Wim Kohler wil geen geld van Pfizer

pfizer1.jpgIn de aanloop naar de gevoelige rechtzaak van donderdag as. (15:30, rechtbank Amsterdam), waarin definitief zal worden afgerekend met de notie van kwaliteit en de onafhankelijkheid van NRC Handelsblad is Lux et Libertas begonnen met de voorspelbare operatie ‘damage control’. Gisteren ‘lekte opeens uit’ dat Kohler een ‘nominatie’ van pillendraaier Pfizer (Viagra) ‘heeft geweigerd’. Dit staat vandaag op villamedia:

Journalisten weigeren Pfizer-nominatie

Twee journalisten hebben een nominatie voor de Pfizer-persprijs geweigerd, naar eigen zeggen om hun onafhankelijkheid te beschermen. Wim Kohler en Sander Becker, wetenschapsredacteuren bij respectievelijk NRC Handelsblad en Trouw, hadden geen artikelen ingestuurd. De prijs van Pfizer, dat artikelen beloont over medische onderwerpen, bestaat uit een sculptuur en een geldprijs van 5000 Euro. Een externe jury onder leiding van hoofdredacteur Ben Crul van artsenblad Medisch Contact beoordeelde de kanshebbers voor de persprijs.

Het stuk lijkt thans alweer van villamedia te zijn verwijderd… het geeft de extreme spanning aan die rond de rechtzaak van donderdag wordt opgebouwd!

Dit kan natuurlijk geen toeval zijn zo vlak voor de rechtzaak…. En bovendien: er is niet eens sprake van het ‘weigeren van iets’, maar nu ‘lekt opeens uit’ dat Kohler ‘niets heeft ingestuurd’…..

 • By Cryptocheilus, 1 februari, 2008 @ 10:33

  Het stukje staat nog gewoon op villamedia hoor Micha. Je kunt dus je alu-hoedje weer afzetten. Verder is het na te lezen in de papieren Trouw van 31-01 op pagina 6.
  Tot je dienst!

 • By Jacob van Warmerdam, 1 februari, 2008 @ 14:29

  Buitengewoon hypocriete en doorzichtige actie van Köhler. Wel een advertorial voor Sanofi in NRC schrijven en vervolgens zo’n onschuldige prijs weigeren om zijn ‘onafhankelijkheid’ te demonstreren. Je onafhankelijkheid als journalist demonstreer je in je stukken. Bij Köhler is daar doorgaans weinig van te merken. Een nabouwer van kwalijke mainstream prietpraat. Köhler suggereert nu bovendien dat de mensen die die nominatie wel aanvaarden, moreel gemankeerd zijn.

  Jacob.

 • By Jacob van Warmerdam, 1 februari, 2008 @ 14:33

  Ehhh, Köhler is natuurlijk een nabauwer. Excuses.

  Jacob.

 • By Wim Hohler, 2 februari, 2008 @ 18:03

  Ik ben de enige echte Wim Kohler, niemand spot met mij.
  code 7498

 • By Jacob van Warmerdam, 3 februari, 2008 @ 16:47

  Pardon?

  Ik ben de echte Wim Heuler. Een ieder die anders beweert, dient van elke deelneming te worden uitgesloten. Reeds.

Other Links to this Post

WordPress Themes