NRC: probiotica-slachtoffers dood door ‘eigen schuld’

probiotica.jpgNatuurlijk is NRC Handelsblad als grote slippendrager van de farmaceutische industrie onder leiding van Wim ‘zelfmoordpil’ Kohler er als de kippen bij het farma-drama in Utrecht rond de toediening van probiotica zo’n draai te geven, dat de farmaceutische industrie er zo min mogelijk schade van zal ondervinden. Hiertoe heeft de krant vandaag een ‘Berlijnse chirurg’ (Nada Rayes) opgetrommeld die inzage blijkt te hebben gehad in ‘nog vertrouwelijke resultaten van het experiment’. De conclusie van de chirurg: de doden zijn niet gestorven aan het farmaceutische product, maar gewoon aan hun eigen ziekte! Zij heeft ontdekt dat de patienten die het medicament kregen toegediend ‘bij toeval’ veel zieker waren dan de patienten die het placebo kregen en dat het daarom logisch is dat er in die eerste groep meer doden zijn gevallen. Wat een opluchting voor de pillendraaiers! NRC Handelsblad: “Rayes denk niet dat [de dood van de patienten] een direct (let op dat woordje!) gevolg is van de toediening van ‘goede bacterieen'” (=probiotica). De grote vraag is natuurlijk: hoe komt NRC Handelsblad aan deze informatie? Hier speelt big farma natuurlijk een sleutelrol. Voor de rest blaast Rayes in NRC uitvoerig de loftrompet over de Utrechtse massamoord.

NRC: “De kritiek dat de opzet [van het onderzoek] te gevaarlijk zou zijn, wijst ze van de hand. “Er was geen enkele aanwijzing dat je aan probiotica kunt sterven, er waren juist goede resultaten.” Ook noemt Rayes de kwaliteit van de Nederlandse studie naar de uitwerking van het experiment ‘zeer goed’. Toch opmerkelijk, dat juichende stuk van NRC over de massa-slachting in Utrecht nadat uw ombudsman gisteravond bij Pauw en Witteman een slachtoffer voorbij zag komen die uitvoerig vertelde hoe hij was bedrogen door het Utrechtse ziekenhuis dat hem zou hebben gezegd dat er ‘geen enkel risico’ aan het onderzoek zou kleven. De man heeft maanden in coma gelegen en moest ‘opnieuw leren lopen, eten en poepen’ toen hij weer bijkwam. Geen woord hierover in NRC.

Dit alles is natuurlijk koren op de molen van uw ombudsman in zaak zijn tegen Wim Wonderpil die 7 februari dient in Amsterdam. NRC Handelsblad propageerde eerst tegen beter weten in een zelfmoordpil als ‘wonderpil’ en laat zich vandaag opnieuw voor het karretje spannen van big farma; de krant helpt de pillendraaiers met zijn wanpublicaties immers aansprakelijkheid voor rond de 20 doden te ontlopen.

 • By Wreckless, 26 januari, 2008 @ 20:17

  Ben bang dat je kritiek geen doel treft nu evenveel doden zouden zijn gevallen indien geen onderzoek was gehouden. Indien alle patienten het placebo hadden gekregen, was het mortaliteitspercentage ook 10% geweest. Zelfs zonder inzage in dossiers is de concusie dat je ziekere patienten in groter aantal vertegenwoordigd waren in de probiotacagroep en ondervertegenwoordigd in de placebogroep.

 • By bram, 27 januari, 2008 @ 10:54

  looser je zit er weer naast met je gefrustreerde zeikverhaaltjes
  ik hoop dat ze je helemaal kaalplukken

 • By Uw Ombudsman, 28 januari, 2008 @ 12:37

  @Bram

  Dank voor deze constructieve bijdrage! Hoe harder er wordt gescholden, hoe dichter uw ombudsman bij zijn doel komt!
  Interessant ook voor Wreckless:
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/3142741/_Probiotica-proef_baby_s_gestaakt__.html?cid=rss

 • By Cryptocheilus, 28 januari, 2008 @ 17:59

  Het onderzoek met de groep van 25 loopt wel gewoon door, aldus een woordvoerster van Isala. De ouders zijn allemaal gebeld en geïnformeerd. Onder hen is geen onrust ontstaan en tot nu toe heeft geen van hen zich uit het onderzoek teruggetrokken.
  http://www.ad.nl/diagnose/article2003875.ece

 • By Dokter X, 30 januari, 2008 @ 2:13

  Het spijt mij voor de reacties van sommige medici hier, maar naar mijn insteek hadden ze nooit toegelaten moeten worden voor hun artsenexamen.

 • By Wim Kohler, 2 februari, 2008 @ 22:20

  Ik ben de enige echte Wim Kohler. Niemand spot met mij.
  code ben ik even kwijt

Other Links to this Post

WordPress Themes