NRC nu reeds in de fout in pillen-procedure

steketee.jpg“Hij mag alles schrijven, maar hiermee passeert hij een grens. Als hij de Mengele-passage en die oproep eruit had gehaald, was er niet zoveel aan de hand geweest.” Dat zei Lux et Libertas-adjunct Hans Steketee in dagblad De Pers over de naderende confrontatie in rechte tussen NRC en hun ombudsman. Het viel te verwachten dat NRC een poging doet de ernst van de teksten die ze willen bestrijden te overdrijven om daarmee de auteur van die teksten in een extra kwaad daglicht te stellen. Het is de bekende drogreden van het weerleggen van niet-geuite argumenten. De vergelijking met Joseph Mengele is namelijk al van tafel en geen onderwerp meer van de procedure. Dat blijkt uit dit stuk dat uw ombudsman op 13 december 2007 op deze website plaatste, maar ook uit de tweede sommatie van Wim Kohler waarin zijn advocate stelt: “In het artikel heeft u de vergelijking van de heer Kohler met de persoon Mengele gewijzigd in die met Jack Kevorkian. In de context van uw artikel blijft ook deze vergelijking beledigend.” Ter tafel voor de rechter ligt dus de vergelijking met Kevorkian, niet die met Mengele.

Maar de achterliggende vraag waar het in deze zaak werkelijk om draait is natuurlijk: in welke termen mag een journalist die zijn lezers willen en wetens in dodelijk gevaar brengt en zich laat misbruiken als spreekbuis van de pillen-mafia worden beschreven? Een van de troeven die uw ombudsman in handen heeft is namelijk bewijs dat Kohler reeds toen hij het artikel schreef op de hoogte had kunnen en moeten zijn van de fatale bijwerkingen van Rimonabant maar deze bijwerkingen voor zijn lezers heeft verzwegen.

  • By Meneer, 22 januari, 2008 @ 14:29

    Naast de pillen-leugenaars zitter er ook andere leugenaars uit hun nekharen te zwetsen. Lees dit eens meneer Kat, ook in dit geval zou u uw tanden eens kunnen inzetten op het geval hieronder!

    http://blogger.xs4all.nl/pgv123/archive/2008/01/20/343692.aspx

  • By Meneer, 22 januari, 2008 @ 19:09

    Kortgeleden nog een uitzending gezien van Doctor G, Lijkschouwer. Hierin werd de dood van een jonge vrouw beschreven en waarvan men de oorzaak niet kende. De lijkschouwer ging op onderzoek uit, maar kon niets bijzonders vaststellen, totdat…een onderzoek in de buikholte van de vrouw iets merkwaardigs aan het licht bracht. Een deel van de dikke darm was ter plekke afgestorven en daardoor liep het slachtoffer een fatale bloedvergiftiging op. Natuurlijk wilde men weten hoe het kwam dat dit deel was afgestorven. Na onderzoek bleek dat de jonge vrouw anticonceptiepillen slikte, zoals zovelen honderdduizenden vrouwen in de VS al doen. Toen merkte Doctor.G iets bijzonders op: de dood van de jonge vrouw is veroorzaakt door het gebruik van de anticonceptie pil. Door deze pil stierf een deel van de dikke darm af waardoor er een fatale bloedvergiftiging optrad. Deze bijwerking van DE PIL is jarenlang en systematisch door de pillenmaffia onder de pet gehouden. Onze vrouwen zijn al tientallen jaren door de farma maffia dom gehouden. Deze lui liepen gewoon over lijken om hun winsten veilig te stellen.

    Dus heer Kat. Zet uw tanden maar in deze maffiosie rotzooi! Hak die boom maar om!

Other Links to this Post

WordPress Themes