Groenink_.html – 109k – In cache – Gelijkwaardige pagina’s

  Op maar dan enkel via de Cache van Google:
  Zoiets als: Het lijkt me uitstekend idee om alle emolumenten bij gedwongen vertrek door ouwe jongens krentebrood commissarissen aan een directeur worden meegegeven.. uit te keren aan de werknemers.

 • By Georg Psolomew Flowerfever MB, 17 november, 2007 @ 16:25

  Is er iemand zo dom te denken dat ‘Blumenfieber’ een bestaande naam KAN zijn? AIVD-types en sommig krantenvolk blijkbaar wel… o, die slijpsteen toch. En dan de beschermers der natie onder leiding van Drankneus Donner; ik kan weer rustig slapen vannacht.

Other Links to this Post

WordPress Themes