Nina wapperde bij P & W met leeg papiertje

ohhhnina.jpgNina Brink heeft de redactie van Pauw & Witteman zodanig onder druk gezet, dat journalist Eric Smit, namens Quote de auteur van het gewraakte ‘Ohhh Nina-stuk” waarin sprake is van ondermeer SM-praktijken zijdens Brink, niet aan tafel mocht zitten en zelfs niet mocht ‘inbellen’. Dat zegt Smit tegen uw ombudsman. Smit: “Ik had graag zelf direct commentaar gegeven, maar er lagen afspraken met Brink dat ik niet toegelaten mocht worden in de uitzending. Dat is mij door de redactie zelf verteld.” Iedereen die de uitzending heeft gezien (waaronder ook uw ombudsman) spreekt van een ‘wanvertoning zonder weerga’ waarin de VARA-socialisten de omstreden zakenvrouw alle podium boden haar straatje schoon te vegen zonder dus bang te hoeven zijn voor weerwoord. Logisch dat Brink geen weerwoord wilde, want Smit had compleet de vloer met haar aangeveegd om de opmerkelijke wijze waarop Brink zich heeft ontdaan van haar voormalige president-commissaris Mickey Schulhof, het werkelijke onderwerp van zijn omstreden verhaal. Schulhof kreeg destijds een schadevergoeding van Sandoz (eigenaar van WOL voor de beursgang) van 130 miljoen Euro, de hoogste uit de geschiedenis van het Nederlands burgerlijk recht.

Dankzij ‘collaborateurs’ Pauw en Witteman kon Nina nu met al haar bekende pathetiek voor de camera’s met een papier slingeren waarop de overeenkomst van een ‘rectificatie’ zou staan. Eric Smit: “Het was een leeg papiertje. De hoofdredacteur van Quote, Sjoed van Stokkum, heeft mij gezegd dat er niets is getekend. Ook hij is niet om wederhoor gevraagd door Pauw & Witteman. Voor het SM-karakter van de seksuele relatie die Brink onderhield met Schulhof en die als zodanig niet ter discussie staat heb ik vier verschillende bronnen.” De beroering omtrent de vermeende rectificatie door Quote komt op een heikel moment nu Smit juist zijn baan heeft opgezegd bij dagblad De Pers om zich te wijden aan een boek over Nina Brink.

 • By M.K. Pieterse, 19 januari, 2008 @ 8:58

  Hoe vergaat het Philip Thijm? Alweer aan het werk bij het volgende A-merk?

 • By wat me opvalt, 23 januari, 2008 @ 18:04

  Wat me opvalt is dat vooral foute en mislukte figuren uit het nederlands bedrijfsleven alle aandacht krijgen bij Pauw en Witteman. Normale ondernemers zul je er niet zien.

 • By Jeroen, 25 januari, 2008 @ 15:47

  @Wat me opvalt: Weijers (Akzo) zat laatst bij P&W. Wat is er fout en/of mislukt aan Weijers?

 • By Bas, 25 januari, 2008 @ 23:06

  Paul en Witteman is gewoon een aanfluiting als je het met Barend en van Dorp vergelijkt, daar was de sfeer toch meer open en vriendelijker. Alleen die Jan Mulder die was vervelend, zelfs bij de Postbank zijn ze er nu achter……

Other Links to this Post

WordPress Themes